Sommarsemester 2024

Sommarsemestern är årets höjdpunkt för många. Äntligen dags att komma bort från vardagens jäkt och stress och resa söderut eller få lite sol och värme någon annanstans. Väl framme kan du koppla av på en strand under palmerna och njuta av en sommarsemester med din partner, vänner eller hela familjen - det är något att se fram emot!

Hos Solfaktor hittar du ett brett utbud av populära resmål för en sommarsemester 2024 till billiga priser. Du kommer garanterat att hitta precis det du drömmer om. Våra flexibla paketresor ger dig det bästa av två världar: en paketresa med resegaranti och de bästa priserna på nätet. Då kan du enkelt och billigt boka en fantastisk sommarsemester 2024!

Semester i södra Europa 2024

En sommarsemester i södra Europa vid Medelhavet är både enkelt, billigt och bekvämt. Flygresan tar bara några timmar, vädret är varmt och soligt med massor av vackra semesterstäder, härliga stränder och en semesterstämning som passar allas budget. Du hittar också många alternativ för en budgetvänlig sommarsemester med direktflyg. Spanien och framför allt den älskade semesterön Mallorca är år efter år det mest populära resmålet för en sommarsemester och en resa söderut men de andra stora aktörerna i Medelhavet som GreklandKreta och Turkiet följer tätt efter. På senare år har även de två små länderna Malta och Cypern klättrat på listan och de båda öarna har blivit mycket populära semesterresmål, både för en sommarsemester, en resa söderut och en vintersemester. Vi får inte glömma Kroatien som också är värt att nämna som ett fantastiskt semesterland i södra Europa.

Populära destinationer för en sommarsemester

Spanien

Turismen är den största industrin i Spanien och under en sommarsemester finns det inte en säng som är ledig, kanske inte så konstigt när man har en fantastisk blandning av låga priser, bra väder, soliga dagar, härliga stränder och ikoniska resmål - inklusive ett antal fantastiska semesteröar. Vi talar om öar som MallorcaIbiza och naturligtvis allas vår favoritresa söderut till Kanarieöarna, med berömda destinationer som Gran CanariaTeneriffa och Lanzarote. På fastlandet ligger hela kustlinjen mot Medelhavet redo att välkomna resenärer på en sommarsemester. Här finns den kända solkusten Costa del Sol med semesterorter som Benalmadena och Fuengirola och lite längre norrut hittar du Costa Blanca med destinationer som Valencia och Alicante, norr om Barcelona finner du kanske den vackraste kustlinjen i Spanien - Costa Brava med pärlor som Santa SusannaCalellaLloret de Mar och Tossa de Mar. För många är inte en sommarsemester komplett utan Spanien.

>> Läs mer om din sommarsemester till Spanien 

>> Läs mer om din sommarsemester i Andalusien

>> Läs mer om din sommarsemester på Mallorca

Grekland

Grekland består av fastlandet och fler än 2700 öar. Grekland är en av de mest populära semesterdestinationerna för oss nordbor när vi ska planera sommarsemestern - och det är inte utan anledning. Här hittar du allt från kända historiska monument i Aten till olivlundar på kända öar i det Egeiska havet som Rhodos och Kreta. På en resa söderut och en resa till Grekland kommer du hitta allt du kan önska dig på en sommarsemester. Härligt väder, kristallklart vatten, ikoniska destinationer och utmärkt mat. 

>> Läs mer om din sommarsemester till Grekland 

>> Läs mer om din sommarsemester till Kreta

>> Läs mer om din sommarsemester till Rhodos

Kroatien 

En av de vackraste kuststräckorna i södra Europa finns i Kroatien med Adriatiska havet som huvudattraktion. Kroatien bjuder på vackra stränder, kristallklart vatten i små avskilda vikar, öar med långgrunda stränder, städer med historiska sevärdheter och en välkomnande atmosfär. Förutom att vara en utmärkt sol och baddestination för en sommarsemester har Kroatien också några av de mest besökta städerna i Europa som vackra Dubrovnik och Split som är populära städer för en storstadssemester med massor av historia att visa upp. 

>> Läs mer om din sommarsemester i Kroatien

>> Läs mer om din sommarsemester i Istrien

>> Läs mer om din sommarsemester i Porec

Portugal

Även om en sommarsemester 2024 i Portugal inte får samma uppmärksamhet som ovanstående länder missa inte att uppleva detta fantastiska resland. Här finns EU:s lägsta levnadskostnader och vackra resmål som kusten vid Algarve och öarna Madeira och Azorerna. Längs floden Duoro hittar du äventyrliga landskap i ett område med få turister men med ett överflöd av fantastiska upplevelser och där floden rinner ut och genom charmiga Porto. Kronan på verket i detta land är Lissabon som är huvudstad i Portugal där gamla spårvagnar skramlar fram på de smala och branta gatorna, där klimatet är milt och där nya upplevelser väntar runt varje hörn. Om du har flexibla dagar på din sommarsemester i Portugal och i Lissabon kommer du att hitta spännande destinationer längs hela Lissabonkusten och Lissabon-regionen. För att inte tala om fantastiska Algarvekusten

>> Läs mer om din sommarsemester i Portugal

>> Läs mer om din sommarsemester till Albufeira

>> Läs mer om din sommarsemester till Azorerna

 

Turkiet

Turkiet är lika populärt som någonsin för en sommarsemester med sina fantastiska stränder längs Medelhavet. Här hittar du många populära resmål. På sommarsemestern kan du välja mellan badorten Marmaris eller semesterhuvudstaden i Turkiet nummer ett - Alanya. Vad sägs om den gamla charmiga staden Side med sina långa långgrunda stränder eller så kan du välja småstadscharm, låga byggnader och en avslappnad atmosfär i Kemer. I Turkiet hittar du alla möjligheter för en resa söderut och en fantastisk sommarsemester 2024.

>> Läs mer om din sommarsemester till Turkiet

>> Läs mer om din sommarsemester till Alanya

>> Läs mer om din sommarsemester till Belek

Italien

Italien är ett populärt resmål för en sommarsemestrar söderut och vi förstår varför. Till norra Italien kommer många kör-själv-resenärer från Sverige för att njuta av de magiska vyerna och de familjevänliga destinationerna runt Gardasjön. Längs Adriatiska havet hittar du badorter som Rimini eller så kan du äta dig igenom vackra Bologna. Lägg därtill några av världens mest intressanta vindistrikt, ikoniska städer som RomFlorens och Milano samt de vackra öarna Sicilien och Sardinien så hittar du något för alla - och då har vi inte ens nämnt Toscana. Det finns knappast en enda anledning att inte resa till Italien på din sommarsemester 2024.

>> Läs mer om din sommarsemester i Italien

>> Läs mer om din sommarsemester till Sardinien

>> Läs mer om din sommarsemester till Riccione

Cypern 

Cypern erbjuder sol och värme från tidig vår till sen höst och är en av våra mest populära destinationer för att resa till en sommarsemester 2024 och en resa söderut. Vattnet och de långgrunda stränderna på Cypern är av hög kvalitet och det finns fantastiska shoppingmöjligheter och alla tänkbara nöjen. Dessutom är landskapet förvånansvärt vackert, särskilt om du reser hit på våren. Cypern är känd för sina fantastiska stränder, klippiga vikar, utsökt mat och traditionella byar. Lokalbefolkningen är öppen och välkomnande och Cypern har ett rikt kulturarv med massor av möjligheter till nöjen och shopping på sommarsemestern.

>> Läs mer om din sommarsemester på Cypern

>> Läs mer om din sommarsemester till Ayia Napa

>> Läs mer om din sommarsemester till Protaras

Malta

Malta gynnas av det soliga klimatet i Medelhavet och erbjuder sina gäster en sommarsemester med många härliga stränder och avskilda vikar med spektakulära klippväggar. De flesta resenärer som besöker Malta drömmer om sol, bad och värme men man får inte heller missa landets spännande historia och den unika maltesiska kulturen. Malta har en otrolig historia och ett unikt kulturarv som sträcker sig mer än 3 000 år tillbaka i tiden. Eftersom Malta är så litet är det lätt att besöka öns olika delar under sommarsemestern. Inflytandet från de andra grannländerna runt Medelhavet har bidragit till att ön erbjuder flera unika kulinariska upplevelser.

>> Läs mer om din sommarsemester på Malta

>> Läs mer om din sommarsemester till St.Julians

>> Läs mer om din sommarsemester till Valletta

Badsemester, All Inclusive eller en sommarsemester på landet?

Hos Solfaktor hittar du en mängd olika typer av semestrar och vi är helt säkra på att vi har ett hotell som kan uppfylla dina önskemål. För bästa möjliga sommarsemester 2024 kan vi snabbt fråga;

  • Badsemester med tårna i sanden? Klicka här för att se alla hotell nära stranden
  • Reser du med barn? Klicka här för att se alla barnvänliga hotell
  • Vill du ha alla måltider inkluderade i resan? Klicka här för att se alla All Inclusive-hotell
  • Drömmer du om att bo i lugna omgivningar långt bortom turiststråken? Klicka här för att se alla hotell som ligger i en lantlig idyll

>> Klicka här för att se alla Solfaktors olika hotelltyper

När åker vi på sommarsemester 2024?

Sommarlovet 2024 börjar för skolorna i slutet av juni och slutar i mitten av augusti. Juli är också den absolut största månaden när det gäller antalet avresor.

7 tips för att spara pengar på sommarsemestern 2024 

Här är 7 smarta tips som hjälper dig att spara pengar både när du bokar din sommarsemester och när du är på semester.

1. Boka i god tid

Det är en bra idé att börja planera din sommarsemester 2024 i god tid. På så sätt kan du dra nytta av bra erbjudanden och undvika höga priser. Vilket ofta är fallet strax före semestern. Du kan ofta hitta både flyg och hotell till lägre priser om du bokar en resa söderut i god tid.

2. Boka en paketresa

Du kan spara en del pengar genom att boka paketresor under sommarsemestern. I paketresor med Solfaktor ingår oftast flyg och hotell och du kan även lägga till transport och aktiviteter på utvalda destinationer. När du köper allt tillsammans kan du ofta få bra erbjudanden och rabatter och det ger dig också trygghet när du reser på sommarsemester.

3. Jämför priser i en res-sökmotor

Solfaktor ger dig enkel tillgång till många avgångar och flygbolag genom res-sökmotorn. Genom att använda en res-sökmotor har du möjlighet att jämföra priser och erbjudanden från olika operatörer och det är ett bra sätt att hitta billiga biljetter och hitta det bästa flyget för din sommarsemester. Res-sökmotorn ger dig ett brett utbud av alternativ så att du enkelt kan välja det erbjudande som passar dig och din plånbok bäst. Det är ett bra sätt att spara både tid och pengar när du bokar din sommarsemester.

4. Flexibla resedatum

Även om sommarsemestern 2024 endast varar i 3 veckor kan det löna sig att vara flexibel med resedatum. Priserna på flygbiljetterna och övernattning på hotell varierar betydligt, beroende på vilka dagar du väljer att resa. Genom att vara öppen för olika datum och exempelvis undvika att resa en fredag och hem en söndag, kan du göra klipp på dina flygbiljetter till sommarsemestern. 

5. Välj alternativa destinationer

Du kan också spara pengar om du planerar din sommarsemester 2024 till mindre kända platser och destinationer. Du hittar ofta lägre priser på både flyg och hotell samtidigt som du får en unik och autentisk reseupplevelse.

6. Nyttja offentlig transport

Du kan spara mycket pengar på din sommarsemester om du väljer att nyttja offentlig transport istället för att hyra bil eller ta taxi för att ta dig runt. Många platser har ett bra, utvecklat bussnätverk med flera avgångar och det är ett rimligare och mer miljövänligt sätt att utforska resmålet på.

7. Mat och dryck

Spara pengar på en sommarsemester genom att utforska lokala matställen och restauranger som inte ligger i de områden med mest turister. Gå till matmarknader och prova lokala rätter som ger en genuin upplevelse till ett mer överkomligt pris.

Om du följer dessa tips och råd sparar du både tid och pengar och får en härlig och äventyrlig resa söderut och sommarsemester 2024 för hela familjen!