Resor till Portugal

Portugal är beläget i sydvästra Europa, vid Atlantkusten, och har växt kraftigt senaste åren som semesteralternativ till närliggande och mycket populära Spanien. Portugal erbjuder såväl sol och bad som storstad och man ska inte heller glömma att Portugal också omfattar ögrupperna Madeira och Azorerna i Atlanten.

Portugals huvudstad heter Lissabon och ligger vackert vid Tagus-floden, vid utloppet till Atlanten. I Lissabon finns mysiga gränder, utomhuscafeer, trendig shopping och prisvärda restauranger samtidigt som det är en stad som ännu inte nåtts av massturismen på samma sätt som många andra europeiska storstäder. Lissabons huvudsakliga centrum ligger i stadsdelen Baixa men man bör inte missa ett besök till stadsdelen Alfama, Lissabons äldsta.

Strax utanför Lissabon finner du Lissabons riviera med badorterna Cascais och Estoril. Estoril har länge varit ett semesterparadis för Lissabons societet, känt för sina fina stränder och sitt populära casino, ett av Europas största. Mysiga Cascais är lite mindre och lugnare men har tre fina badvikar och många bra restauranger.

Lite drygt 30 mil norr om Lissabon ligger Porto, Portugals andra största stad. Porto liknar Lissabon på många sätt. Här finns flera gamla vackra stadsdelar med mysiga gränder och genom staden flyter floden Duero med flera vackra broar.

Längst söderut i Portugal hittar du Algarve. Här finns en lång och vacker kust och stränderna är utmärkta för dig som gillar surfing. Många åker också till Algarve för att spela golf. Och det finns gott om bra restauranger.

Madeira ute i Atlanten är faktiskt inte bara en ö utan även en ögrupp. Förutom huvudön Madeira finns närliggande ön Porto Santo samt två mindre obebodda öar. Madeira kallas ofta «Blomsterön», och det finns en anledning till det. Öns vegetation gör verkligen intryck. Det finns stränder på Madeira men de flesta åker hit för aktiviteter och utflykter. Det är exempelvis en utmärkt ö för att vandra.

Den andra ögruppen som tillhör Portugal är Azorerna, drygt 150 mil rakt västerut från Lissabon i Atlanten. Azorerna består av nio öar som delas upp i tre ögrupper. Den största och mest befolkade ön är  São Miguel. Azorerna är precis som Madeira kanske mest känd för sitt vackra landskap och de flesta åker hit för naturupplevelserna.

Vem passar detta resmål för?

Portugal är ett stort semesterland som lockar folk som söker sol, bad, avkoppling och värme. Men Portugal har mycket annat att erbjuda som en rik kultur och historia och speciellt i städerna på fastlandet finns mycket vacker arkitektur. Portugal är också känt för sin vintillverkning och har en spännande maltkultur att upptäcka.

När är det bäst att åka hit?

Med sitt läge i sydvästra Europa är semestersäsongen på det portugisiska fastlandet längre än i många andra delar av Europa. Svenskt sommarväder finner man redan runt mars och värmen håller i sig framåt november. Madeira har varmt väder under hela året. Azorerna har ett något svalare klimat än Madeira och många väljer därför att åka hit under sommarhalvåret.

Semester i Portugal med Solfaktor

Portugal är ett fantastiskt semesterland och besökare från hela världen reser hit året runt. Portugal kallas ofta upptäckarnas land. Upptäcktsresare som Henrik Sjöfararen och Vasco da Gama kartlade världen och hjälpte till att lägga grunden för Europas rikedom och utveckling i slutet av medeltiden. På en semester i Portugal kan du uppleva arvet från de stora upptäcktsresarna.

Det fantastiska klimatet, den vackra naturen och de vackra stränderna gör en semester i Portugal till en underbar upplevelse - och som får dig att vilja återvända nästa år! Den stolta historien med spännande slott och palats. De autentiska städerna som bara surrar av liv och den välkomnande lokalbefolkningen. De utmärkta hotellen över hela landet och portugisernas enorma kärlek till gastronomi, som till och med är prisvärd. Ja, listan över bra argument är lång.

Kanske är det därför de flesta som har besökt landet kommer hem småförälskade. Det är svårt att inte falla för Portugal.

Portugal är utan tvekan en europeisk toppendestination med underbart väder, fina faciliteter, låga priser, läckra stränder och städer. Trots allt detta har svenskarna inte riktigt tagit Portugal till sig i samma utsträckning som man gjort med länderna runt omkring.

Denna tendens håller dock på att vända för Portugal som bland annat har gjort stora insatser för att bli en eftertraktad golfdestination, vilket man till den grad har lyckats med. Samtidigt kan man här kombinera den aktiva semestern med storstadssemester i underbara Lissabon och med stora upplevelser längs Algarve-kusten - för att inte tala om Azorerna och Madeira som är en hel historia för sig själv.

Tycker du om semester där det är lite glesare mellan turisterna så prova på Norra Portugal med den charmerande UNESCO-storstaden Porto, Douro-dalen samt en rad vackra natur- och nationalparker. Det är även här som den största delen av Portugals vin produceras och där jorden i de frodiga dalarna skapar förutsättningar för en omfattande produktion av frukt och grönt. Allt detta härliga kan köpas bland annat på marknader i byar och städer - eller i supermarkets över hela Europa.

På en resa till Portugal får du riktigt mycket för pengarna, inte bara för att mat och dryck är billigt utan även på grund av att de portugisiska resortsen generellt håller en mycket hög standard och ligger nästan alltid med ett fantastiskt läge. Det milda klimatet nära Atlanten gör området till en åretrunt destination där det aldrig blir riktigt kallt men heller inte så hett som man kan uppleva om man till exempel reser till Spanien i högsommaren.

Portugal är ett av de mest besökta semesterresmålen i Europa och är framför allt populärt bland svenska turister på grund av det fantastiska vädret och en spännande kultur.

Inspiration och fakta

Portugal är kontrasternas land, det är upptäckarnas land, det är landet som fram till för omkring 15-20 år sedan i stort sett var ett okänt turistland. Mycket har förändrats för sedan Portugal blev medlem i EU har landet tagit ett kolossalt språng in i 2000-talet. Portugal har kommit på världskartan som ett mycket attraktivt resland - faktiskt det billigaste i Västeuropa.

Landet har så mycket att erbjuda sina besökare, det är sprängfullt av vackra landskap från Algarvekustens fantastiska stränder i söder till Dourodalens terrasserade vinodlingar i norr.

Oavsett om du på din semester i Portugal planerar att koppla av på stranden, njuta av nattlivet, göra vandringsturer eller kanske göra stickprov på lokala vingårdar så har Portugal något för alla smaker. Detta faktum beror dels på ett mångfaldigt landskap längs den iberiska halvön vilket gör att du i din hyrbil kan köra från bergen ner till stränderna på nästan ingen tid alls. Portugal er det mest västliga av alla länderna på det europeiska fastlandet och Portugals kust längs Atlanten har under många år lockat besökare som gärna vill dra nytta av "good value for monney" för Portugal är faktiskt det billigaste landet i Västeuropa att semestra i.

Städer

Lissabon

Mitt mellan Algarvekusten och Dourodalen ligger huvudstaden Lissabon vackert placerad vid Terjeflodens bredd. Staden inbjuder till promenader i de trånga gatorna och gränderna och runt de stora torgen som omges av imponerande byggnadsverk. När fötterna börjar protestera kan du glädja dig åt stadens välfungerande spårvagnsnät. I Lissabon hyllas Portugals berömda upptäcktsresande så som Henrik Sjöfararen, Vasco da Gama och Magellan. De var under 14- och 1500-talet alla med och bidrog till upptäckten av den på den tiden okända världen och skaffade kolossala rikedomar till landet.

Cascais och Estoril

Från Lissabon är det knappt en timmes körning till badorterna Cascais och Estoril. Här tillbringade tidigt många av Europas kungligheter och välbärgade sina semestrar. Gör som de gjorde och kombinera storstadssemestern i Lissabon med en vistelse vid kusten.

De klassiska kulturstäderna

I området mellan Lissabon och Porto ligger en rad historiska kulturstäder - många av dem står med på Unescos världsarvslista. Medeltidsstaden Obidos omgiven av höga stadsmurar; fiskarstaden Nazaré där fiskefruarna torkar fisk i solen på traditionellt sätt; den heliga staden Fatima där Jungfru Maria 1917 visade sig för tre små herdebarn samt en av Europas äldsta universitetsstäder Coimbra är bara några få exempel på städer som är värda att besöka.

Upplevelser och sevärdheter

Portugals olika distrikt skiljer sig åt i mångsidiga landskap, arkitektur, atmosfär, kultur och traditioner. En resa till Portugal för dig närmre ett orört land med unika hemligheter. Ett land som skildrar drömmen om det äkta och orörda.

Charmiga städer som, Lissabon, Porto och Coimbra har enbart det gemensamt att de ligger på norra sidan av floderna, för övrigt är de vitt skilda från varandra och det är svårt att säga vilken av dem som är vackrast, för de är alla vackra. Storstäderna sjuder av aktivitet och färger och man har lyckats undvika militära konflikter och har därför sluppit undan ödeläggelse och plundring vilket gör att deras äkthet och atmosfär är intakt till skillnad från de flesta övriga av Europas storstäder.

Landskapet skiftar mellan höga bergsområden, platåer och slätter med tillhörande karakteristisk vegetation, ofördärvade nationalparker och tilltalande kurorter där livet tycks stå stilla. Rena rama paradiset.

Kusten från norr till söder bjuder på bedårande badstränder och pittoreska fiskelägen med massor av charm och traditioner som har gått i arv genom generationer. Inne i landet ligger storslagna städer och dokumenterar en historisk förtid och välbevarade traditioner.

Portugisisk gastronomi och viner är ett kapitel för sig med otaliga lokala specialiteter anpassade efter årstidernas råvaror och lokala viner. Den 1230 kilometer långa kusten gör att man här kan få havets läckerheter av alla de slag vilket gör att Portugal bjuder sina besökare på massor av utsökta fisk- och skaldjursrätter häribland de berömda grillade sardinerna.

Arkitektoniskt bjuder Portugal på ett brett utbud av imposanta Unesco-monument och Unesco-städer som vittnar om de olika folkslag som har bott här och präglat den portugisiska arkitekturen genom tiderna men även de många intryck som sjöfararna har fört med sig hem ända sedan 1400-talet.

Befolkningen kännetecknas av en medfödd gästvänlighet och spontanitet som generellt kan märkas på restauranger, caféer, hotell samt i parker och på gator och torg. Tilläggas bör att Portugal är ett perfekt land för shoppingturer eftersom portugiserna älskar kläder, skor och accessoarer vilket tydligt märks på alla stora och eleganta shoppingcenter och traditionella butiker i hela landet. 

Upplev det okända Portugal

Det är inte enbart de mest kända destinationerna som upplever en förnyad uppmärksamhet. Fokus riktas nu även mot en del av landet som de flesta tidigare förbisett nämligen Minho-provinsen i den nordvästra delen av landet. Klimatet i Minho-provinsen, som fått sitt namn efter floden med samma namn och som bildar gräns mellan norra Portugal och Spanien. Här är visserligen kallare och faller mer nederbörd än i de södra delarna av landet men kan du motstå frestelsen från livliga Lissabon och badstränderna i Algarve så kan du här se fram emot att få uppleva en region med ett frodigt grönt landskap och intressanta historiska städer.

Det är till exempel här längst åt nordväst som du kan utforska nationalparken Peneda-Gerês – ett av Portugals 7 naturunderverk – med massor av orörd natur, rikt djurliv och gamla byar. Provinsen är emellertid nog mest känd för sitt vinho verde, framför allt den vita varianten av vinet.

Tycker du om goda viner är det perfekt att utforska provinsen genom att följa vinrutten som bland annat tar dig genom en av landets historiskt sett mest intressanta städer, Guimarães. Söker du en aktiv semester? Då kan vi rekommendera att du följer en annan rutt genom provinsen nämligen pilgrimsrutten Caminho Portugués. Denna rutt följer många pilgrimer varje år på sin väg mot Santiago de Compostela i Spanien.

Mat och vin i Portugal

Maten i Portugal präglas av portugisernas långa och nära relation till havet. Förvänta dig inte den stora kulinariska tallriken för maten är inte särskilt raffinerad men vällagad av färska råvaror och innehåller ofta potatis, grönsaker, ris och kött eller något gott från havet. Det står ofta fisk och skaldjur på menyn och bland de mest populära rätterna hittar du grillade sardiner, räkor piri piri (i chili) och naturligtvis nationalrätten bacalhau (klippfisk). Det sägs att det finns ett recept och tillagningssätt av den sistnämnda rätten för var och en av årets 365 dagar.

Det portugisiska vinet har på senare år blivit bättre och bättre och många av vinerna ligger på nivå med de bästa från andra vinproducerande europeiska länder. Varken det kraftiga rödvinet från Alentejo, det torra fylliga från området omkring Douro-floden eller den friska "gröna" vinho verden från Norra Portugal är absolut inget att rynka på näsan åt.

Madeira-vin och portvin

Det namnkunniga portvinet från den nordportugisiska staden Porto och det fylligt söta madeiravinet från ön med samma namn är ett kapitel för sig. Båda är fantastiska dessertviner och populära även som en sval aperitif. Det finns många historier knutna till de 2 starkvinerna och många av dem har anknytning till engelsmännen som också är de största konsumenterna av de ädla dropparna.

Middag med stjärnstatus 

Soliga Portugal bjuder utöver fantastiska stränder och en fascinerande kultur även på matupplevelser av världsklass. Landet har inte mindre än 14 Michelin-restauranger – av vilka tre är tvåstjärniga. Matälskare som besöker huvudstaden Lissabon kan se fram emot att få uppleva den 2-stjärniga restaurangen Belcanto som har legat i stadens historiska centrum sedan 1958. 2012 öppnade den historiska restaurangen med nya ägare och redan samma år fick man sin första Michelin-stjärna som följdes upp med stjärna nummer två 2014.

Planerar man en semester vid Algarve-kusten kan man med fördel reservera bord på den tvåstjärniga Vila Joya som 2015 utsågs till en av världens 50 bästa restauranger. Här kan man även beställa den så kallade ”chef’s table”-upplevelsen då upp till åtta gäster får följa kocken i köket. Landets övriga Michelin-restauranger ligger bland annat i charmerande Porto, den eleganta kuststaden Cascais och längs Algarve-kusten.

På marknad

Gatumarknader är en integrerad del av det lokala livet och de flesta som reser utomlands tycker alltid det är en roligt och autentisk upplevelse att besöka de lokala marknaderna, detta rekommenderar jag att även du gör när du reser till Portugal. De flesta av marknaderna i Portugal hålls på städernas huvudtorg en gång i veckan och ibland oftare. På marknaden säljs ett brett utbud av varor med allt från mat, antikviteter och konsthantverk till hushållsartiklar och kläder. Som regel är marknaden på morgonen men i turistområden fortsätter den ofta till långt fram på eftermiddagen.

Portugals mest berömda marknad äger rum varje torsdag i Barcelos i Norra Portugal. Här kan marknadsbesökarna hitta alla möjliga sorters souvenirer inklusive lokaltillverkad keramik, knypplerier, broderier och mattor.

Andra marknader som man bör hålla ett öga på är i Albufeira (som hålls andra lördagen varje månad), Carcavelos (om torsdagen), Cascais (om onsdagen), Coimbra (på den sista lördagen i varje månad), Estremoz (om lördagen), Lagos (första lördagen), Loulé (om lördagen), Oeiras (första söndagen) och Portimao (om söndagen). Sintras Feira de Sao Pedro äger rum på andra och fjärde söndagen varje månad medan Lissabons mest berömda loppmarknad, Feira da Ladra, avhålls varje tisdag och lördag morgon i Alfama distriktet och är bra för antikviteter, smycken och krimskrams, kläder oach alla möjliga rariteter.

De flesta större och mindre portugisiska städerna har även marknader under tak som är öppna på morgnarna måndag till lördag då man säljer bland annat fisk, kött, frukt och grönt och ibland även konsthantverk och kläder. Nästan alla små städer och byar har en marknad varje vecka samt en del stånd som även säljer frukt och grönt under resten av veckan.

Sport

Golf- och tennisfaciliteter har varit väletablerade i många år och söderut gör det milda klimatet det möjligt att idka båda dessa sporter året runt. Andra aktiviteter som  vandring, cykling, ridning och vattensport är också mycket utbredda och går lätt att arrangera. Trots sin begränsade storlek erbjuder Portugal en mycket varierande terräng och landet har därför ett stort utbud av sport- och fritidsaktiviteter som är anpassade därefter.

Tennisbanor finns det nästan alltid i anslutning till övriga turistfaciliteter. I Algarve hittar du de flesta banorna i turistkomplexen med grusunderlag men på många andra ställen är det ofta lerunderlag så kallad clay court. De största semesterorterna i Algarve, på Madeira och Estorilkusten samt i Sintraområdet erbjuder semestertennisskolor.

Portugals semesteranläggningar är också kända för sina fina golfbanor som räknas bland de bästa i Europa. De flesta banorna erbjuder golflektioner för spelare på alla nivåer och en temasemester med golf eller någon annan sport är numera lätt att arrangera. Även om de bästa golfbanorna finns på Algarve- och Estorilkusten så anläggs det hela tiden nya banor även i de mindre kända områdena så som på västkusten och i Norra Portugal.

Sporter på havet 

Surfing, windsurfing och segling är extremt populärt längs Portugals 800 kilometer långa kustlinje och runt Atlantöarna Madeira och Azorerna. Den bästa stranden att surfa vid är den världsberömda Guincho stranden precis utanför Cascais på Estorilkusten, här avhålls ofta internationella mästerskap. Lite mer moderata förhållanden hittar du vid Algarve semesterorter där du kan hyra surfbrädor och små segelbåtar och där du även kan få undervisning. På Algarve är de moderna marinorna Lagos och Vilamoura också viktiga båtsportcenter.

Att paddla kanot och kajak är populära sysselsättningar längs många av landets floder men framför allt på Mondego, Zezere och Cávado. Kuster och floder ger även massor av möjligheter för fiske med allt från djuphavsfiske utanför kusterna på Algarve, Madeira och Azorerna till sportfiske efter lax och öring i fastlandets floder.

Vandringssemester

De som tycker om att vandra kommer hitta fantastiska förhållanden både i Montesinho Naturpark och Peneda-Geres Nationalpark, men några av Portugals bästa vandringsturer får du på Madeira och öarna Sao Miguel och Sao Jorge på Azorerna. På Madeira kan besökare vandra längs levadorna (de konstgjorda bevattningskanalerna) av vilka en del dateras ända tillbaka till 1400-talet. Om man följer levadorna kommer man till delar av ön där det inte finns några vägar. Andra områden är mer lämpade för mountainbiking, speciellt i Peneda-Geres Nationalpar som har många natursköna cykelstigar. Portugal har även stolta ridtraditioner bland annat som en följd av landets fina Lusitaner-hästar.

Därför ska du resa till Portugal

Oavsett om du vill resa på egen hand eller med en resebyrå till Portugal så är möjligheterna många. Här på sidan har vi försökt ge dig en överblick över var du kan hitta olika resformer och inte minst de billigaste resorna till Portugal. Fina stränder, ett tempererat klimat året runt, gastronomiska upplevelser som får munnen att vattnas och ett vänligt folk, detta ä bara några få av ingredienserna som kryddar upplevelsen under ett besök i det land som ligger längst västerut i Europa.

Portugal har i stort sett formen av en rektangel – 561 kilometer lång och genomsnittligen 188 kilometer bred.  De 88 550 kvadratkilometerna täcker nästan 1/7 av Den Iberiska halvön. Den geografiska placeringen ger ett något svalare klimat framför allt i norr där det faller en uppfriskande mängd nederbörd under vinterhalvåret. På grund av påverkan från Golfströmmen och isobarerna som cirkulerar runt Nordafrika uppstår här samtidigt både ett Atlant- och ett Medelhavsklimat.

Landets styrka som semesterdestination är den stora omväxlingen med något för alla smaker med berg, enorma gyllene slätter, subtropiska vulkanöar och frodiga gröna åkrar samt ej att förglömma omkring 850 kilometer sandstrand. Besök en av de äldsta nationerna i Europa, rik på kulturella traditioner och historia – ett perfekt land med underbara strandhotell som ger möjlighet till härligt avkopplande avbrott i vardagen oavsett tid på året.

Förstagångsbesökare som reser till landet blir vanligtvis överväldigade av invånarnas varma gästvänlighet och de tappar helt andan över det storslagna och natursköna landskapet, framför allt i norr.
En sådan mångfald passar den moderna resenären som föredrar att tillbringa mer tid i sitt sökande efter historia och kultur än att bara ligga på stranden. Med en historia som sträcker sig ända tillbaka till stenåldern har Portugal massor av upplevelser för den nyfikne besökaren.

Arkitekturen är en särskilt intressant attraktion framför allt den sengotiska stilen även känd som Manueline som avspeglar landets höga välstånd under de upptäktresandes århundraden. Sen kan man naturligtvis inte undvika att nämna de sagolika glaserade kakelplattorna så kallade azulejos som dekorerar de flesta byggnader och monument såväl inomhus som utomhus. Men det som gör absolut störst intryck på besökarna är det portugisiska folket och då framför allt utanför städerna där lokala seder och bruk har bevarats i århundraden och där religion och folklore går hand i hand.

Portugal – det sista riktigt gamla stället i Europa – är utan tvekan en skattkammare för resenärer, i stor utsträckning oupptäckt men med fri tillgång för alla och envar som söker något lite annorlunda. Det är ett fantastiskt naturskönt land med utspritt belägna medeltidsstäder och historiska slott och palats. Det bästa råd man kan ge är att utforska landet bit för bit samt ge sig själv tid att värdesätta vad varje område och plats har att erbjud när det gäller kulturella attraktioner, monument, gastronomiska specialiteter med mera.

Det första den resande som regel upptäcker är hur fascinerande olikt Spanien det är i Portugal både när det gäller språket, maten, historian och musiken. När man sedan upptäcker hur vänliga människorna är – för de verkar ha obegränsat med tålamod när det gäller turister.

Turistinformation

Portugals turistbyrå har på sin officiella hemsida bland annat under "What's On" en översikt över aktuella händelser och evenemang som till exempel kan vara konserter, utställningar eller andra kulturella upplevelser.

Portugals turistkontor i Köpenhamn är öppet för personligt besök och här kan du bland annat få kartor och broschyrer. Adressen är:

Det Portugisiske Handels- og Turistbureau
Toldbodgade 31
1253 København K

Du kan även få turistinformation från Portugals Ambassad i Stockholm.

Så bokar du en billig resa till Portugal

Med Solfaktor får du en problemfri och säker resa till Portugal med möjlighet till avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn med ankomst till Faro, Lissabon eller Porto. Vår intelligenta sökmotor dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Portugal. Allt sätts samman till en paketresa med resegaranti så du kan få det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för bästa möjliga upplevelse när du kommer fram. Trevlig resa!

Resmål i Portugal

 • Gästrecensioner 8,3
  Algarve
  341 hotell
  Algarve är med rätta berömt för sina vackra sandstränder, som är bland de bästa i Europa. Men en resa till Portugals sydligaste region är också en möjlighet för att utforska inlandets böljande landskap, som gömmer på kortplantager, borgar och ... charmiga landsorter. Läs mer
 • Lissabon
  211 hotell
  Här kan man uppleva de gamla spårvagnarna som rör sig upp för de stenbelagda gatorna på stadens sju kullar upp mot det historiska Belem och slottet, samt den fantastiskt vackra fado sången och den härligt festliga atmosfären. Lissabon är en ... stad som överraskar de flesta och jag förstår verkligen varför. Har du inte upplevt Portugals huvudstad ännu så kan jag rekommendera dig att göra Lissabon till mål för din nästa storstadssemester! Läs mer
 • Madeira
  142 hotell
  Det är inte märkligt att Madeira gång på gång koras till en av världens bästa ö-destinationer. Res till denna lilla vulkanö med evig vår, vars kombination av storslagen natur och charmig lokalkolorit låter som receptet på den perfekta semestern.
 • Gästrecensioner 8,0
  Porto e Norte
  107 hotell
  Även bland de beresta resenärerna på den Iberiska Halvön, är norra Portugal ofta ett okänt land - trots att det är Portugals äldsta region. På en resa till Porto E Norte kan du uppleva några av landets vackraste naturområden och mest intressanta städer.
 • Albufeira
  96 hotell
  Albufeira har allt det du och din familj kan tänkas önska er för att få en avslappnande badsemester på den populära Algarvekusten. Här kan ni njuta av några av Europas vackraste sandstränder, liksom här finns ett rikt urval av nöjen för både ... barn och vuxna. Läs mer
 • Porto
  74 hotell
  Porto är den näst största staden i Portugal, och har liksom huvudstaden ett vackert läge vid en flod. Reser du till Porto, kommer du dock upptäcka, att detta är en storstad med en unik själ - och dessutom är stadskärnan upptagen på UNESCOs världsarvslista.

Populära hotell i Portugal

Portugal, Madeira, Funchal
 • Närmaste flygplats: 24 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
 • Närmaste flygplats: 19 km
 • Närmaste strand: ca. 2 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Portugal, Madeira, Funchal
 • Närmaste flygplats: 23 km
 • Närmaste strand: ca. 1.2 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Portugal?

8,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 17 recensioner