Resor till Algarve

Algarve är förmodligen Portugals mest populära semesterdestination. Här lockar 150 km lång kuststräcka med långa sandstränder avbrutna av små vikar och höga rödbruna stenar. Semester i Algarve är lika med blå himmel, strand, sand, vatten och massor av kulturupplevelser.

Algarve – Portugals sydligaste region - består av 5,411 kvadratkilometer med cirka 420 000 permanenta invånare. Men det här antalet sväller ofta upp till över en miljon människor under sommaren, när Algarve med sina fantastiska stränder, spektakulära klippformationer, rika gastronomiska traditioner som påverkas, de många soltimmarna och de milda vindarna lockar. Algarve är ett extremt populärt resmål, inte bara för portugiserna själva, utan för många européer som för länge sedan har upptäckt Algarves charm. En semester i Algarve är alltid ett säkert kort.

I Algarves inland finns pittoreska små städer och historiska monument utspridda i det bergiga landskapet. Morerna har satt sina spår i Algarve som ses på de kritvita husen i arabisk stil, de karakteristiska blåvita brickorna och i de långa, smala, fint dekorerade skorstenarna som påminner om minareter. Algarves administrativa centrum är staden Faro, där flygplatsen är väl ansluten till resten av Europa. Längden på kusten är ca. 155 kilometer och det är helt klart enklast att ta sig runt i Algarve med bil, varför det rekommenderas starkt att hyra en bil när du är på semester i Algarve. Det finns dock också en enkelspårig järnvägslinje från Lagos till Vila Real do Santo António, som i sin tur ansluter till en järnvägslinje som leder till Lissabon och längre norrut.

Den internationella flygplatsen i Faro är bra belägen mitt på Algarve-kusten, och för danskar är det ofta möjligt att flyga direkt dit för en liten peng. På Solfaktor kan du hitta billiga flyg för din semester i Algarve och kombinera dem med våra handplockade hotell som har bra recensioner. Vi söker billiga biljetter hos alla flygbolag - även lågprisbolagen.

>> Läs också om resor till Lissabon
>> Läs också om resor till Alentejo

Algarve, som är den sydligaste av de portugisiska regionerna, är berömd för sin 150 km långa kust, och för att ha några av Europas finaste sandstränder. Reser du till Algarve, ankommer du normalt till Faro flygplats, och härifrån kör du snabbt och enkelt på moderna vägar fram till ditt hotell i Algarve.

Vänder du blicken österut, hittar du Sotaventokusten, och de vita fiskeorterna Olhão och Tavira. Här hittar du också många vidunderliga, öde sandstränder.

De flesta väljer dock att åka mot västkusten, där du hittar det "typiska" Algarve, med branta klippväggar och ljusa sandstränder. Det är också här du hittar de stora turiststäderna, såsom Vilamoura, Albufeira och Praia da Rocha. Området runt Albufeira är den stora turistmagneten i Algarve - här ligger hotellten tätt och utbudet av restauranger, barer och butiker är stort. I den gamla stadsdelen, och på stranden där fiskarna tidigt på morgonen rensar sina nät från nattens fångst, kan du dock fortfarande känna av den ursprungliga charmen och atmosfären. Åker du istället ännu längre väster ut, hittar du Kap São Vicente, och en råare del av Algarve, med branta klippkuster och stränder som är perfekta till surfing på grund av de höga vågorna.

Det finns cirka 100 attraktiva sandstränder på Algarvekusten, som ligger nere vid Atlanten, och på grund av de varma havsströmmarna, i kombination med Algarvekustens läge i lä från de norra bergen, kan temperaturerna ofta vara mycket höga även på vintern. Placerat på sydspetsen av Europa, med den Atlanten som närmaste granne, intar Algarve en avundsvärd position, med ett av de behagligaste och mest rena klimaten på den europeiska kontinenten. 

Algarve är lika med sol, sommar, ljummet badvatten och ljusa sandstränder - men Algarvekusten är också ett perfekt resmål om du vill kombinera detta med kultur, historia och natur. Varje år valfärdar resenärer till regionen Algarve i södra Portugal, och det är inte utan grund! Här finns alltid något att göra, och det är inte svårt att utöva aktiviteter som t.ex. golf, surfing, vandring, cykling och alla former av vattenaktivitet.

Letar du efter resor till Algarve, kan du i här på Solfaktor söka och jämföra priser på resor till Algarve från alla flygbolag och hotell i databasen. Skriv bara in när du vill resa, och du får en samlad översikt med alla resor och erbjudanden.

Välj rätt hotell på Algarvekusten

Algarves kust är ca 120 kilomter lång och du hittar tusentals hotell att välja mellan till din semester. Det kan vara en en riktig utmaning att hitta just det hotell som passar dig och dina behov och önskemål. Du hittar allt från små trevliga familjedrivna hotell till stora all inclusive med 5-600 rum - och självklart också botique-hotell. Därför rekommenderar jag dig att kontakta oss om du önskar att få hjälp med att plocka ihop en resa, annars kan du alltid börja med att klicka på länk och se en lista över alla de hotell och semesterboenden vi har valt ut på Algarve.

Resor till Portugal

Läs mer om Portugal och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Portugal här

Resmål i Algarve

Populära hotell i Algarve

Portugal, Algarve, Lagos
  • Närmaste flygplats: 81 km
  • Närmaste strand: ca. 3.2 km
  • Pool
Portugal, Algarve, Altura
  • Närmaste flygplats: 57 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool
Portugal, Algarve, Porches
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1 km
  • Pool