Resor till Gardasjön

Gardasjön! – bara namnet får mig att drömma och ögonen att tindra. Jag har inte räknat alla gånger jag varit där men ändå blir jag helt salig av förväntan när jag svänger av motorvägen och sätter kursen mot Italiens största och kanske vackraste sjö.

När jag var barn fanns det en sak jag var helt säker på, att jag aldrig någonsin skulle till Gardasjön. Den idén hade jag fått från min farmor som en gång varit där med väninnorna och då hon kom hem berättade hon glatt om den vackra naturen och inte minst om alla de andra äldre människor de mött på resan. Därför stämplade jag fort Gardasjön som pensionärernas paradis - precis vad den en gång också var. Lyckligtvis kom jag på bättre tankar tack vare goda och välmenande vänner, så idag är Gardasjön ett av mina absoluta favoritresmål.

Jag är lyckligtvis inte ensam om att känna så, till skillnad från mina barndomsfantasier är Gardasjön idag mycket mer än ett paradis för pensionärer. Detta 50 kilometer långa och bildsköna vykort lockar nämligen allt från naturälskare, livsnjutare, romantiker och barnfamiljer till sportfanatiker och de flesta återvänder igen och igen, för gammal kärlek rostar som bekant aldrig.

Välkommen till Italien med Solfaktor, vi är specialister på billiga resor till Gardasjön.

En billig semester vid Gardasjön med Solfaktor

En resa till Gardasjön bjuder förutom de trevliga, gamla städerna med smala gator och mysiga torg också på modern bebyggelse med alla tänkbara faciliteter. Gardasjön presenterar en mångsidighet som resmål som gör att du både kan hitta lugn och avkoppling samt ett modernt, pulserande nattliv och ej att förglömma den något utmanande upplevelsen som det är att besöka nöjesparken Gardaland. Det finns massor av möjligheter till bra och spännande utflykter omkring Gardasjön antingen uppe i Dolomiterna eller på en tur till de mindre sjöarna så som Tennosjön i Sydtyrol, Ledrosjön och Iseosjön i Lombardiet.

De riktigt stora sevärdheterna kan du uppleva i de stora städerna Verona och romantiska Venedig, glöm för all del inte den vackra turen längs floden Mincio ner till den charmerande staden Mantova där du kan besöka den vackra blomsterparken "Parco Sigurta" och på vägen dit det tämligen okända vindistriktet Colline Moreniche.

Ett paradis för en aktiv semester

På grund av de mycket speciella vindförhållandena är den nordliga delen av sjön en perfekt plats för windsurfing och staden Torbole sul Garda är på sommaren lika livlig och full av människor som de kändaste skidorterna är på vintern. Nere i staden Malcesine, några kilometer söder om Torbole sul Garda kan du hyra en cykel som transporteras upp till toppen av Monte Baldo där du kan hämta den efter en tur med den läckra linbanan. Därifrån kan du antingen åka norrut till Nago och Torbole sul Garda och tillbaka genom tunnlarna eller söderut ner för berget till staden Garda och tillbaka upp längs kusten.

En tur på cykel i vattenlinjen

Det milda klimatet, den rika växtligheten, de vackra omgivningarna, alla spåren från antiken och den gästvänliga befolkningen gör Gardasjön till ett internationellt erkänt resmål - och inte utan anledning för här får man alltid många fantastiska upplevelser.

Cykeluthyrning
I orten Costermano del Garda finns cykeluthyrning som levererar cykeln till dig var du än bor runt Gardasjön. Priserna varierar mellan cirka 35-40 euro per cykel inklusive leverans. På cykel kan du bland annat uppleva den nya cykelleden runt Gardasjön som bland annat består av en lång rad broar som klamrar sig fast vid de branta sluttningarna längs sjön.

Hotell i Gardasjön

Populära hotell i Gardasjön

Italien, Veneto, Peschiera
8,7
Mycket bra
31 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 1.6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Trentino-Sydtyrolen, Riva del Garda
9,1
Fantastiskt
3837 omdömen
  • Närmaste flygplats: 83 km
  • Närmaste strand: ca. 450 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Lombardiet, San Felice del Benaco
9,0
Fantastiskt
925 omdömen
  • Närmaste flygplats: 52 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Boka en billig resa till Gardasjön med Solfaktor idag

Hos Solfaktor kan du dygnet runt enkelt boka en problemfri och billig resa till Gardasjön med möjlighet till avresa med direktflyg bland annat från flygplatserna i Stockholm och Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn håller automatiskt ett öga på alla de större portalerna på nätet för att säkra dig de bästa priserna på flygbiljetter och hotell över hela världen.

Vi sätter samman flyg och boende till en paketresa med resegaranti, på så sätt får du det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil eller transfer från och till flygplatsen för att få den bästa upplevelsen på egen hand när du kommer fram. Har du redan arrangerat din transport men saknar ett underbart hotell till din semester vid Gardasjön så väljer du bara "Endast hotell" i sökmotorn så hittar du nätets bästa priser på övernattningar till din semester. Du kan även se en översikt med erbjudanden om sista-minuten och restresor till Gardasjön här

Höstlov vid Gardasjön

Gardasjön är den perfekta destinationen om du vill tillbringa semestern söder om Alperna. På en höstsemester vid Gardasjön kan du normalt sett förvänta dig mer ljumna temperaturer än hemma och på det sättet förlänga sommaren betydligt. Vid Gardasjön är klimatet milt och bjuder in till en stämningsfull höstsemester i vacker natur. Om höstsemestern går till Gardasjön kan du se fram emot en storslagen natur, trevliga städer, båtturer på sjön och avkoppling med en fantastisk inramning. Här finns rikliga möjligheter för vandringsturer eller cykelturer i bergen och promenader längs sjöns stränder eller i de mysiga historiska stadskärnorna. Temperaturerna på hösten är normalt så pass behaglig att du kan njuta av en aktiv semester i de vackra landskapen runt sjön.

Garda Jazz Festival

Är du ett fan av jazz får du inte missa denna musikfestival vid Gardasjön. Varje år från juni till juli äger Garda Jazz Festival rum i de fyra städerna Riva del Garda, Torbole, Nago och Arco, som alla ligger i sjöns norra ände. Festivalen sträcker sig över två-tre veckor och sångare och orkestrar uppträder med konserter på städernas torg, barer och slott. Ursprungligen startade festivalen i staden Torbole och det var en av de första i sitt slag i Italien. Därefter arbetade man på att samla festivalen i de 4 städerna och år 2000 var första gången jazzfestivalen ägde rum här. Festivalens program publiceras på gardajazz.com.

Färjor på Gardasjön

Ett riktigt härligt, bra och roligt sätt att uppleva Gardasjön och dess trevliga städer på är genom att åka runt på de små färjorna som seglar kors och tvärs över sjön. Mer än 20 små olika båttyper seglar runt på sjön och de flesta har bar, restaurang och soldäck så du kan utan problem spendera halva eller hela dagen på vattnet. Det är möjligt att åka båt på sjön även under vintern. Många av båtarna tillåter också bilar så att du inte behöver köra hela den långa, men vackra, vägen runt sjön för att exempelvis ta dig från öst till väst.

Ute på sjön har du en vacker vy över sjöns stränder, de bakomliggande bergen och alla småstäder, borgar och historiska platser som området har att bjuda på. Härifrån har du till exempel god möjlighet att betrakta ”Il castello di Sirmione”, Salò-bukten, de runda citronträden som växer längs sjöns stränder från Gargano till Limone sul Garda och många andra vackra och intressanta sevärdheter.

Några av båtturerna du kan ta är:

- Peschiera sul Garda till Garda stad
- Salò till Gargano
- Riva del Garda till Malcesine
- Desenzano till Manerba

Det är en god idé att skaffa en tidtabell för de olika turerna så att du lättare kan planlägga din båttur och inte blir strandad på fel sida sjön. På diverse helgdagar året runt är det möjligt att åka båt på sjön även på kvällarna och nattimmarna och njuta av alla ljusen från städerna och byarna runt sjön. Båtarna hyrs också ut till privata fester och andra arrangemang.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Vad tycker gästerna om i Gardasjön?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 57 recensioner