Resor till Rhodos

Rhodos är nog den mest allsidiga ön i det grekiska öriket med charmerande städer och byar, fantastiska stränder och en vacker natur. Många stränder är långgrunda och barnvänliga, främst på öns östkust.

Rhodos är en grekisk ö som ligger 18 kilometer sydväst om Turkiet i det östliga Egeiska havet. Rhodos stad är öns huvudstad och den största staden ön. Lindos är den näst största staden på Rhodos.

Historiskt sett är ön kanske mest känd för Kolossen på Rhodos, ett av världens sju underverk. Idag är turismen huvudnäringen på Rhodos som blivit en populär turistdestination och speciellt bland européer under sommarhalvåret. Såväl barnfamiljer som vuxna par och festglada ungdomar trivs här, oavsett vad man söker på semestern. Det finns fina stränder runt hela ön och många stränder är långgrunda och barnvänliga. Här finns charmerande byar, fantastiska stränder, vacker natur och mycket en intressant historia från medeltiden.

På en stor ö som Rhodos finns det naturligtvis mycket att se och göra. Med hyrbil får man ut mer av semestern och du kan lätt hitta historiska sevärdheter från antiken och medeltiden samt gömda fina badvikar. Här kan du besöka historiska minnesmärken som Akropolis i den vackra staden Lindos eller Monolithos slott som ligger på toppen av en 90 meter hög klippa i staden med samma namn.

Under sommarsäsongen går det direktflyg till Rhodos flygplats från flera svenska flygplatser. Flygplatsen i Rhodos ligger 15 km sydväst om Rhodos stad och du tar dig enkelt in till centrum med taxi eller buss.

Vem passar detta resmål för?

Rhodos passar för dig som vill kombinera en upplevelsesemester med sol och bad. Här trivs både vuxna, barnfamiljer och ungdomar. Det finns mycket att uppleva av både vacker natur, gammal arkitektur, spännande historia och ett livligt uteliv för de som önskar det, oavsett var på ön man bor.

När är det bäst att resa hit?

Den bästa tiden att resa till Rhodos är under perioden maj till oktober. I juli och augusti kan det vara väldigt varmt.

Paketresor till Rhodos

Rhodos är en av de största grekiska öarna och är inget mindre än en riktig pärla i det grekiska ö havet. Rhodos har bland turister under många år varit den mest populära av de grekiska öarna och många väljer att återvända år efter år till detta semesterparadis. Med en paketresa från Solfaktor kan du komma i väg på en semester till Rhodos utan att behöva bekymra dig om transport eller övernattning. Både flyg till och från destinationen samt hotell eller annan semesterbostad är nämligen inkluderat i din paketresa. Om du gärna vill ha möjlighet att köra själv när du ankommer till Rhodos så kan du även inkludera bilhyra i din paketresa. En paketresa är idealisk för dig som gärna vill ha allt samlat på ett ställe. Dessutom är du med en paketresa från Solfaktor även täckt av vår resegaranti som utgör din säkerhet för en trygg resa. 

På grund av Rhodos stora popularitet har vi valt att erbjuda ett stort urval av resor dit. Vi värdesätter nämligen flexibiliteten högt när det gäller våra paketresor. Av den anledningen har vi även sett till att du kan ta dig till och från din önskade destination när det passar bäst för dig. Vi använder oss nämligen enbart av reguljärflyg och därför kan du resa ut och hem på olika dagar och tidpunkter – det är helt upp till dig och dina önskemål. När du ska hitta det helt perfekta lyxhotellet till semestern på Rhodos, har du också många möjligheter. Oavsett vad du väljer så är du garanterad hög kvalitet rakt igenom. De hotell vi erbjuder håller nämligen samtliga en viss standard och de visar Rhodos från sin bästa och vackraste sida. 

På Rhodos hittar du perfekta omgivningar och förutsättningar om du reser på semester med hela familjen. Här får ni nämligen mängder av sol, badstränder och det finns många hotell som är särskilt lämpade för barnfamiljer. Om du ska resa utan barn så är det heller inga problem att hitta övernattning som ger dig rika möjligheter till ett riktigt vuxenliv. Rhodos har med andra ord något för alla smaker och behov och du är på denna grekiska ö garanterad upplevelser du sent kommer att  glömma. Förflyttar du dig in till själva staden Rhodos så finns det många fina shoppingmöjligheter och matställen. Vill du ha en semester som präglas av kulturella upplevelser så finns även det på Rhodos. Ta till exempel en tur förbi den antika stadsdelen, där kan du få uppleva Rhodos historia på nära håll. Ett annat populärt ställe att besöka på Rhodos är staden Lindos – även kallad den vita staden. Här är alla hus vita och ett besök här är mycket upplevelsevärt.

Se det spännande urvalet av resor till Rhodos i Grekland med Solfaktor Resor

Så hittar du en billig paketresa till Rhodos

Med vår sökmotor är det lekande lätt att hitta och boka en billig paketresa till Rhodos. Du knappar bara in dina olika önskemål till din kommande semester så kommer sökmotorn att presentera en rad olika möjligheter för dig som alla matchar dina inknappade preferenser. Om ditt största krav på resan är att den ska vara billig kan du med fördel ta en titt i vår lågpriskalender. Där hittar du våra billigaste resor till Rhodos. 

När du ska besöka Rhodos är det bästa alternativet att flyga till Rhodos flygplats. Härifrån finns det flera olika transportmöjligheter ut till din slutgiltiga destination. Flygplatsen ligger dessutom inte långt från Rhodos stad. Du kan resa från både Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Det är med andra ord mycket lätt och flexibelt att resa på semester till Rhodos – och med en billig paketresa från Solfaktor behöver du inte tänka på annat än att glädja dig och se fram emot en semester med ren lyx och avkoppling.

Trots öns välutvecklade turistindustri, har Rhodos fortfarande flera små oupptäckta landsorter, som ligger vid foten av bergen. Rhodos är också rik på arkeologiska sevärdheter som vittnar om öns långa historia. Öns huvudstad med samma namn som ön, Rhodos Stad, är en av Europas bäst bevarade medeltida städer och finns med på UNESCOs världsarvslista. Framförallt stadens gamla stadsdel, med enorma fästningar och små, snirkliga gator, är en favorit bland besökare.

Medan den norra kusten är känd för sina livliga turiststäder, har sydkusten flera lugnare stränder, där t.ex. stränderna vid Glystra; pefki och Gennadi bör nämnas. Rhodos klippiga kusten med dess imponerande stenformationer, och öns inre med frodiga gröna skogar, bidrar tillsammans med de vackra stränderna, till att Rhodos är en av Greklands mest natursköna öar.

Öns popularitet går att ta på, och de flesta som besöker Rhodos spenderar gärna semestern på stränderna och attraktionerna i Rhodos Stad. Men det finns också spännande utflykter att följa med på, som bland annat går till de närliggande öarna. Några av de mest populära dagsturerna går till öarna Halki och Symi, samt den turkiska staden Marmaris.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Resmål på Rhodos

 • Faliraki
  71 hotell
  Faliraki är Rhodos resmål nummer ett när det gäller strandbarer, nattklubbar och festlig stämning, men samtidigt är staden perfekt för en klassisk grekisk strand- och badsemester, oavsett om det gäller par, singlar eller familjer.
 • Rhodos stad
  55 hotell
  Rhodos stad har allt; en romantisk, gammal stadsdel med smala kullerstensgator som har utnämnts till världsarv av UNESCO, men även en mer modern stadsdel med massor av bra affärer, restauranger och barer samt bra stränder med massor av vattensports-aktiviteter.
 • Ialyssos
  26 hotell
  Ialyssos ligger ner mot kilometerlånga stränder där du kan koppla av i solen och njuta av det kristallklara, turkosa havet. Samtidig har du på en resa till Ialyssos rikliga möjligheter att göra utflykter till Rhodos stad och några av Rhodos ... mest berömda arkeologiska sevärdheter. Läs mer
 • Ixia
  21 hotell
  Det kosmopolitiska semesterstället i Ixia ligger vackert vid en bukt i det nordöstra hörnet av Rhodos och är mest känt som ett paradis för vattensporter, inte minst vindsufare som njuter av stränder och friska havsbris.
 • Lindos
  17 hotell
  Lindos är en charmig och pittoresk stad som ligger på ön Rhodos. Här finner du ett hav av kultur och historia, fina sandstränder och turkosblått badvatten. En semester i Lindos bjuder även på fantastiska aktiviteter, goda restauranger, barer ... och butiker samt en stadskärna med små gator och gränder. Läs mer
 • Kalithea
  11 hotell
  Kalithea bjuder in till en lugn semester på Rhodos östra kust, en plats som är känd för sina fantastiska stränder. Vill du inte spendera hela semestern på att sola eller snorkla i det kristallklara vattnet, är den lilla semesterorten också en ... bra utgångspunkt för sightseeing i Rhodos stad och på resten av ön. Läs mer

Populära hotell på Rhodos

Grekland, Rhodos, Faliraki
 • Närmaste flygplats: 16 km
 • Närmaste strand: ca. 0 m
 • Pool
Grekland, Rhodos, Lindos
 • Närmaste flygplats: 59 km
 • Pool
 • Internet/Wi-Fi
Grekland, Rhodos, Rhodos stad
 • Närmaste flygplats: 14 km
 • Pool
 • Internet/Wi-Fi