Resor till Kolymbia

Kolymbia ligger på Rhodos östkust precis halvvägs mellan öns största resmål Rhodos stad och Lindos. Som jämförelse är Kolymbia bara en by med mindre än 500 fasta invånare. Dessa invånare får emellertid under sommaren sällskap av solhungrande semesterfirare från när och fjärran som kommer hit för att njuta av den avkopplande atmosfären och inte minst byns fina strand.

Den barnvänliga stranden i den lilla bukten vid Kolymbia består av både sand och rullsten vilket gör att vattnet här vanligtvis är kristallklart och perfekt för snorkling. Vill du inte bara breda ut ditt badlakan på sanden så finns här även uthyrning av solsängar och parasoller. Inom nära håll ligger det även små strandbarer och tavernor om du skulle känna för något att äta eller dricka under dagen.

Känner du redan Rhodos så kommer du antagligen märka att Kolymbia inte riktigt påminner om de äldre byarna på den grekiska Medelhavsön. Det beror på att Kolymbia grundades under namnet San Benedetto år 1935 då ön var besatt av italienarna. Staden anlades som en modellby för lantbruksändamål. Det var faktiskt först cirka 30 år senare, närmare bestämt 1961 som byn fick sitt nuvarande namn. I början av 80-talet började man förvandla byn till semesterort genom att göra om en del av gårdarna till bostäder.

Restauranger och nattliv

I dag finns det ett bra urval av hotell och semesterlägenheter i Kolymbia som även kännetecknas av sin långa flotta allé av eukalyptusträd. Längs denna allé ligger flera butiker med souvenirer, strandutrustning och lokala produkter som keramik, olivolja och vin. Här ligger dessutom ett överskådligt men bra urval av tavernor och restauranger. Under de varma sommarkvällarna sjuder det av liv här när semestergästerna njuter av de grekiska läckerheterna.

Det finns även lite nattliv med några barer men för övrigt är Kolymbia ett fridfullt resmål. Det är därför huvudsakligen lite äldre par och familjer som reser till Kolymbia vilket även ger byn en härligt tillbakalutad stämning.

Utflykter

Vill du bara njuta av en avkopplande badsemester så finns allt det du behöver i den lilla byn. Bokar du en billig resa till Kolymbia här på Solfaktor kommer du dock även ha rikliga möjligheter att utforska mer av Rhodos. Det finns bra bussförbindelser till exempel till Rhodos stad och Lindos, som utöver historiska sevärdheter också bjuder på ett mer mångsidigt nattliv, familjevänliga nöjen samt shoppingmöjligheter.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Kolymbia

Populära hotell i Kolymbia

Grekland, Rhodos, Kolymbia
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Kolymbia
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 70 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Kolymbia
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Internet/Wi-Fi