Resor till Ixia

Ixia ligger på Rhodos västkust vid Ialyssoskusten som är känt för sina vackra solnedgångar. Ixia är bland öns mest välutrustade badorter. Den är barnvänlig och här finns en lång, härlig strand med klappersten.

Ixia är bland öns mest välutrustade badorter. Den är barnvänlig och här finns en lång, härlig strand med klappersten. Det finns en mängd olika vattensporter att välja mellan, exempelvis windsurfing och segling. Ixia har många trevliga restauranger och barer och nöjeslivet har en avslappnad atmosfär. Längs med vägen som ligger längs med stranden finns det ett bra utbud av butiker, tavernor, barer och diskotek. Ixia ligger ca 7 km från Rhodos stad, och det tar ca 10-15 nmin med taxi.

En billig semester i Ixia med Solfaktor

Det kosmopolitiska semesterstället Ixia ligger vackert placerat vid en bukt i det nordöstra hörnet av Rhodos och är huvudsakligast känt som ett paradis för vattensportsintresserade, inte minst windsurfare som verkligen uppskattar den långa stranden och den friska havsbrisen. 

Men med sitt stora urval av moderna hotell, restauranger, cafeer och butiker och dessutom med sitt fantastiska läge enbart två kilometer från Rhodos stad har Ixia dessutom allt vad du behöver för en semester med hela familjen. 

Välkommen till Rhodos med Solfaktor, vi är specialister på resor till Ixia och andra resmål i Grekland. Boka din resa till Ixia som en komplett paketresa inkl. hotell, flygresa och eventuell hyrbil eller transfer. Du kan naturligtvis även nöja dig med att boka ditt hotell genom Solfaktor om du själv vill arrangera resan till Rhodos.

Stränder

Ixias långa kustlinje är idealisk för avkopplande dagar på stranden med sin friska havsbris, sitt smaragdfärgade vatten och de närliggande strandbarerna där du kan njuta av en tropisk cocktail eller en färskpressad juice.

Medan en del av stranden används av hotell eller har parasoller till uthyrning så finns det även privatare områden samt rikliga möjligheter till att prova på olika former av vattensport, så som vattenskidor, kitesurfing och windsurfing.

Mat och dryck

Vad vore en semester i Ixia om man inte ger sig hän åt det berömda medelhavsköket vilket Rhodos så väl representerar? Färska tomater, sallader toppade med feta och balsamico, svalt vittvin och retsina, mjuka oliver, vinblad fyllda med ris och köttfärs - och nyfångad fisk och skaldjur, ja listan kan göras lång...

Ixia bjuder på ett mångfaldigt utbud av restauranger, varav många huvudsakligen serverar lokala rätter, medan andra har ett stort urval av internationella rätter. Oavsett vilket du föredrar så finns det något för alla smaker.

Om du känner behov av någon förfriskning mellan måltiderna så finns det många avslappade barer och strandcafeer som är öppna dygnet runt längs Ixias strandpromenad.

Hur tar du dig runt i och omkring Ixia?

Med taxi: Med sitt läge nära Rhodos stad och flygplatsen så är taxi ett bra sätt att ta sig runt när du är på semester i Ixia. Chaufförerna är som regel vänliga och hjälpsamma.

Med hyrbil: Det finns en rad ställen där du kan hyra bil på Rhodos, t.ex. på flygplatsen som bara ligger 15 minuters körning från Ixia.

Med buss: Ixia är väl förbundet med Rhodos stad, flygplatsen och andra större semesterorter genom busslinjer. Orten själv är så liten att du har gångavstånd till det mesta.

Med båt: Färjehamnen i Rhodos stad har bra förbindelser med flera närliggande öar, häribland Kos och vackra Symi, som absolut är värd en dagstur.

Händelser

Grekisk kultur: Enbart 10 minuters körning från Ixia ligger den traditionella landsbyn Trianda där det varje år hålls en sommarfestival med dans, musik och konstutställningar, detta älskas av alla kulturintresserade.

Medeltiden: Den antika gamla stadsdelen i Rhodos är det perfekta stället för att fira öns rika medeltid när Rhodos Medeltidsfestival avhålls.

Blommor: Det hålls varje år en blomsterfestival i Rhodos stad under maj månad med en spektakulär visning av färgglada blommor vid Mandraki Hamnen.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Ixia

Populära hotell i Ixia

Grekland, Rhodos, Ixia
8,5
Mycket bra
77 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Rhodos, Ixia
9,8
Fantastiskt
590 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Ixia
8,7
Mycket bra
333 omdömen
  • Närmaste flygplats: 14 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)