Resor till Lindos

På en ås ovanför Lindos ligger Akropolis med en vacker havsutsikt. Lindos är en fin by med små slingrande gränder med typiska vita hus.

På en ås ovanför Lindos ligger Akropolis med en vacker havsutsikt.

Lindos är en fin by med små slingrande gränder med typiska vita hus.
Det är bara 5 km till Lardos om man vill ta det lite lugnare. Det finns bra kommunikationer på ön, både med lokalbuss och taxi. Det finns många båtruter att välja mellan. Högsäsongen är mellan april – oktober.

Stränder

Lindos två stränder är några av de vackraste på Rhodos med sitt underbara antika akropolis som tronar över bukten som en unik bakgrundskuliss.

Pallas-stranden med sina liggstolar och parasoller och en handfull tavernaor är det idealiska stället att ta sig ett dopp efter en dag fylld av sightseeing. Du kan även besöka vattensportcentret för att prova på vattenskidor, windsurfing eller parasailing.

Vid Sankt Peters bukt hittar du en skyddad, naturlig hamn som är Lindos bästa ställe för snorkling tack vare det klara vattnet och det färgrika maritima livet.

Sevärdheter

Den historiska staden själv är huvudattraktionen i Lindos med sin nästa 2 000 åriga historia och sin fascinerande blandning av bysantinsk och turkisk arkitektur.

En labyrint av kullerstensgator slingrar sig mellan de vitkalkade husen och 100 meter över det hela tronar stadens största sevärdhet; ett antikt akropolis, där du bland annat kan se tempel från 300-talet tillägnade gudinnan Athena. 

Händelser

För rockfans: I juni äger Lindos rockfestival "Rhodos Rock" rum, den bjuder på den största samlingen av uppträdande cover bands på ön. I kvällarna tre framför de klassiska rocklåtar i stadens gamla amfiteater som en hyllning till band som Pink Floyd, Rolling Stones och Led Zeppelin.

Turismens dag: "World Tourism Day" äger rum i september och här deltar flera olika städer och byar i arrangemangen och festligheterna. Tillställningen såg dagens ljus för första gången på 1980-talet och skapades för att främja och fira den växande turistindustrin på Rhodos,  och den kommer till Lindos i form av musik, dans, mat och vin på stadens centrala torg.

Hur tar du dig runt i Lindos?

Till fots: Lindos centrum är som skapt för fotgängare så på sätt och vis kan man säga att fötterna är det viktigaste transportmedlet i stan. De smala, mysiga gatorna är härliga att utforska till fots.

Med åsna: Att nå den övre delen av Lindos med det antika templet Akropolis, kan vara svårt att göra till fots eftersom vägarna är mycket branta. Att rida på en åsna är därför vanligtvis det föredragna sättet att ta sig till toppen på.

Med buss: Det finns bussförbindelser till Lindos med ett stopp precis utanför stadens centrum. Bussarna binder samman Lindos med närliggande städer och semesterorter så som staden Rhodos, så det finns bra möjligheter till att göra dagsutflykter med buss. Buss är ett förhållandevis billigt och pålitligt sätt att ta sig runt med i Lindos.

Mat och dryck

Det finns många och bra tavernor, barer och restauranger i Lindos oavsett vilken typ av mat eller dryck du föredrar. På Med East kan du få goda medelhavsrätter; på Zorba kan du utforska det lokala köket; och är du på jakt efter en välskakad cocktail så ska du ställa kosan mot Courtyard Bar.

Se till att tillbringa en del tid på Melia Café och Bageri, här kan du sola dig på taket medan du avnjuter läckra bakelser och kakor från bageriets traditionella ugnar.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Lindos

Populära hotell i Lindos

Grekland, Rhodos, Lindos
6,9
Ganska bra
145 omdömen
  • Närmaste flygplats: 48 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Rhodos, Lindos
7,9
Bra
63 omdömen
  • Närmaste flygplats: 52 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Rhodos, Lindos
8,9
Mycket bra
195 omdömen
  • Närmaste flygplats: 52 km
  • Internet/Wi-Fi