Resor till Spanien

Spanien är en av svenskarnas favoritdestinationer och här finns ett mycket stort utbud av resmål varav många dessutom går att nå med direktflyg från en rad svenska flygplatser. Spanien är också ett land där det går att finna sol och behaglig temperatur oavsett tid på året. Boka en semester med Solfaktor och res iväg på en flexibel och billig resa till Spanien med full resegaranti.

Spanien innebär inte bara det spanska fastlandet, Spanien är också en stor önation. Utanför östkusten i Medelhavet finns Balearerna med populära semesterön Mallorca samt systeröarna Menorca och Ibiza som lockar semesterfirare under framförallt sommarhalvåret. Men öarna går fint att besöka även under en stor del av våren och hösten för aktiviteter, utflykter och nöjen, även om det kanske är något kallt för att bada.

Utanför Atlantkusten finner du Kanarieöarna som består av sju större öar. Gran Canaria är den populäraste ön medan Teneriffa är den största. För dig som söker något mindre turistiskt finns exempelvis La Palma och La Gomera.

Längs den populära östkusten på spanska fastlandet ligger semesterområdena på rad. En av de mer okända är Costa Brava som sträcker sig från franska gränsen till badorterna strax norr om Barcelona. Längre söderut finns Costa Blanca med populära badorter som Alicante, Benidorm och Torrevieja. Och längst söderut, inte långt från Gibraltar, finns Costa del Sol, spanska solkusten. Här ligger semesterorterna på rad. Malaga, Marbella, Torremolinos och Fuengirola, för att nämna några.

I Spanien ska man inte heller glömma de många storstäderna. Huvudstaden Madrid och populära Barcelona är givna att nämna, men det finns även många andra städer värda ett besök som Bilbao, Valencia och Sevilla. Till flera av dessa städer går det att boka weekendresor på 2-5 dagar.

Vem passar detta resmål för?

Med så många städer, öar och badorter finns det garanterat något för alla. Unga människor som söker nöjen, barnfamiljer som söker familjeaktiviteter, vuxna som söker naturupplevelser, och den kulturintresserade som bättre vill lära känna den spanska kulturen med sin mat, dryck, musik och arkitektur. Olika resmål lämpar sig också bra beroende på hur turistiskt resmål man söker.

När är det bäst att åka hit?

Som en tumregel, desto längre söderut resmålet ligger, desto längre är sol- och badsäsongen. På Costa del Sol börjar semestersäsongen tidigare och slutar senare på året än i t.ex. Costa Brava och på Mallorca, som båda ligger längre norrut. Kanarieöarna erbjuder behagliga temperaturer under hela året men många glömmer att det faktiskt går att resa hit även under sommaren. De spanska storstäderna går givetvis att besöka under hela året men i städerna som ligger långt in i inlandet, som huvudstaden Madrid, blir det ofta mycket varmt under högsommaren.

Semester i Spanien

Spanien är ett av Europas bästa resmål året runt och bjuder på höga berg, varma vulkanöar, spännande storstäder och fram för allt hundratals fantastiska stränder från Gran Canaria i söder till Costa Brava i norr.

Turismen är Spaniens klart största inkomstkälla, och det är lätt att förstå varför. Året runt kan du får sol och värme på Kanarieöarna, vars närmsta granne är Sahara och det stabila klimatet styrs av Atlanten och Golfströmmen. Vem skulle inte älska att åka en tur till Teneriffa i februari? Och på sommaren kan du njuta av höga temperaturer, läckra stränder och den något kortare flygturen till de Baleariska Öarna, där Mallorca står i naturligt centrum. Och så har vi självklart fastlandets glädjeämnen, med ikoniska Costa del Sol, som bjuder på kända namn som Malaga, Marbella och Fuengirola.

Även storstadsälskaren har mycket att se fram emot i Spanien. Besök till exempel Gaudìs stad Barcelona, som bjuder på Sagrada Familia, Ramblan och kanske en fotbollsmatch på Camp Nou. Inne i landet bjuder huvudstaden Madrid på otaliga museer i absolut världsklass, toppfotboll på Santiago Bernabeu och naturligtvis tapas och sangria på det 400 år gamla Plaza Mayor. En semester i Spanien absolut bestå av både total avkoppling vid stranden och historiska upplevelser i annlandet på samma resa.

Besök Spaniens metropoler

Barcelona, Spaniens nästa största stad, bjuder på en värld av intressanta historiska och kulturella sevärdheter, förutom ett överflöd av bra barer, restauranger och caféer. Avståndet till Sverige är dessutom relativt kort vilket gör det möjligt att ta en kort semester i Barcelona utan att få en känsla av att halva semestern har gått åt till att resa.

>> Läs mer om resor till Barcelona här

Madrid är ofta mindre populär bland oss här hemma, är Barcelona, men Spaniens kosmopolitiska huvudstad är minst lika mycket att erbjuda, som dess katalanska syster i öst. Liksom Barcelona, bjuder Madrid nämligen på ett överflöd av museer, torg, parker och fantastiska caféer och restauranger - och utöver det är staden också full med kungliga palats som du endast hittar i Spaniens huvudstad. Här kan du följa spåren av Madrids position som nav i ett mäktigt imperium.

>> Läs mer om resor till Madrid här

Utöver de två storstäderna bjuder Spanien även på en rad medelstora städer och även i dessa står upplevelserna på kö. Res till exempel till glödheta Sevilla och upplev Andalusiens huvudstads charm och enastående kultur. Eller vad sägs om den moderna kuststaden Valencia - Spaniens tredje största stad - där du kan se imponerande arkitektur som griper om såväl förtiden som framtiden. I alla städer kan man uppleva toppfotboll med spansk passion på stadions med namn som Bernabeu, Camp Nou, Mestalla och Ramón Sánchez Pizjuán.

Det är inte utan anledning, som Spanien är ett av våra absoluta favoritresmål för en semester. Inget annat land i Europa, bjuder på ett så stort mångfald som Spanien - och det gäller både när det handlar om natur, kultur och historia.

Även de som har rest till Spanien flera gånger, blir förvånade att det fortfarande finns regioner, städer, landskap och sevärdheter att upptäcka. I vilket annat land hittar du fem officiella språk, 17 självstyrande regioner och sju dialekter? Eller en historia som rymmer några av de viktigaste kulturella strömningarna i europeisk historia? Eller ett landskap som bjuder på allt från fantastiska kuststräckor, gyllene ökenlandskap och ändlösa slätter, till storslagna bergskedjor och djupa skogar.

Resmål i Spanien

 • Mallorca
  619 hotell
  Mallorca förknippas med semester, och då främst fina stränder, sol och bra faciliteter. En resa till denna populära, spanska medelhavsö bjuder dessutom på massor av sevärdheter och aktiviteter som garanterar en upplevelserik semester för både ... barn och vuxna. Läs mer
 • Katalonien
  514 hotell
  Det är ingen tillfällighet att Katalonien är ett av Spaniens mest populära resmål. I denna region kan du uppleva allt från storstadslivet i Barcelona, det fantastiska bergslandskapet i Pyreneerna och inte minst njuta av solrikt klimat på någon ... av de många fina stränderna. Läs mer
 • Andalusien
  355 hotell
  Andalusien har allt det som gör Spanien till ett så lockande resmål. I södra regionen väntar dig massor av kulturskatter, goda tapas och inte minst ett klimat som bjuder på massor av solsken. Det kan du njuta av på en av regionens härliga stränder.
 • Gran Canaria
  270 hotell
  Gran Canaria kallas ofta för en minikontinent. Det beror på att du på Gran Canaria kan uppleva en enorm variation av både natur och kultur från den ena sidan av ön till den andra. Förutom flera stränder väntar dig därför massor av intressanta upplevelser.
 • Teneriffa
  231 hotell
  Teneriffa som är den största av Kanarieöarna bjuder på massor av upplevelser. Njut av det solrika klimatet på de inbjudande stränderna eller vandra i ett spektakulärt, vulkaniskt landskap, upplev livet i det kristallklara havet med snorkel och ... utforska charmiga fiskelägen. Läs mer

Populära hotell i Spanien

Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Playa del Ingles
 • Närmaste flygplats: 33 km
 • Närmaste strand: ca. 900 m
 • Pool
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Puerto de La Cruz
 • Närmaste flygplats: 25 km
 • Närmaste strand: ca. 1.7 km
 • Pool
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Puerto de Mogan
 • Närmaste flygplats: 52 km
 • Närmaste strand: ca. 1.1 km
 • Pool

Så bokar du en billig semester i Spanien med Solfaktor

Hos Solfaktor är vi experter på resor till Spanien och vi har det bästa urvalet av hotell, semesterbostäder och lägenheter i detta fantastiska semesterland. Res med oss på en härlig semester i Spanien - vi har valt ut de bästa hotellen och semesterbostäderna åt dig så du kan fokusera på att vara ledig och koppla av. Välj själv om du enbart vill boka inkvartering eller om du vill boka en paketresa som inkluderar flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Spanien - för att koppla av

Det finns många goda grunder för att resa till Spanien - och då har vi ännu inte nämnt den viktigaste: Den lugna och avslappnade livsrytmen som framförallt gör sig gällande runt lunchtid på sommaren i form av siesta. För en stressad nordbo som kommer på besök är siestan något att verkligen se fram emot och njuta av.

Och så är det kulturen vars like du inte hittar i någon annan del av världen. Om du till exempel reser till Malaga och därifrån vidare till några av Andalusiens enastående sevärdheter så som den moriska borgen Alhambra i Granada, Mezquitan i Cordoba eller La Giralda i Sevilla. I denna del av Spanien har du även rikliga möjligheter att stifta bekantskap med Spaniens berömda tapas-kultur samt den eldiga och heta flamencon som framför allt står högt i kurs i den andalusiska delen av Spanien.

Vädret när du reser

De flesta sammankopplar Spanien med det varma och torra medelhavsklimatet, men landet är så stort och varierat, att det också bjuder på andra typer av väder. Spaniens storlek, samt påverkan av Medelhavet och Atlanten skapar speciellt på vintern markanta skillnader i vädret, mellan kuststräckorna och det inre landet. Större delen av Spanien har således varma och soliga somrar, men där vintern är mild vid havet, är den ofta kall och snörik inne i landet.

Vädret i den norra delen av Spanien

Detta är den blötaste och mest molniga delen av Spanien, då den påverkas av ett lågtryck från närliggande Atlanten. Du kan dock också uppleva många varma och soliga dagar på sommaren i denna region.

Vädret i den centrala delen av Spanien - torrt och varmt

Här faller mycket snö på vintern, men i övrigt är mängden nederbörd låg i denna del av landet. Istället är centrala Spanien präglat av höga sommartemperaturer men en rätt låg luftfuktighet gör att hettan går att tackla.

Vädret vid Spaniens Medelhavskust

Alla populära turistdestinationer vid kusten njuter av ett härligt klimat med många solskenstimmar om dagen på sommaren. Även om vädret kan vara mycket varmt och fuktigt, bidrar den svalkande brisen från havet till att det går att njuta fullt ut vid den spanska kusten.

Upplev Spanien på populära hotell

Spanien är ett av svenskarnas favoritresmål, med ikoniska stranddestinationer som Mallorca, Gran Canaria, Teneriffa och Lanzarote - och möjlighet för en unik storstadssemester i Barcelona och Madrid. Hos Solfaktor hittar du ett stort antal resor till Spaniens största och bästa destinationer.

Turistinformation

Spanien är mycket mer än bara sol och strand. På Spaniens turistbyrås officiella hemsida kan du hitta artiklar om några av Spaniens alla sevärdheter, allt från pilgrimsrutten till det spännande spanska köket. Dessutom har turistbyrån också en rad praktiska informationer att ge, gällande resor till Spanien. Du hittar upplysningar om aktuella händelser och nyheter i landet, samt inspiration inför din resa.