Resor till Gran Canaria

Gran Canaria utgör en del av Kanarieöarna som ligger utanför Afrikas västkust. Ön är en av de största i ögruppen Kanarieöarna och här finns massor av fina och inte minst jättepopulära semesterorter, stränder och städer. Boka en billig resa till Gran Canaria med Solfaktor idag!

Miljoner turister reser till Gran Canaria varje år - mest på grund av att klimatet är stabilt och för att man som besökare i princip kan vara säker på att få sol hela vintern. Man kan resa till Gran Canaria året runt men framför allt på vintern erbjuder ön ett underbart klimat på överkomligt reseavstånd från Sverige.

Gran Canaria har cirka 815 000 invånare. Öns huvudstad heter Las Palmas och ligger på öns norra kust. Den största semesterorten på Gran Canaria är Playa del Ingles och här hittar du även en stor del av Gran Canarias nattliv samt många bra restauranger med både internationella och kanariska specialiteter på sina menyer. I Arguineguin och Puerto de Mogan hittar du många av öns mest populära hotell och semesterbostäder av hög kvalitet men om du reser till Gran Canaria med familjen väljer du kanske hellre Maspalomas – där det både finns zoo, vattenland och nöjespark.

Det är olika typer av aktiviteter som erbjuds i de olika städerna allt från de mest turistiga erbjudandena med barer, billig shopping och fastfood – till ställen med ursprunglig kanarisk kultur där tiden i det närmaste har stått stilla. Det finns bra möjligheter att uppleva ön till fots och skulle du vilja uppleva ön från cykelsadeln finns det också massor av möjligheter.

Det är den södra delen av ön som är mest solbelyst. Här hittar du de bästa stränderna och ett stort utbud av olika vattenaktiviteter. Det är också här på södra Gran Canaria som de största stadsområdena ligger så som Costa Meloneras, Maspalomas, Puerto Rico, Amadores och San Agustín.

De lokala busslinjerna fungerar bra och att hyra bil är ganska billigt så det är lätt att ta sig runt på ön. De olika semesterorterna ligger också förhållandevis nära varandra så avstånd är inget problem. Du kan absolut även använda dig av taxi utan att det blir några större ekonomiska utsvävningar. När vi talar om priser så kan det variera en del beroende på var på ön du befinner dig. Puerto Mogan är till exempel generellt dyrare än Puerto Rico. Som på många andra ställen söder om Sverige så fungerar kontanter ofta bättre än kreditkort - men du kan ändå betala med ditt Visa- eller Mastercard nästan överallt.

>> Hitta och boka restplatser och sista-minuten resor till Gran Canaria

Vem passar resmålet Gran Canaria för?

Gran Canaria är ett av de mest populära resmålen för svenskar som söker sol och värme. Alla kommer finna sig väl till rätta på Gran Canaria men det är värt att läsa in sig på de olika semesterorterna så att du väljer ett område som passar dina önskemål. Gran Canaria är för dig som vill ha sol och värme när det är som kallast här hemma men utan att behöva flyga så långt som till Thailand.

När är det bäst att resa till Gran Canaria?

Kanarieöarna ligger utanför Afrikas västkust och har kanske världens mest semestervänliga klimat. Vädermässigt är det aldrig någon lågsäsong men den mest populära perioden att resa hit är från november till april. Det är som regel billigare att resa hit på sommaren. Det är särskilt spännande att resa till Gran Canaria till Jul eller till Nyår.

En bra semester på Gran Canaria behöver absolut inte vara detsamma som jättehotell och charterresor. Tvärtemot. Hos Solfaktor hittar du till exempel en rad trevliga, mindre hotell med stil och charm som ligger i vackra omgivningar och som du tar dig till via slingrande bergsvägar på lite avstånd från de mest populära resmålen på ön. Semester på ett av våra hotell på Gran Canaria är en mer intim och personlig upplevelse. Boka idag och få de bästa priserna!

Gran Canaria är trots namnet inte den största av Kanarieöarna, det är istället Teneriffa, men kallas ändå ofta för en minikontinent. För det första ligger ön mellan tre kontinenter, Afrika, Europa och Amerika och för det andra visar Gran Canaria upp en större variation när det gäller väder, landskap och natur än man normalt skulle förvänta sig av en ö av denna storlek. För de många turister som varje år besöker Gran Canaria innebär det att de flesta väljer att bo på den södra, varma och soliga delen av Gran Canaria. I norr är vädret som regel svalare och mitten av ön får mer nederbörd. Alla resmål har sin egen charm och du kan alltid hitta ett härligt hotell som är förhållandevis billigt om du siktar in dig på områden som ligger lite bortom de största turistströmmarna.

Det vulkaniska ursprunget

Gran Canaria är liksom de andra kanariska öarna av vulkaniskt ursprung, det är emellertid omkring 2000 år sedan en vulkan senast var aktiv på ön. Kratern efter detta utbrott, Cauldron of Bandama, är ett populärt utflyktsmål som du lätt når om du har tillgång till hyrbil på Gran Canaria. Här får du uppleva varför man säger att man på Gran Canaria kan känna sig som en astronaut utan att behöva lämna jorden. Samtidigt innebär det vulkaniska ursprunget att många av stränderna har mörk lavasand - tänk på att den kan vara varm för fötterna.

Om du vill se mer av Gran Canaria på egen hand så är det lätt att boka som en del av en paketresa med Solfaktor. Öns fascinerande inre delar består av 32 skyddade naturområden omgivna av en vacker kustlinje med vita sandstränder, trevliga små kuststäder och All inclusive familjeresorts. Städer som Playa Del Ingles och Maspalomas samt öns historiska och kosmopolitiska huvudstad Las Palmas är kända för att ha ett livligt nattliv. 

När du reser till Gran Canaria får du rikliga möjligheter till att vara aktiv under semestern. Bege dig till exempel ut på kamelsafari i de berömda ökenliknande klitterna i Maspalomas, eller upplev det ofördärvade landskapet och det gamla Gran Canaria på vandringsturer eller utflykter med fyrhjulsdrivna fordon. Det lockande, klara havet inbjuder dessutom till snorkling och dykning och du kan även bege dig ut på spännande delfin-safari.

Resmål på Gran Canaria

Populära hotell på Gran Canaria

Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Playa del Ingles
 • Närmaste flygplats: 31 km
 • Närmaste strand: ca. 700 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Playa del Ingles
 • Närmaste flygplats: 32 km
 • Närmaste strand: ca. 1.8 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Playa del Ingles
 • Närmaste flygplats: 33 km
 • Närmaste strand: ca. 900 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Boka en billig semester på Gran Canaria online i dag

Hos Solfaktor är vi experter på resor till Kanarieöarna och vi har varit danskarnas föredragna partner sedan 1999 med det bästa urvalet av hotell, semesterbostäder och lägenheter i detta vidunderliga semesterparadis. Åk med oss på en underbar semester till Gran Canaria. Du väljer själv om du bara vill boka ditt boende genom oss eller om du vill boka en paketresa som inkluderar flyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Använd dig av sökmotorn högst upp på sidan för att söka bland våra hotell på Gran Canaria. De flesta av hotellen ligger på Gran Canarias sydkust som har ett behagligt klimat året runt. Hos Solfaktor har du alltid valfri reslängd så du kan resa till Gran Canaria under kortare eller längre tid, allt efter vad som passar dig och dina planer.

  Vädret på Gran Canaria

  Gran Canaria är känt för sitt konstanta vårlika klimat vilket betyder att det vanligtvis inte blir för hett på sommaren och inte heller för kallt på vintern. Skulle det trots allt bli för varmt på stranden i söder kan du göra en tur norr ut där det som regel är lite svalare. Temperaturen är förhållandevis stabil och ligger på sommaren mellan 26°C och 28°C och på vintern mellan 22°C och 24°C.

  Stränder

  Ön är omgiven av mer än 80 stränder där det finns mängder av saker att hitta på - förutom att bara ligga och dåsa i solen. De långa stränderna gör att även om Gran Canaria är ett populärt resmål så finns här alltid plats nog för ytterligare ett badlakan. Sydkusten vid Maspalomas är förutom sina många resorts känd för sina enorma gyllene sanddyner, Dunas de Maspalomas, där man lätt kan känna sig som förflyttad till Sahara. Utforska även det exotiska undervattenslivet på Mogans rev, där du på nattdyk kan glida förbi bland annat barracudor.

  Från hamnarna i Mogan eller Puerto Rico kan du ta en båttur ut på det djupa havet för att fiska marlin och tonfisk. Om du föredrar att njuta av strandlivet närmare stan så är den bästa stadsstranden den hektiska Playa de las Canteras i huvudstaden Las Palmas. I Playa del Cura är stranden långgrund och består av lavasand.

  Lokala transporter

  Buss: Ett bra nätverk av busslinjer gör det lätt att ta sig runt på Gran Canaria på egen hand. Många av de största sevärdheterna och bästa stränderna på ön kan därför nås med offentlig transport och taxi.

  Hyrbil: Du behöver en hyrbil om du vill utforska någon av de charmiga byarna och småstäderna i öns inre delar. Dessutom är hyrbil ett utmärkt sätt till att utforska sevärdheter i ditt eget tempo.

  Händelser

  • Karneval: Det förekommer fester och parader över hela ön i samband med den jättelika februari-karnevalen.
  • Vårfestival: I samma månad hyllas vårens ankomst med folkdans och fest under Festival of Almond Blossom (Mandelträdens blomning).
  • Påsken: Liksom på resten av De Kanariska Öarna så är det ett livligt firande av påsken på Gran Canaria.
  • Gay Pride: Maspalomas exploderar varje år i maj i regnbågens alla färger vid Gay Pride parade och den tillhörande drag queen tävlingen.
  • Sommarfest: En av öns största festivaler är Fiesta de Nuestra Señora del Carmen i juli, då fylls Las Palmas gator av blommor och människor som festar natten lång.

  Mer om Gran Canaria

  • Språk: Det talas spanska på Gran Canaria.
  • Valuta: Det används euro (€).
  • Lokal tid: -1 timme i förhållande till Sverige.
  • Flyg till: Den enda flygplatsen på Gran Canaria ligger på östsidan av ön ca 19 km söder om huvudstaden Las Palmas.
  • Flygtiden från Sverige: Ca 5 timmar
  • Turistinformation: Ytterligare turistinformation från Gran Canaria hittar du på www.grancanaria.com

  Gran Canaria är känt för sitt konstanta vårlika klimat som innebär att det vanligtvis inte blir för hett på sommaren och heller inte riktigt kallt på vintern. Skulle du trots detta ändå tycka att det är för hett vid stränderna i syd så kan du ta en tur norr över där det som regel är lite svalare. Temperaturerna är relativt stabila och ligger på sommaren mellan 26°C och 28°C och mellan 22°C och 24°C på vintern.

  Resmål på Gran Canaria

  Om du vill bo på de mest populära semesterorterna på Gran Canarias så ska du bege dig söder ut. Här ligger Playa Del Ingles och San Agustin som är två av de städer som tillsammans bildar semesterområdet Maspalomas. Fortsätter du öster ut kommer du till en rad populära semesterorter - Arguineguin, Puerto Rico och Mogan - innan du når den lugnaste stranden vid Playa de los Amadores. Konstnärer har koloniserat den nordvästliga kuststaden Agaete och förvandlat många av dess vitkalkade hus till gallerier. Om du vill komplettera strandlivet med en dos kultur och historia kan det rekommenderas att du går en sväng bland Las Palmas de Gran Canarias snirklande gator.

  Playa del Ingles
  Den moderna semesterorten Playa del Ingles bjuder på ett rikt urval av barer, restauranger, nattliv och boenden. I maj hålls den färgsprakande Gay Pride festivalen här.

  Amadores
  Huvudattraktionen i Playa Amadores, som ligger vid foten av de dramatiska bergen, är utan tvivel den av människor anlagda stranden. Här råder en mycket avslappnad atmosfär.

  Så bokar du en billig semester på Gran Canaria med Solfaktor

  Använd sökmotorn högst upp på sidan för att hitta en billig semester på Gran Canaria som passar dig och dina semesterplaner. Välj mellan avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med våra hotell i alla prisklasser. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

  >> Läs även om billiga resor till Lanzarote
  >> Läs även om billiga resor till Azorerna

  Resor till Spanien

  Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

  Hitta din resa till Spanien här

  Vad tycker gästerna om på Gran Canaria?

  7,9
  Samlade gästomdömen
  Baserat på 43 recensioner