Resor till Kanarieöarna

Kanarieöarna tillhör Spanien och ligger utanför Nordafrikas västkust. Ögruppen består av 8 bebodda öar samt ett mindre antal vulkaniska öar. Här är det sommarvarmt hela året, det finns direktflyg från flera svenska städer samt ett stort utbud av aktiviteter, upplevelser, stränder och hotell. Kanarieöarna är svenskarnas stående favorit under vinterhalvåret.

Kanarieöarna ligger i Atlanten på ungefär samma breddgrad som t.ex. Marocko, runt 1500 kilometer från Spaniens fastland. Rent geografiskt är ögruppen en del av Afrika men den styrs politiskt och kulturellt av Spanien. På grund av sin geografi måste därför klockan ställas om en timme bakåt jämfört med resten av Spanien (och Sverige). De fyra största och mest populära öarna är Gran Canaria, Lanzarote, Teneriffa och Fuerteventura. Här har turismen haft ett stort fotfäste i över 60 år. De mindre öarna som La Gomera och La Palma har färre turister men bjuder på en vacker natur.

Kanarieöarna har en god infrastruktur med ett utmärkt vägnät och det är enkelt att ta sig runt på öarna med kollektivtrafiken eller genom att hyra bil, något många väljer att göra under semestern. Det går inrikesflyg och färjor mellan öarna men avstånden är stora så det rekommenderas att ha några nätter på varje ö om man tänker besöka flera öar under semestern.

Först och främst reser man till Kanarieöarna för sol och bad och de populäraste semesterorterna ligger därför ganska naturligt längs kusten. Vill man göra något annat än att ligga på stranden finns det ett stort utbud av aktiviteter både på land och till havs, allt från djuphavsfiske och delfinsafari till vandring i bergen och besök i små byar och öarnas huvudstäder.

Alla de stora Kanarieöarna har egna flygplatser, med direktflyg från Skandinavien, och särskilt Gran Canaria har goda flygförbindelser under både sommaren och vintern med direktflyg från flera svenska flygplatser.

De flesta bokar en charterresa eller paketresa med flyg, hotell och transport/hyrbil men det är också enkelt att boka detta själv, speciellt om man vill kombinera flera öar under semestern. Under högsäsong kan det vara värt att boka tidigt eftersom det snabbt blir fullt på hotellen på de populäraste semesterorterna.

Vem passar detta resmål för?

Kanarieöarna är huvudsakligen ett resmål för dig som söker sol, bad och avslappning och ett varmt och behagligt avbrott från den svenska vintern, med en rimlig flygtid och liten tidsskillnad. Med det enorma utbudet av både livliga och lugna boendealternativ, hela vägen från enkla lägenheter till lyxhotell, hittar de allra flesta något som passar på Kanarieöarna. Många skandinaver "övervintrar" också på Kanarieöarna och reser hem när våren kommer.

När är det bäst att åka hit?

Kanarieöarna är känt för att ha ett mycket stabilt och pålitligt klimat och kan besökas under hela året. Värmemässigt är det aldrig någon lågsäsong men den populäraste perioden att resa är under november till april, då är också priserna som högst. Det finns därför pengar att spara genom att resa hit under sommarhalvåret då resmålen i Medelhavet övertar mycket av chartertrafiken. Mellanmånader som maj och oktober är också bra tidpunkter att besöka Kanarieöarna.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Resmål på Kanarieöarna

 • Gästrecensioner 8,0
  Gran Canaria
  351 hotell
  Gran Canaria kallas ofta för en minikontinent. Det beror på att du på Gran Canaria kan uppleva en enorm variation av både natur och kultur från den ena sidan av ön till den andra. Förutom massor av stränder väntar dig därför även många intressanta ... upplevelser. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,4
  Teneriffa
  283 hotell
  Teneriffa som är den största av Kanarieöarna bjuder på massor av upplevelser. Njut av det solrika klimatet på de inbjudande stränderna eller vandra i ett spektakulärt, vulkaniskt landskap, upplev livet i det kristallklara havet med snorkel och ... utforska charmiga fiskelägen. Läs mer
 • Gästrecensioner 7,5
  Lanzarote
  121 hotell
  Lanzarote är den största ön av Kanarieöarna och är framför allt känd för sina fantastiska, vulkaniska landskap. Dessa landskap inkluderar de flotta stränderna där du kan koppla av vid det kristallklara havet. Ön är samtidigt känd för sin mycket ... avslappnade och familjevänliga atmosfär. Läs mer
 • Fuerteventura
  116 hotell
  Kanarieöarnas näststörsta ö är framförallt känd för sina långa, vita stränder. Här inbjuder det kristallklara havet till bad, dykning, surfing och mycket mer. Förutom ögruppens bästa stränder bjuder Fuerteventura också på flera intressanta sevärdheter.
 • La Palma
  6 hotell
  La Palma utgör den frodiga delen av Kanarieöarna. Här i vulkanlandskapet med sina höga berg och djupa dalar klädda av skogar hittar du åtskilliga vackra vandringsleder. Är det enbart avkoppling du söker kan du dra dig ner till kustens mörka ... sandstränder vid det azurblåa havet. Läs mer
 • La Gomera
  5 hotell
  Den lilla ön La Gomera är med sina höga berg, djupa klyftor och magiska skogar ett rent paradis för naturälskare. Lägg därtill de stämningsfulla städerna och inte minst de flotta lavastränderna vid det azurblåa havet som myllrar av liv.

Populära hotell på Kanarieöarna

Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Puerto de Mogan
9,1
Fantastiskt
3633 omdömen
 • Närmaste flygplats: 53 km
 • Närmaste strand: ca. 1.1 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Puerto Rico de Gran Canaria
9,6
Fantastiskt
155 omdömen
 • Närmaste flygplats: 48 km
 • Närmaste strand: ca. 20 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Chayofa
8,6
Mycket bra
1755 omdömen
 • Närmaste flygplats: 17 km
 • Närmaste strand: ca. 5.2 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om på Kanarieöarna?

8,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 142 recensioner