Resor till Kanarieöarna

Kanarieöarna, som tillhör Spanien och bland annat består av Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote och Fuerteventura, är ett favoritresmål bland skandinaver. Framförallt under vinterhalvåret då vi ofta reser dit på höstlovet, jullovet, sportlovet och påsklovet. Här hittar du populära semesterorter som bjuder på sol och bad, som till exempel Maspalomas, samt ett stort urval hotell och olika aktiviteter att utöva. En överkomlig flygtid och liten tidsskillnad gör det också enkelt att njuta av sommarvärme och semester på Kanarieöarna året runt. 

Kanarieöarna som resmål

Kanarieöarna är en ö-grupp som tillhör Spanien och ligger i Atlanten utanför Nordafrikas västkust. Öarna ligger ungefär på samma breddgrad som Marocko, cirka 1500 kilometer från det spanska fastlandet - så öarna tillhör Afrika rent geografiskt, men Spanien politiskt och kulturellt. Kanarieöarna består av åtta bebodda öar, samt en rad mindre vulkanöar. De fyra största och mest populära öarna är Gran Canaria, Lanzarote, Teneriffa och Fuerteventura. Här har turismen haft ett bra fotfäste i över 60 år. Teneriffa  är den största och mest folkrika av Kanarieöarna och de tre största städerna är Las PalmasGran Canaria samt Santa Cruz och La LagunaTeneriffa. Kanarieöarna är uppdelad i två provinser. Las Palmas som omfattar öarna Gran Canaria, Lanzarote och Fuerteventura, samt Santa Cruz de Teneriffa som omfattar de fyra västliga öarna: Teneriffa, La Palma, La Gomera och El Hierro. De tre sistnämnda öarna är mindre berörda av turism och bjuder på vacker natur. 

En resa till Kanarieöarna är i huvudsak för dig som söker sol och värme hela året runt. De mest populära semesterorterna ligger längs kusten och här kan du slappna av på en vinterresa och få en paus för den kalla svenska vintern, till exempel i de populära och välkända turistorterna Playa del Ingles och Maspalomas. Önskar du en mer aktiv semester på Kanarieöarna, huttar du ett innehållsrikt urval aktiviteter både på land och till havs. Precis som i Spanien, hittar du ett överraskande stort erbjudande av aktiviteter på Kanarieöarna. Följ med på djuphavsfiske och delfinsafari, eller utforska små städer på vandringar i bergen. Det finns också goda möjligheter att shoppa och uppleva kultur i städerna, som till exempel i Las PalmasGran Canaria eller i Santa CruzTeneriffa.

Det finns ett stort urval semesterorter att resa till på Kanarieöarna, oavsett om du söker livliga feststäder som Playa del Ingles eller lugnare badorter. Här hittar du små hotel och enkla semesterlägenheter, samt stora lyxhotell med All Inclusive. Kanarieöarna har något för de flesta - oavsett vilken typ av resa du önskar.

>> Läs mer om din semester till Spanien här

>> Läs mer om din resa till Gran Canaria här

>> Läs mer om din resa till Maspalomas här

När är det bäst att resa till Kanarieöarna?

Precis som Spanien, är Kanarieöarna kända för sitt stabila och varma klimat och kan besökas hela året. Många skandinaver "övervintrar" till och med på Kanarieöarna och reser hem igen när våren kommer till Sverige. Nederbörden är generellt sparsam, men en del nederbörd kan förväntas på de västra öarna, och som husregel för öarnas norra delar mer nederbörd än de södra. Temperaturmässigt är det aldrig någon lågsäsong på Kanarieöarna, men den mest populära tiden att besöka öarna är mellan november och april. Dessa räknas därför som högsäsong och priserna är generellt högre under denna tid. Du kan spara många kronor på att resa till Kanarieöarna på sommarhalvåret. Under månader som maj till oktober kan du åka på en höstresa och påskresa, på tider som också är vackra att besöka Kanarieöarna på.

Res runt på Kanarieöarna

Kanarieöarna har god infrastruktur med bra vägnät. Det är lätt att ta sig runt på öarna med kollektivtrafik eller genom att hyra bil. Har du en egen bil till ditt förfogande kan du enkelt utforska städer på en resa, och det är det många som gör när de reser till Kanarieöarna. Du kan också besöka flera öar på en dagstur då det går både inrikesflyg och färjor mellan öarna, med det är stora avstånd så det rekommenderas att spendera några nätter på varje ö om du ska ö-luffa på Kanarieöarna.

Flyg och hotell på Kanarieöarna

Alla de största Kanarieöarna har egna flygplatser, och du kan flyga direkt från flera norska städer hela året runt. Framförallt till Gran Canaria hittar du dagliga avgångar hela året från flera flygplatser i Sverige och Danmark. Klockan ska ställas tillbaka en timme när du reser till Kanarieöarna.

Ett tips är att vara ute i god tid när du boka flyg och hotell på Kanarieöarna till högsäsongen, då det snabbt fylls upp i de mest populära semesterorterna på öarna.

Kom ihåg att du också kan ta en färja från Spanien till Gran Canaria, om du letar efter ett alternativt sätt att ta dig till Kanarieöarna.

>> Läs mer om din resa till Teneriffa här

>> Läs mer om din resa till Lanzarote här

>> Läs mer om din resa till Las Palmas här

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Resmål på Kanarieöarna

 • Gästrecensioner 8,1
  Gran Canaria
  344 hotell
  Gran Canaria kallas ofta för en minikontinent. Det beror på att du på Gran Canaria kan uppleva en enorm variation av både natur och kultur från den ena sidan av ön till den andra. Förutom massor av stränder väntar dig därför även många intressanta ... upplevelser på Gran Canaria. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,4
  Teneriffa
  291 hotell
  Teneriffa som är den största av Kanarieöarna bjuder på massor av upplevelser. Njut av det soliga klimatet på de inbjudande stränderna eller vandra i ett spektakulärt, vulkaniskt landskap, upplev livet i det kristallklara havet med snorkel och ... utforska charmiga fiskelägen. Läs mer
 • Gästrecensioner 7,5
  Lanzarote
  120 hotell
  Lanzarote är Kanarieöarnas största ö och är framförallt känd för sina fantastiska vulkanlandskap. Landskapen inkluderar också vackra stränder där du kan slappna av vid ett kristallklart hav. Lanzarote är också känt för sin avslappnade och mycket ... familjevänliga atmosfär. Läs mer
 • Fuerteventura
  119 hotell
  Kanarieöarnas näst största ö. Fuerteventura, är framförallt känd för sina långa, vita stränder. Här bjuder det kristallklara havet in till bad, dykning, surfing och mycket mer. Dessutom bjuder Fuerteventura också på flera intressanta sevärdheter.
 • La Palma
  6 hotell
  La Palma utgör den frodiga delen av Kanarieöarna. Här i vulkanlandskapet med sina höga berg och djupa dalar klädda av skogar hittar du åtskilliga vackra vandringsleder. Är det enbart avkoppling du söker kan du dra dig ner till kustens mörka ... sandstränder vid det azurblåa havet. Läs mer
 • La Gomera
  5 hotell
  Den lilla ön La Gomera är med sina höga berg, djupa klyftor och magiska skogar ett rent paradis för naturälskare. Lägg därtill de stämningsfulla städerna och inte minst de flotta lavastränderna vid det azurblåa havet som myllrar av liv.

Populära hotell på Kanarieöarna

Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Puerto de la Cruz
9,4
Fantastiskt
1500 omdömen
 • Närmaste flygplats: 25 km
 • Närmaste strand: ca. 1.7 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Playa de las Americas
9,0
Fantastiskt
576 omdömen
 • Närmaste flygplats: 18 km
 • Närmaste strand: ca. 250 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Costa Adeje
9,8
Fantastiskt
91 omdömen
 • Närmaste flygplats: 20 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om på Kanarieöarna?

8,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 199 recensioner