Resor till Fuerteventura

Fuerteventura är en av de sju större öarna som tillhör Kanarieöarna och en populär destination under vintern. Fuerteventura har överlag färre besökare än t.ex. Gran Canaria och här finns det generellt mer plats på stränderna och det är längre mellan solstolarna. Många åker till Fuerteventura för en aktiv semester. Här finns många hotell med bra möjligheter att cykla, löpa, simma eller utöva andra sporter.

Fuerteventura kallas ofta solens och vindarnas ö. Solen skiner mer eller mindre året runt och ofta blåser en frisk bris från havet. Då ön inte ligger långt från Afrika och Sahara blåser det oft damm och sand in över ön och detta kan ge en svag brun/röd färg i luften. Det ger också fantastiska solnedgångar! Det kristallklara vattnet inbjuder till snorkling och dykning och den behagliga vinden ger fina möjligheter för kitesurfing och windsurfing, speciellt på öns östliga sida är förhållandena utmärkta.

Ön är platt och det är enkelt att ta sig runt med bil. Du kommer inte passera speciellt många större städer eller shoppingcenter, trots att ön är något större än Öland och trots att det bor lite mer än 105.000 människor här. Tempot är avslappnat och många seniorer från Skandinavien, Tyskland och Holland har köpt hus och semesterlägenheter på Fuerteventura.

Fuerteventura har över 150 stränder, några av dem gigantiska. Vid Corralejo i norr finns några riktigt fina stränder, t.ex. den som ligger vid Parque Natural de Corralejo med fin vit sand. I söder vid Costa Calma, den lugna kusten, finns också många fina stränder. Stränderna vid Caleta de Furste är bra för barnfamiljer då det här är lågvatten, men det är området vid Jandia du ska välja om du vill gillar vindsurfing eller kitesurfing.

Det finns inte så många berg på Fuerteventura men du kan bestiga Pico de la Zarza som ligger i närheten av Jandia, 807 meter över havet.

Vem passar detta resmål för?

Om du vill ha sol och bad under den kalla svenska vintern, men utan att behöva flyga alltför långt, är ön ett bra val. Det händer överlag inte så mycket på Fuerteventura, så om du söker fest och puls ska du nog hellre välja en annan kanarisk ö. De som önskar en aktiv semester har dock goda möjligheter att få det här, och detsamma gäller faktiskt för de som helst vill slappna av med en bok i en solstol.

När är det bäst att resa hit?

Under vintern kan du räkna med temperaturer på uppåt 22-23 grader och på sommaren upp mot 30 grader. September, oktober, mars och april är bra månader att resa hit när vädret är bra och priserna låga. Det regnar en del på vintern, mest i december.Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Resmål på Fuerteventura

Populära hotell på Fuerteventura

Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Corralejo
8,5
Mycket bra
1598 omdömen
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Caleta de Fuste
9,5
Fantastiskt
2279 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Costa Calma
8,8
Mycket bra
2566 omdömen
  • Närmaste flygplats: 66 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)