Resor till Fuerteventura

Fuerteventura, en av Kanarieöarna, är känd som solens och vindens ö, och kan fresta med många långsträckta och breda sandstränder med kristallklart hav. Här kan du njuta av avslappnade dagar i solen, eller utforska alla aktiviteter du kan utöva till havs. Hela året om, bjuder Fuerteventura på sol och värme, och ön passar både för en semester med familjen, för par eller för äldre. Tillsammans med öarna  Teneriffa, Lanzarote och Gran Canaria, hittar du de bästa priserna till Kanarieöarna på Solfaktor.se. Boka en billig resa med Solfaktor till Fuerteventura redan idag!

Fuerteventura som resmål

Fuerteventura är den näst största av Kanarieöarna, till ytan mätt, och har över 125 000 invånare. Som en del av Spanien, är et officiella språket på Fuerteventura spanska, men man pratar ofta både tyska och engelska i de flesta turistområdena. Även om Fuerteventura är ett djupt arv i kultur från Spanien, kommer du märka att ön har sin egen personlighet och stil. På en resa till Fuerteventura kommer du upptäcka färre besökare än på till exempel Gran Canaria, vilket ger både mer plats på stränderna och längre mellan solsängarna, än vad som är vanligt på Kanarieöarna.

Fuerteventura är känd som solens och vindens ö, och semesterön har en avslappnad stämning. Tempo är lugnt och ön besöks av många äldre från Skandinavien, Tyskland och Nederländerna, som har köpt hus och semesterlägenheter på Fuerteventura. Med ett läge nära Afrika och Sahara blåser det ofta över vindar med sand över ön, och det kan bidra till en svagt brunröd färg i luften - men det ger också fantastiska solnedgångar! Det kristallklara vattnet bjuder in till snorkling och dykning och den behagliga vinden ger goda möjligheter för kitesurfing och vindsurfing, framförallt på östsidan av Fuerteventura.

En semester till Fuerteventura kan fresta med över 150 stränder och många av dem är milslånga med vit, finkornig sand. Turiststaden Corralejo i norr har väldigt vackra stränder, som till exempel den som ligger vid Parque Natural de Corralejo. I söder vid Costa Calma, den lugna kusten, hittar du också många fina stränder och vid Caleta de Fuste är det barnvänligt och långgrunt.

Som på andra platser på Kanarieöarna, har också Fuerteventura goda möjligheter till en aktiv semester. Det kristallklara vattnet bjuder in till snorkling och dykning och den behagliga brisen ger goda möjligheter för kitesurfing och vindsurfing. Framförallt på östsidan av Fuerteventura och vid turiststaden Jandia i söder, hittar du perfekta förhållanden för dig som önskar att surfa. Ön är relativt platt, så det är enkelt att ta sig runt både med bil och cykel. Det finns inte så många höga berg att vandra i - men du kan ta turen upp till Pico de la Zarza som ligger 807 meter över havet i närheten av Jandia.

>> Hitta och boka restplatser till Gran Canaria

>> Hitta och boka restplatser till Teneriffa

>> Läs mer om din semester till Lanzarote

Strandliv och aktiv semester på Fuerteventura

Fuerteventura är känt för sina milslånga stränder som bjuder in till både vattenaktiviteter och avkoppling. Det populära området Corralejo är perfekt för dig som önskar kombinera strandliv med shopping, restauranger och barer. Du hittar barnvänliga stränder på både Costa Calma, som ligger på södra kusten, och Caleta de Fuste, på östkusten. Den sistnämnda kan fresta med dolda bukter, strandpromenader som är perfekta för turer längs kusten och en golfbana. Önskar du färre turister, är den lite avsides belägna staden Jandia på södra kusten ett bra alternativ. Här finns stranden Morro Jable, som är perfekt för dig som vill njuta av en lugn atmosfär i vackra omgivningar.

För dig som vill åka på en aktiv semester, finns det - precis som i Spanien - goda möjligheter på Fuerteventura. Oavsett om du vill utöva aktiviteterna på land eller till havs. Först och främst är ön ett paradis för vattensporter, och World Wind Surfing Championship äger rum här varje år i juli. Den friska vinden ger perfekta förhållanden för både vind- och kitesurfing och du hittar surfskolor på flera av stränderna på Fuerteventura. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren hittar du något som passar dig och personalen på ditt hotell kan hjälpa dig att hitta det bästa alternativet. I tillägg till surfing hittar du också flera andra vattenaktiviteter som vattenskidor, vattenscooter, dykning och snorkling. Det finns också möjlighet att följa med på en privat båttur, till exempel från Corralejo till den vackra ön Lobos.

Önskar du en paus från strandlivet, kan du hyra en bil och åka iväg på utflykter till små landsorter och utforska det vackra landskapet. Ett mer fartfyllt sätt att ta sig runt på Fuerteventura, är att istället hyra en fyrhjuling eller buggy-bil. Det är också populärt att ta promenader längs den varierade kuststräckan, som skiftar mellan råa klippor och lugna strandsträckor. 

En av de främsta plusen med en resa till Fuerteventura, är att du aldrig är långt från en fin strand. Oavsett om du är i Corralejo eller Jandia, finns det stränder som helt klart kan matcha sina "kusiner" på Teneriffa och Lanzarote.

När är det bäst att resa till Fuerteventura?

Flera reser till Fuerteventura på vintern för att njuta av sol och värme utan att behöva flyga allt för långt. Klimatet är torrare och varmare än på de andra Kanarieöarna, med undantag i December då det kan regna en del. På vintern är det ofta runt 20 grader, medan temperaturerna kan stiga över 30 på sommaren. Solen skiner mer eller mindre hela året, och det blåser en frisk vind från havet. De bästa månaderna att resa till Fuerteventura på, är september, oktober, mars och april. Då är priserna låga och vädret soligt och behagligt.

Detta stabila klimat hittar du på alla Kanarieöarna, med lite olikheter på vintern. På Gran Canaria och Teneriffa är det mindre vind och de norra delarna kan har marginellt lite mer regn. Lanzarote är generellt mycket stabilt.

Flyg och hotell på Fuerteventura

Precis som till Spanien och de övriga Kanarieöarna, kan du enkelt ta dig till Fuerteventura med direktflyg från flera av de större flygplatserna i Sverige och Danmark. Öns flygplats ligger cirka sex kilometer från huvudorten Puerto del Rosario och du ställer tillbaka klockan en timme när du reser till Fuerteventura.

Du kan boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa med allt inkluderat. Turismen på Fuerteventura är välutvecklad och det finns ett fint urval hotell i alla prisklasser. Välj mellan små semesterbostäder eller modernare resorts med flera olika faciliteter. Det finns också hotell som erbjuder All Inclusive. En resta till Fuerteventura passar både familjer, par och äldre.

>> Läs om våra restplatser till Spanien

>> Läs mer om din semester till Mallorca

>> Läs mer om vad Kanarieöarna kan erbjuda

Kulturliv och matupplevelser på Fuerteventura

Även om Fuerteventura präglas av Spanien kulturarv, kommer du också hitta en säregenhet när du besöker ön. Lokalbefolkningen älskar Karneval och i februari och mars kan du uppleva musik, dans och firande i städerna längs kusten. Det äger också rum mindre kulturella händelser under året. Kommunen Betancuria, som ligger på västkusten av Fuerteventura anses vara det kulturella centrumet på ön. Här hittar du både historiska museer, samt museer om religion och arkeologi. 

Det lokala köket är också en central del av kulturen på Fuerteventura. Fisk och skaldjur är naturligtvis en specialitet och du hittar ett fantastiska utbud i kuststäderna. Avenida Restaurant i Corralejo är till exempel ett bra alternativ för dig som älskar mat från havet. Smakfull mat från grillen får du på Beach Club Chiringuito La Isla i närheten av Caleta de Fuste. Du bör också smaka på lokala specialiteter som till exempel Gofio, ett typ av rostat bröd gjort på korn och vete som serveras med soppor och stuvningar.

Även om Fuerteventura är lugnare än de andra Kanarieöarna, hittar du platser med ett pulserande nattliv. Den bästa platsen för det, är Corralejo, som bjuder på ett stort urval barer och klubbar. Här hittar du bland annat livemusik på Rock Café, cocktail och karaoke på Flicks Bar och dans på Waikiki Beach Club. Områdena Jandia och Caleta de Fuste är kända som lugnare, men här kan du också uppleva livlig stämning på kvällarna.Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Resmål på Fuerteventura

 • Corralejo
  30 hotell
  Corralejo är en populär destination på Fuerteventura. Här kommer du uppleva fantastiska stränder och flera möjligheter för olika vattensporter. Här hittar du också Corralejo Natural Park som består av imponerande sanddynor och ökenlandskap.
 • Caleta de Fuste
  22 hotell
  Caleta de Fuste på Fuerteventura har ett behagligt subtropiskt klimat året runt. Semesterorten har ett varierat urval restauranger och matställen vid hamnområdet och i centrum av staden. Hamnområdet är framförallt populärt för de som vill äta ... en måltid med utsikt över havet. I Caleta de Fuste hittar du också en större vindusrfing-skola som erbjuder ideala förhållanden för nybörjare. Läs mer
 • Costa Calma
  19 hotell
  Costa Calma, den lugna kusten, lever fint upp till ditt namn. Härifrån har du kilometervis vackra sandstränder att välja mellan. Samtidigt är denna lugna och barnvänliga semesterort en glimrande utgångspunkt för att utforska resten av Fuerteventura.
 • Jandia
  12 hotell
  Gyllene, kilometerlånga stränder väntar på dig i Jandia på Fuerteventura. Här kan du njuta av en avslappnad, barnvänlig semester vid det azurblå havet. En resa till Jandia kombinerar naturupplevelser, avslappning och varierad aktiviteter som ... bland annat vindsurfing och kite-surfing. Läs mer
 • En resa till Playa de Esquinzo på Fuerteventura bjuder på många aktiviteter och attraktioner. Här kombinerar du en lugn och barnvänlig semester med storslagen natur och spännande vattensporter. Ett vackert resmål för hela familjen.
 • Cotillo
  4 hotell
  Cotillo är en stämningsfull liten fiskby på den nordvästra kusten av Fuerteventura. Den har lyckats bibehålla sin härliga stämning och tillsammans med de vackra, orörda stränderna gör det Cotillo till en äkta liten semesterpärla.

Populära hotell på Fuerteventura

Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Corralejo
6,1
Ganska bra
350 omdömen
 • Närmaste flygplats: 40 km
 • Närmaste strand: ca. 350 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Corralejo
8,8
Mycket bra
811 omdömen
 • Närmaste flygplats: 38 km
 • Närmaste strand: ca. 700 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Corralejo
8,5
Mycket bra
688 omdömen
 • Närmaste flygplats: 41 km
 • Närmaste strand: ca. 350 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)