Resor till Fuerteventura

Fuerteventura på Kanarieöarna är känd som "solen och vindarnas ö" och lockar med många långsträckta och breda sandstränder med ett kristallklart hav. Här kan du njuta av avkopplande dagar i solen eller utforska de många vattenaktiviteter som ön har att erbjuda. Fuerteventura bjuder på sol och värme året runt och passar både barnfamiljer, par och seniorer. Tillsammans med öarna TeneriffaLanzarote och Gran Canaria hittar du din bästa resa söderut på Solfaktor.se. Boka en billig resa till Fuerteventura med Solfaktor idag!

Fuerteventura som resmål

Fuerteventura är till ytan den näst största av Kanarieöarna med över 125 000 fast bosatta invånare och som en del av Spanien är det officiella språket på Fuerteventura spanska, men både tyska och engelska talas på många av turistdestinationerna. Även om Fuerteventura har ett djupt rotat kulturarv från Spanien kommer du snart upptäcka att ön har sin egen personlighet och stil. På Fuerteventura är det färre besökare än på till exempel Gran Canaria med mer utrymme på stränderna och mellan solstolarna än vanligtvis på Kanarieöarna. Fuerteventura är känd som "solen och vindarnas ö" och semesterorten erbjuder en avslappnad atmosfär med ett lugnt tempo och med många seniorer från Skandinavien, Tyskland och Nederländerna som har köpt hus och semesterlägenheter här. Eftersom ön inte ligger så långt från Afrika och Sahara blåser det ofta damm och sand över ön som kan ge luften en lätt brun/röd färg och ger också fantastiska solnedgångar. Det kristallklara vattnet inbjuder till snorkling och dykning och den behagliga brisen ger perfekta möjligheter till kiting, surfing och vindsurfing, särskilt på den östra sidan av Fuerteventura är vindarna utmärkta.

På Fuerteventura finns över 150 stränder, varav många är kilometerlånga och breda med vita och finkorniga sandstränder. Turiststaden Corralejo i norr har några fantastiska stränder som till exempel den som ligger vid Parque Natural de Corralejo. I söder vid Costa Calma, "den lugna kusten", hittar du också många utmärkta stränder och vid Caleta de Fuste finns det mer barnvänliga och långgrunda. En dold pärla är Cotillo som med sina vackra stränder och avslappnad byatmosfär är en stad som man lätt kan blir förälskad i.

Precis som på övriga Kanarieöarna erbjuder Fuerteventura också bra möjligheter till en aktiv semester och särskilt på östra sidan av Fuerteventura och i närheten av turiststaden Jandia i söder finns det utmärkta förutsättningar för surfing. Ön är relativt platt, så det är lätt att ta sig runt både med bil och på cykel. Om man vill vandra i bergen finns det inte så många alternativ men man kan vandra upp till Pico de la Zarza, 807 meter över havet, som ligger nära Jandia

>> Läs mer om din resa till Spanien 

>> Läs mer om din semester till Costa Calma 

>> Läs mer om din resa till Corralejo 

Strandliv och aktiv semester på Fuerteventura

Fuerteventura är känd för sina milslånga, breda sandstränder som inbjuder till både avkoppling och vattenaktiviteter. Det populära området Corralejo är perfekt för den som vill kombinera strandliv med shopping, restauranger och barer. Barnvänliga stränder hittar du både på Costa Calma på sydkusten och Caleta de Fuste på östkusten. Caleta de Fuste har dolda vikar, en strandpromenad som är perfekt för kustvandringar och en utmärkt golfbana. Önskar du färre turister är det avlägsna Jandia på sydkusten ett bra alternativ. Här är Morro Jable-stranden ett perfekt val för dem som vill njuta av en lugn atmosfär i vackra omgivningar.

Om du är ute efter en aktiv semester finns det gott om möjligheter på Fuerteventura. Oavsett om du är ute efter aktiviteter på land eller i vattnet. Först och främst är ön ett paradis för vattensporter och World Wind Surfing Championship hålls här varje år i juli. De friska vindarna är perfekta för surfing, vindsurfing och kiting och du hittar surfskolor på flera av stränderna runt Fuerteventura. Stranden Playa de Sotavento på Costa Calma räknas ofta som den bästa platsen för vindsurfing i Europa. Den lilla byn Cotillo är en plats som många besöker för att hitta bra förhållanden för kiting. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren hittar du alternativ som passar alla nivåer och personalen på ditt hotell kan hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för dig. Förutom surfing hittar du också flera andra vattenaktiviteter som vattenskidor, jetski, dykning och snorkling på din resa till Fuerteventura. Det finns också möjlighet att följa med på privata båtturer som till exempel från Corralejo till den vackra ön Lobos.

Om du vill ta en paus från strandlivet kan du hyra en bil och åka på utflykter till små byar och utforska det vackra bergslandskapet. Ett mer fartfyllt och roligt sätt att ta sig runt och se Fuerteventura är att hyra en fyrhjuling eller "buggy"-bil, då kan man snabbt ta sig till Barranco de los Enamorados som är fantastiska klippformationer inte långt från Playa de Esquinzo

Det är också populärt att vandra längs den varierade kustlinjen som växlar mellan karga klippor och lugna strandsträckor. Cykling är också populärt på Fuerteventura. Las Playitas på sydöstra kusten är en bra utgångspunkt för många härliga cykelturer. Något av det bästa med att resa till Fuerteventura är att du aldrig har långt till en strand. Oavsett om du befinner dig i Corralejo eller Jandia så finns det stränder här som helt kan matcha med Fuerteventuras "kusiner" Gran CanariaTeneriffa och Lanzarote

När är det bäst att resa till Fuerteventura? 

Många reser till Fuerteventura på vintern för att njuta av sol och värme utan att behöva flyga alltför långt. Klimatet är torrare och varmare än på de andra Kanarieöarna med undantag för december då det kan regna en hel del. På vintern ligger temperaturen på drygt 20 grader och på sommaren upp till 30 grader. Solen skiner mer eller mindre året runt med en frisk bris från havet.

De bästa månaderna att resa till Fuerteventura är september, oktober, mars och april och då är priserna lägre och vädret soligt och behagligt. Detta stabila klimat finns på hela Kanarieöarna men det kan finnas små skillnader i vindförhållanden som på till exempel Gran Canaria och Teneriffa där det är mindre vind, men de norra delarna har mer risk för nederbörd och på Lanzarote är det i allmänhet alltid stabilt.

Kulturliv och matupplevelser på Fuerteventura

Även om Fuerteventura präglas av en kultur från Spanien kommer du också att uppleva en säregenhet när du besöker ön. Lokalbefolkningen älskar karneval och i februari och mars kan du njuta av musik, dans och underhållning i städerna längs kusten. Även under resten av året anordnas mindre kulturevenemang. Kommunen Betancuria som ligger på Fuerteventuras västkust anses vara öns kulturella centrum där det finns både historiska museer och museer om religion och arkeologi.

Det lokala köket är också en central del av Fuerteventuras kultur. Fisk och skaldjur är naturligtvis en specialitet och du hittar ett fantastiskt utbud i kuststäderna. Du bör också prova lokala specialiteter som "gofio", ett sorts rostat bröd som görs av majs och vete och serveras med soppor och grytor.

Även om Fuerteventura är lugnare än de andra Kanarieöarna finns det platser med ett pulserande nattliv. Det bästa stället är Corralejo som erbjuder ett brett utbud av barer och klubbar. Här finns livemusik på Rock Cafè, cocktails och karaoke på Flicks Bar och dans på Waikiki Beach Club. Områdena Jandia och Caleta de Fuste är kända för att vara lugnare, men även här kan du uppleva en livlig atmosfär på kvällarna.

>> Läs mer om din semester på Kanarieöarna 

>> Läs mer om din semester till Caleta de Fuste 

>> Läs mer om din semester till Jandia 

Flyg och hotell på Fuerteventura

Det går inget direktflyg från Sverige till Fuerteventura, endast med mellanlandning. Som ett exempel med mellanlandning i Frankfurt. Det tar ca 6 timmar att flyga till Fuerteventura från Stockholm Arlanda, lägg därtill tiden det tar för mellanlandning. Öns flygplats ligger cirka 6 km söder om huvudorten Puerto del Rosario och du ställer tillbaka klockan 1 timme när du reser till Fuerteventura.

Du kan boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa med flyg, hotell och eventuellt hyrbil. Turismen på Fuerteventura är väl utvecklad och det finns ett bra urval av hotell i alla prisklasser. Välj mellan all-inclusive, boutiquehotell, små semesterhus eller moderna resorts med många faciliteter. En resa till Fuerteventura passar både familjer, par, vänner och seniorer. Oavsett vad du föredrar kan Solfaktor hjälpa dig att hitta det bästa alternativet för din semester till Fuerteventura, Kanarieöarna och SpanienResor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Resmål på Fuerteventura

 • Corralejo
  31 hotell
  Corralejo är en populär destination på Fuerteventura. Här kommer du uppleva fantastiska stränder och flera möjligheter för olika vattensporter. Här hittar du också Corralejo Natural Park som består av imponerande sanddynor och ökenlandskap.
 • Caleta de Fuste
  19 hotell
  Caleta de Fuste på Fuerteventura har ett behagligt subtropiskt klimat året runt. Semesterorten har ett varierat urval restauranger och matställen vid hamnområdet och i centrum av staden. Hamnområdet är framförallt populärt för de som vill äta ... en måltid med utsikt över havet. I Caleta de Fuste hittar du också en större vindusrfing-skola som erbjuder ideala förhållanden för nybörjare. Läs mer
 • Costa Calma
  19 hotell
  Costa Calma, den lugna kusten, lever fint upp till ditt namn. Härifrån har du kilometervis vackra sandstränder att välja mellan. Samtidigt är denna lugna och barnvänliga semesterort en glimrande utgångspunkt för att utforska resten av Fuerteventura.
 • Jandia
  13 hotell
  Gyllene, kilometerlånga stränder väntar på dig i Jandia på Fuerteventura. Här kan du njuta av en avslappnad, barnvänlig semester vid det azurblå havet. En resa till Jandia kombinerar naturupplevelser, avslappning och varierad aktiviteter som ... bland annat vindsurfing och kite-surfing. Läs mer
 • En resa till Playa de Esquinzo på Fuerteventura bjuder på många aktiviteter och attraktioner. Här kombinerar du en lugn och barnvänlig semester med storslagen natur och spännande vattensporter. Ett vackert resmål för hela familjen.
 • Cotillo
  5 hotell
  Cotillo är en stämningsfull liten fiskby på den nordvästra kusten av Fuerteventura. Den har lyckats bibehålla sin härliga stämning och tillsammans med de vackra, orörda stränderna gör det Cotillo till en äkta liten semesterpärla.

Populära hotell på Fuerteventura

Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Caleta de Fuste
9,7
Fantastiskt
3936 omdömen
 • Närmaste flygplats: 9 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Corralejo
9,3
Fantastiskt
1086 omdömen
 • Närmaste flygplats: 38 km
 • Närmaste strand: ca. 700 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Fuerteventura, Costa Calma
8,4
Mycket bra
1364 omdömen
 • Närmaste flygplats: 63 km
 • Närmaste strand: ca. 100 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om på Fuerteventura?

7,6
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner