Resor till Puerto de la Cruz

Innan Puerto de La Cruz blev ett av de mest populära resmålen på norra Teneriffa, var det endast en liten fiskeort, och senare en av nordkustens viktigaste hamnstäder. Härifrån skickade man iväg sockerrör och viner från den närliggande och frodiga Orotavadalen. Idag kan du på en resa till Puerto de La Cruz, som lokalt endast kallas för Puerto Cruz, fortfarande se små fiskebåtar segla iväg från hamnen. Det är också just stadens autentiska charm som idag lockar många besökare till denna lilla ort på nordkusten. Här kan du bland annat uppleva ett mer äkta kanariskt vardagsliv än det du möter i moderna badorter.

 

Svart lavasand och ett spektakulärt havsvattenbad

Reser du till Puerto de La Cruz ska du naturligtvis komma ihåg att packa ner badkläderna. Du kan sola och bada på den svarta lavastranden Playa Jardin, och inte minst i spektakulära och mer barnvänliga Costa Martiánez, också känd som Lago Martiánez. Havssvattenbadet, som ligger ute på klipporna, består av sju pooler och en stor konstgjord sjö med filtrerat (inte uppvärmt) havsvatten.

När du inte vill slappna av i den svarta lavasanden eller i de stora poolerna, kan du ta en tur längs promenaden och njuta av utsikten över det azurblå havet, eller upptäcka stadens gamla stadskärna. Här hittar du flera restauranger, caféer, barer och små butiker där du kan köpa souvenirer eller lokala hantverk. Puerto de La Cruz har trots sin lilla storlek allt det som krävs för en vällyckad semester - det gäller oavsett om du reser hit som ensamresenär eller som del i en större grupp.

Trots sin popularitet, är Puerto de La Cruz ett lite lugnare resmål än sydkustens större semesterorter, som t.ex. livliga Playa de las Américas. Med detta sagt, kan du dock göra mycket mer i Puerto de La Cruz än bara bada. En av öns mest kända attraktioner, Loro Parque, ligger t.ex. här. Denna tropiska djurpark inkluderar bland annat ett stort pingvinarium och har därutöver flera exotiska djur. Det kan också rekommenderas att ta vägen förbi den botaniska trädgården, jardín de Aclimatación de la Orotava, som ursprungligen anlades för att odla fram de nya växtarter som man tog hit från den nya världen i Amerika. Även om du inte är intresserad av botanik, är det en härlig tur till en avslappnad plats.

En resa till Puerto de La Cruz är också perfekt om du vill utforska resten av Teneriffa. Hyr du t.ex. en bil kan du åka genom Orotavadalen till Teide Nationalpark för att uppleva de enastående landskapen runt vulkanen.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Puerto de la Cruz

Populära hotell i Puerto de la Cruz

Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Puerto de la Cruz
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Puerto de la Cruz
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Puerto de la Cruz
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)