Resor till Puerto Rico de Gran Canaria

Puerto Rico ligger på Gran Canarias sydspets och är ett populärt resmål för hela familjen. Här är det 340 soldagar per år och här finns en ljus och långgrund strand och en rad nöjen och aktiviteter för stora och små.

Puerto Rico anses vara den mest solsäkra platsen på Gran Canaria. Staden ligger på sydspetsen av ön, i kommunen Mógan, med en knapp timmes bilkörning från flygplatsen i Las Palmas. Puerto Rico ligger i en dal omgiven av hotell och lägenheter. Centralt i dalen ligger också ett köpcentrum där du hittar restauranger, barer och diskotek. Det är lätt att ta sig runt i Puerto Rico till fots, men vägarna upp till hotellen, som ligger en bit upp i dalen, kan vara branta och slitsamma i värmen. Hotellen som ligger nederst, vid stranden och hamnen, har det mesta i din omedelbars närhet men här är det också dyrare att bo.

Stranden i Puerto Rico har fin ljus sand och är långgrund, något som passar bra för barnfamiljer. Stranden är runt 400 meter lång och är formad som en hästsko. I hamnen finns det olika aktivister som båtturer och sportfiske. Utöver finns det också en strandpromenad med lunchrestauranger och kaféer.

Inte långt från Puerto Rico ligger Amadores med sin långa vita sandstrand. Hit kan du promenera på omkring en halvtimme om du följer gångstigen på utsidan av klipporna över havet.

 

Vem passar detta resmål för?

Puerto Rico har en välbalanserad mix av både uteliv och nöjen, hotell och restauranger. Nattlivet är inte pulserande och området är därför populärt för de som söker en lugn semester men som fortfarande vill att det händer lite i närområdet. Medan ungdomar och kompisgäng gärna reser till Playa del Inglés är Puerto Rico populärt bland vuxna, par och barnfamiljer.

När är det bäst att resa hit?

Puerto Rico-dalen är känt för att ha öns mest stabila klimat och medan det ofta kan regna i huvudstaden Las Palmas skiner solen som regel i Puerto Rico och temperaturen ligger ett par grader högre. Högsäsongen är under vinterhalvåret men fler och fler upptäcker att det också under sommaren är minst lite trevligt, och lite billigare, samt ett bra alternativ till Medelhavsländerna under skolornas sommarlov.

 

Perfekt för en familjeresa

Liksom flera av de andra semesterorterna på öns sydkust ligger Puerto Rico där en klyfta möter havet. Det är inte många årtionden sedan Puerto Rico enbart utgjorde en liten, ödmjuk fiskeby omgiven av ett gyllene landskap mellan de branta bergssidorna. I dag har staden förvandlats till ett av den spanska semesteröns mest populära resmål med nästan alla de bra restauranger, trottoarserveringar, barer, diskotek, supermarkets och småbutiker som du kan önska under en semester.

Hotellen har med tiden krupit högre och högre upp längs dalens bergssidor. Du bör därför ha goda möjligheter att hitta ett rum med bra utsikt över atlanten. På grund av alla trappor och de branta vägarna så bör du nog överväga att hitta ett hotell längre ner i dalen om du har besvär med att gå.

Den största attraktionen i Puerto Rico hittar du i slutet av dalen. Där ligger den vackra, gyllene sandstranden, Playa de Puerto Rico, som tack vare den skyddande vågbrytaren och det långgrunda vattnet är mycket barnvänlig. Vill du ha lite variation kan du eventuellt följa den vackra promenaden längre upp längs kusten till Playa de Amadores, en ort som även den lockar med mjuk sand och kristallklart vatten.

Strandliv och upplevelserika utflykter

Precis öster om stranden i Puerto Rico ligger den trevliga marinan från vilken du kan ta glasbottenbåtar till närliggande kuststäder som Puerto de Mogán eller åka längre ut på havet för att fiska, dyka eller se på delfiner. Om du och din familj inte bara vill njuta strandlivet så finns det förutom shoppingmöjligheter och restaurangliv även rikliga möjligheter att använda dagarna till spännande utflykter. Det kan antingen vara guidade turer eller utflykter på egen hand.

Avsätter du en dag eller flera till utflykter så är Gran Canaria inte större än att du både kan uppleva underbar, orörd natur och idylliska bergsbyar. Du behöver inte köra särskilt långt innan du har lämnat turistområdena bakom dig och istället kan uppleva mer av det äkta Gran Canaria. Samtidigt kommer du upptäcka att landskapet snabbt ändrar karaktär när du förflyttar dig runt på vulkanön. Om du reser till Puerto Rico på södra Gran Canaria, är det naturligtvis som upplagt för att besöka de spektakulära Dunas de Maspalomas. De enorma sanddynerna vid Maspalomas ligger nämligen mindre än en halv timmes körning bort. Men avsätt gärna även tid till att besöka öns inre, där det bland annat väntar dig fantastiska panoramautsikter från olika bergstoppar.

 

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Puerto Rico de Gran Canaria

Populära hotell i Puerto Rico de Gran Canaria

Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Puerto Rico de Gran Canaria
  • Närmaste flygplats: 49 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Puerto Rico de Gran Canaria
  • Närmaste flygplats: 49 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, Gran Canaria, Puerto Rico de Gran Canaria
  • Närmaste flygplats: 49 km
  • Närmaste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)