Resor till Los Cristianos

Los Cristianos på Teneriffas södra kust, var en gång i tiden endast en liten fiskeort, men har med tiden utvecklats till ett av öns mest populära resmål. Det är egentligen inte så överraskande, då denna del av Teneriffa är känd för sitt solsäkra klimat och några av de bästa stränderna på Kanarieöarna. Med tiden har Los Cristianos vuxit samman med Playa de las Américas i nordväst, en av öns största semesterorter, men har ändå lyckats bevara sin identitet.

 

Restauranger och shopping

Tillsammans med grannstaden, har Los Cristianos alla de faciliteter som ska till för att du ska få en vällyckad, avslappnande semester. Det inkluderar inte minst Teneriffas största urval av restauranger, där du alltid har en förfriskning som väntar på dig på nära avstånd - oavsett om du befinner dig nere på stränderna eller shoppar inne i centrum. Detta är inte bara tacksamt när du reser med barn, utan är också en möjlighet att krydda semestern med kulinariska upplevelser. Du kan smaka på spansa klassiker, men också på rätter från världens alla hörn.

Även om det inte längre är någon tydlig gräns mellan Los Cristianos och Playa de las Américas, kommer du ändå uppleva lite olika atmosfär i de båda städerna. I Los Cristianos råder en lugnare stämning till skillnad från i grannstaden där det är liv och rörelse nästan dygnet runt. Är det nattliv du söker, har du således flera barer, diskotek och nattklubbar inom räckvidd. Du kan dock också välja att avsluta dagen i lugnare omgivningar i Los Cristianos, där det fortfrande surrar av liv nere på den trevliga strandpromenaden. 

Stränder i Los Cristianos

Restaurang- och butikslivet lämnar inte mycket att önska, men det är inte den enda anledningen till varför du ska resa till Los Cristianos. Huvudattraktionen är de vackra, breda sandstränderna Playa de Los Cristianos och Playa de las Vistas, som mer eller mindre ligger sida vid sida. Den förstnämnda är mycket barnvänlig med sitt klara långgrunda vatten. Det är dock den längre Vistas-stranden som är mest populär. Här finns rik möjlighet för att utöva vattensporter och liksom på grannstranden finns massor av restauranger, caféer och barer uppe på den närliggande strandpromenaden.

Stränderna har en stark dragningskraft, men du kan naturligtvis också spendera dagarna med annat i Los Cristianos. Reser du hit med barn, kan det rekommenderas avv ni avsätter en dag till att besöka den stora vattenparken Siam Park, som ligger i utkanten av Playa de las Americas. Här finns nöjen till alla familjens vattendjur - både stora och små. Därutöver har du i Los Cristianos också en bra utgångspunkt för spännande utflykter. Från hamnen avgår flera dykturer med glasbottnade båtar, samt färjor till grannön, La Gomera. Hyr du en bil kan du köra en tur in mot öns mitt för att uppleva den majestätiska vulkanen Teide, Spaniens högsta punkt.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Los Cristianos

Populära hotell i Los Cristianos

Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Los Cristianos
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 550 m
  • Pool
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Los Cristianos
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Närmaste strand: ca. 900 m
  • Pool
Spanien, Kanarieöarna, Teneriffa, Los Cristianos
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 1.4 km
  • Pool