Resor till Arguineguin

Arguineguin ligger sydväst på Gran Canaria, mellan Puerto Rico och Maspalomas, och med kort avstånd till flera populära semesterorter. I centrum finner du butiker och ett stort antal barer, kaféer, restauranger och marknader.

Fiskebyn

Arguineguin betyder mötesplats och det var precis det denna stad var för ursprungsbefolkningen på Gran Canaria. Staden har ett litet centrum med butiker, barer, kaféer och restauranger. Till skillnad mot andra turistorter på ön är Arguineguin en levande fiskeby där lokalbefolkningen lever sida med sida med turister.

Saker att göra i Arguineguin

Arguineguin är en av de lugnaste platserna på Gran Canaria och speciellt på sydkusten. Det betyder dock inte att det saknas saker att göra i staden. Varje tisdag är det marknad i staden och torsdagar är det en mindre marknad på Ancona-centret i staden.

Runt Arguineguin finns stora grönområdet med anlagda stigar och leder där du kan vandra i spännande landskap. Från hamnen i staden kan man ta en båttur till Puerto Mogan eller Puerto Rico.

På väg in till Arguineguin passerar du en kommunal idrottsanläggning och kulturhus. Här erbjuds många aktiviteter som inomhusbad med spa-avdelning, fysioterapiavdelning och kulturskola. Parken som ligger bakom anläggningen är också väl värd ett besök.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell i Arguineguin