Resor till Ibiza

Ibiza är mer än bara fart, fläkt och party. Utanför de livligaste områdena finner du ett betydligt lugnare tempo, vacker natur, härliga små byar och du kan även se spår av det gamla Ibiza.

Folk från hela världen låter sig fascineras av denna vackra ö i Medelhavet med sina fina stränder, vackra natur och behagliga klimat. Ibiza lockar med många fina resmål som genuina Sant Eulalia, livliga San Antonio, den fascinerande huvudstaden Ibiza Stad, avslappnande och härliga Cala Tarida och Port d´es Torrent, badorten Cala Llonga och vackra Portinatx. Barnfamiljer väljer gärna lugnare områden på ön.

Även om denna ö ofta förknippas med fest och party har ön så mycket mer att bjuda på. Här kan man njuta av avslappnande dagar på stranden, åka på utflykt, öluffa, shoppa och njuta av högklassig mat från det lokala köket och på internationella restauranger. Det är många som besöker hippie-marknaden Punta Arabia vid Santa Eulalia som ligger öster på Ibiza och som är öppen onsdagar under sommarsäsongen. En annan hippie-marknad är Las Dalias i San Carlos, inte lika stor och känd och öppen på lördagar. Allt på dessa marknader är handgjort och säljs för en billig penning. Här hittar du allt från smycken, kläder och väskor till konsthantverk.

Du kan resa dagligen till Ibiza men ofta innebär det mellanlandning någonstans i Europa. Flygplatsen ligger ca 10 km från Ibiza stad. Transport från flygplatsen kan ske med buss, minibuss eller taxi till ditt resmål på ön, eller du kan hyra bil. Körtid är 20 minuter till Ibiza stad och 40 minuter till San Antonio och 35 minuter till Cala Llonga.

Vem passar detta resmål för?

Ibiza är ett resmål som passar lika bra för barnfamiljer som för par och kompisgäng. De flesta oavsett ålder kommer trivas på Ibiza. För barnfamiljer kan det vara smart att välja boende som inte ligger i de mest livliga och hektiska utelivsområdena.

När är det bäst att resa hit?

Sommaren bjuder på varmt och soligt Medelhavsklimat och du kan resa hit från april till oktober.Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Resmål på Ibiza

Populära hotell på Ibiza

Spanien, Ibiza, San Antonio
8,2
Mycket bra
432 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 80 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Ibiza, San Antonio
8,2
Mycket bra
1319 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Ibiza, San Antonio
9,2
Fantastiskt
219 omdömen
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)