Resor till Katalonien

Katalonien är med sina spektakulära, familjevänliga sandstränder längs Costa Brava, världsberömda kulturella upplevelser i Barcelona och fantastiska vandringsturer i Pyrenéerna inte helt överraskande ett av Spaniens mest populära resmål. På Solfaktor är vi specialister på resor till Spanien och du hittar flera spännande resmål i regionen Katalonien.

Katalonien ligger i det nordöstra hörnet av Spanien ut mot Medelhavet med gräns mot Frankrike. Katalonien har lite över 7 miljoner invånare av vilka en stor del lägger stor vikt vid deras katalanska identitet. Katalonien har också en speciell och omdiskuterad roll i Spanien som inte enbart innebär att både katalanska och spanska har status som officiella språk i regionen. Det innebär även att Katalonien har självstyre inom en rad olika områden först och främst rörande utbildning, kultur, medier och offentlig administration.

Barcelona - en elegant storstad

Omkring en tredjedel av Kataloniens befolkning bor i regionhuvudstaden Barcelona, stadens placering ut mot Medelhavet gör den till en viktig handelsstad och ett populärt resmål. Barcelona har flera flygplatser inom ett relativt kort avstånd och med ett bra urval av flyglinjer med lågprisbolag från Sverige och Danmark så är Barcelona även ett av svenskarnas favoritresmål för en storstadssemester i Europa. Utöver närheten till Medelhavet är det kulturlivet och de historiska sevärdheterna som gör Barcelona till något alldeles speciellt. Mitt i Barcelona ligger till exempel Spaniens mest populära sevärdhet den fantastiska kyrkan La Sagrada Familia ritad av arkitekten Antoni Gaudi och som har varit under uppbyggnad sedan mitten av 1800-talet och som ännu inte är färdigbyggd.

Väder och klimat i Katalonien

Katalonien täcker ett område av mer än 32 000 km2 vilket gör att vädret och klimatet varierar allt efter var i Katalonien du befinner dig. Ute vid kusten råder ett medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar medan det längre in i landet råder ett mer kontinentalt klimat med kalla vintrar och varma somrar. I och omkring Pyrenéerna kan du uppleva vintertemperaturer under noll grader, kraftigt snöfall och oftast relativt svala somrar.

Turistinformation

Du kan läsa mer om aktuella händelser och aktiviteter i Katalonien på den officiella turistbyråns hemsida där hittar du även goda råd och tips inför din resa och naturligtvis mycket mer fakta och information om Katalonien.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Resmål i Katalonien

Populära hotell i Katalonien

Spanien, Katalonien, Santa Cristina d'Aro
  • Närmaste flygplats: 24 km
  • Närmaste strand: ca. 9.3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Katalonien, Sitges
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Katalonien, Barcelona
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Katalonien?

8,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 55 recensioner