Resor till Florens

Florens är en historisk skatt i Toscana i Italien. Här kan du uppleva berömda konstverk, vacker arkitektur och storslagna kulturella upplevelser. Boka en billig resa till Florens med Solfaktor redan idag!

Florens som resmål

Florens är en stad i regionen Toscana, i den norra delen av centrala Italien. Staden ligger på båda sidor om floden Arno, och är omgiven av höjder och ett böljande landskap. Den omtalas som renässansens vagga och stadens historiska centrum finns med på UNESCOs världsarvslista. Här hittar du ett imponerande antal framstående museer, palats och kyrkor - detta och mycket mer, gör att Florens lockar till sig massor av turister varje år.

Attraktioner och aktiviteter i Florens

Florens bjuder på ett unik kulturellt och historiskt arv. Här hittar du ett spektrum av framstående attraktioner att besöka. Piazza della Signoria, som befinner sig i hjärtat av staden, ligger omringat av praktfulla byggnader och skulpturer och är en fin utgångspunkt för att utforska Florens historia och kultur. En av höjdpunkterna i staden är Gallerie degli Uffizi, som rymmer en imponerande samling konst från renässansen, av konstnärer som Leonardo da Vinci och Sandro Botticelli. Ingen resa till Florens är komplett utan ett besök vid Basilica di Santa Maria del Fiore, katedralen i Florens. Katedralen präglar stadens skyline med sin vackra kupol som du kan se från flera andra platser. Det är också värt att besöka Palazzo Vecchio, ett praktfullt gotiskt palats, som symboliserar både politisk och kulturell makt i Florens genom historian.

För att korsa floden Arno, som delar Florens i två delar, kan du promenera över Ponte Vecchio, som är en bro med exklusiva juvelerarbutiker. För lugnare promenader kan du besöka Giardini di Boboli, idylliska trädgårdar med vackra fontäner och panoramautsikt. Medici-kapellet är den största och mest berömda delen av kyrkan Basilica di San Lorenzo di Firenze och ger en inblick in i stadens historia. Museo dell'Opera del Duomo huserar en imponerande samling konstverk och skulpturer som ursprungligen konstruerades för katedralen och dess klocktorn.

I Florens hittar du också Galleria dell'Accademia som är ett av Italiens mest viktiga konstgallerier. Här hittar du bland annat Michelangelos David-staty.

När är det bäst att resa till Florens?

Högsäsongen i Florens är sommarmånaderna som präglas av varma temperaturer och soliga förhållanden. I denna perioden är det flest turister som besöker staden och det kan vara långa köer till attraktionerna. Våren och hösten är också fina perioder att besöka Florens med behagliga temperaturer och färre turister. På denna tid är det många som nyttjar tillfället att åka på en storstadssemester till Florens. Vintern är kall, men om du inte bryr dig om vädret, kan du få en charmig upplevelse i Florens, med färre besökare och en mer avslappnad atmosfär.

Matupplevelser och uteliv i Florens

Matupplevelserna i Florens har en autentisk, toskansk karaktär. Florens är en av Italiens skattkammare när det kommer till mat och du kan förvänta dig ett kök som lägger vikt på naturliga smaker och lokala ingredienser i säsong, Atmosfären på restaurangerna i Florens kan variera från informella trattorior till eleganta restauranger. Den gemensamma nämnaren är ett brett urval av italienska rätter, inklusive pasta, pizza, grillat kött, färsk fisk och en rad desserter. Toscana-regionen är också känd för sin vinproduktion. På restauranger i Florens spelar lokalt vin en viktig del och du kan njuta av viner som kompletterar maten perfekt.

Utelivet i Florens är varierat och livligt. Här kan du både slappna av med en aperitivo vid floden, njuta av utsikten på en av stadens rooftop-barer eller uppleva en kulturell kväll på teatern. Eller varför inte dansa in de sena nattimmarna på en av stadens hippa nattklubbar.

Flyg och hotell i Florens

Du kan enkelt ta dig till Florens med direktflyg från flera flygplatser i Sverige och Danmark. Ett alternativ är också att flyga till Pisa som ligger cirka 8 mil bort. Från flygplatsen i Florens kan du ta flygbussen till centrum av stan, en resa som tar cirka 20-30 minuter. Du kan också ta en taxi som du hittar utanför ankomsthallen. Önskar du mer flexibilitet och kanske vill bege dig ut på utflykter utanför staden, kan du också överväga att hyra en bil.

I Florens hittar du ett brett urval hotell och semesterlägenheter som passar var och ens smak. Här hittar du både mysiga B&B, större All Inclusive-hotell och femstjärniga hotell. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa med flyg, hotell och eventuell hyrbil inkluderad. Oavsett vad du har för preferenser, hittar du alternativet hos oss på Solfaktor. Välkommen att boka din resa till Florens och Italien redan idag.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Florens

Populära hotell i Florens

Italien, Toscana, Florens
9,5
Fantastiskt
251 omdömen
  • Närmaste flygplats: 15 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Toscana, Florens
9,5
Fantastiskt
279 omdömen
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Avstånd till havet: ca. 70 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Toscana, Florens
9,4
Fantastiskt
1141 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Florens?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner