Resor till Neapel

Den charmiga staden Neapel i södra Italien frestar med en unik atmosfär. Neapel är känd för sina historiska sevärdheter, kulturella attraktioner och smakfulla matupplevelser. Boka en billig resa till Neapel med Solfaktor.

Neapel som resmål

Neapel är en storstad i den sydvästra delen av Italien Staden ligger vid Neapelbukten (Golfo di Napoli), väster om vulkanen Vesuvius i regionen Kampanien. Det är Italiens tredje största stad, med knappt en miljon invånare. Neapel är ett attraktivt resmål med många majestätiska monument, museer och arkeologiska platser som lockar resenärer från hela världen.

Attraktioner och aktiviteter i Neapel

Neapel är en stad som är rik på historia och kultur, och som bjuder på en rad spännande attraktioner och aktiviteter. I hjärtat av staden ligger det praktfulla kungliga slottet, Castel dell'vo, som har en vacker utsikt över Neapelbukten. I närheten hittar du Palazzo Reale, ett överdådigt kungligt palats med vackra trädgårdar som bjuder in till sköna promenader. Neapel är också känd för sina imponerande kyrkor, som Duomo di Napoli, vilken huserar det heliga kapellet San Gennaro. Den historiska stadsdelen Spaccanapoli är charmig att utforska med många smala gator, kyrkor och lokala butiker som ger dig en autentisk smak av det napolitanska livet. Denna stadsdel i Neapel står också med på UNESCOs världsarvslista. 

Det är värt att besöka det nationella arkeologiska museet i Neapel, där du hittar en imponerande samling romerska skatter och gömställen, från Pompeii och Herculaneum. Endast en halvtimmes bilfärd från Neapel kan du besöka ruinerna av Pompeii, som ger dig möjligheten att uppleva en välbevarad romersk stad, vilken begravdes av Vesuvius aska år 79 e.Kr.

Neapel anses vara en av de mest romantiska städerna i Italien - och staden är också en bra utgångspunkt för att upptäcka kusten i denna del av Italien. Härifrån kan du ta båten till öar i Neapelbukten, som Capri och Ischia, eller ta turen till Amalfikusten med de berömda städerna Sorrento, Amalfi och Positano.

När är det bäst att resa till Neapel?

Det är populärt att besöka Neapel året runt. Högsäsongen är på sommaren när det är varmare temperaturer, som ofta stiger över 30 grader. Under denna tid är staden ofta full med turister. Önskar du lite läge temperaturer och färre människor på din storstadssemester, är våren och hösten vackra perioder att besöka Neapel på. På vintern är det milt men regnigt. Under denna period kan du göra bra klipp på flyg och hotell och du kan uppleva staden på ett mer avslappnat sätt.

Matupplevelser och uteliv i Neapel

Matkulturen är en stor del av Neapels identitet. Den neapolitanska maten präglas av autentiska, traditionella rätter och Neapel är känt som hemstad för pizzan. Här kan du smaka på äkta, neapolitansk pizza, med fluffig kant och välsmakande ingredienser. Utöver pizzan är Neapel också känd för andra lokala specialiteter. Du kan prova färsk fisk och skaldjur på många restauranger och smaka på härliga friterade godbitar som fritto misto eller arancini - en risboll fylld med ost eller ragù. Du  kan också se fram emot sötsaker som sfogliatella och babà, vilka ofta avnjuts på caféerna tillsammans med en espresso eller cappuccino.

Neapel har ett pulserande uteliv. Här kan du uppleva många, spännande teaterföreställningar, konserter och besöka livliga barer och nattklubbar för feststämning utöver det vanliga. Du hittar många torg med mysiga barer och caféer med en avslappnad atmosfär där du kan njuta på din storstadssemester till Neapel.

Flyg och hotell i Neapel

Det är enkelt att ta sig från Sverige till Neapel. Det avgår direktflyg från flera flygplatser i Sverige och Danmark till Napoli flygplats (NAP). När du ankommer till flygplatsen kan du ta dig vidare till centrum med taxi och turen tar vanligtvis 15-20 minuter. Det finns också bussar som avgår utanför ankomsthallen och tar cirka 30 minuter till centrum. Vill du ha mer frihet, kan du också överväga att hyra en bil.

I Neapel hittar du ett brett urval hotell och semesterlägenheter som passar var och ens smak. Här hittar du både mysiga B&B, större All Inclusive-hotell och femstjärniga hotell. Du väljer själv om du vill boka flyg och hotell separat eller boka en paketresa med flyg, hotell och eventuell hyrbil inkluderad. Oavsett vad du har för preferenser, hittar du alternativet hos oss på Solfaktor. Välkommen att boka din resa till Neapel och Italien redan idag.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Neapel

Populära hotell i Neapel

Italien, Kampanien, Neapel
8,1
Mycket bra
630 omdömen
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Kampanien, Neapel
8,8
Mycket bra
1167 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Närmaste strand: ca. 3.8 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Kampanien, Neapel
7,9
Bra
1442 omdömen
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Internet/Wi-Fi