Resor till Kefalonia

Kefalonia är den största av de grekiska öarna i det Joniska havet och en av de vackraste dessutom. Med sina flotta stränder, sin nationalpark och sina stämningsfulla byar och städer utgör Kefalonia allt det du förknippar med en grekisk ö-idyll. Även om ett våldsamt jordskalv gick hårt ut över öns städer så kan du ändå njuta av stämningen i små pittoreska städer med färgglada hus i klassisk venetiansk stil.

Troligtvis en av Europas vackraste och mest fotograferade stränder, Paralia Myrtos, ligger på Kefalonia. När folk reser till Kefalonia så är det också framför allt för att njuta av en avkopplande badsemester vid det azurblåa havet, något det finns massor av möjligheter till runt omkring på ön. Utöver den berömda Myrtos-stranden där det under högsäsong kan vara en del trängsel så finns det ett pärlband av vackra stränder med fin sand eller småsten att välja mellan. Den breda Antisamos-stranden omkring 10 minuters körning från staden Sami ligger till exempel spektakulärt placerad i en liten bukt omgiven av grönskande berg.

Du kan annars köra upp på nordön för att besöka den lilla och mycket stämningsfulla staden Assos som har mysiga caféer ända nere vid stranden och vattnet. Fortsätt eventuellt ända upp till Fiskardo nära den norra spetsen av Kefalonia. Denna lilla kuststad är otroligt idyllisk och här ligger ofta många stora lyxbåtar längs hamnfronten. Även här finns det fina möjligheter att slå sig ner på ett litet mysigt café med utsikt över vattnet.

Upplevelser och sevärdheter

Stränderna och havet är väl i och för sig öns mest populära attraktioner men på en billig resa till Kefalonia finns det även mycket annat att uppleva. En av öns mest kända sevärdheter är Melissani-grottan som mynnar ut i en underjordisk sjö med solljus som silar ner från en öppning i toppen. Det går att komma ut på sjön med roddbåt vilket är en oförglömlig upplevelse för hela familjen. Begeistras du av droppstensvärldar bör du även ta en tur förbi Drogarati-grottan som bara ligger 4-5 kilometer från den underjordiska sjön.

Även om det inte finns många gamla byggnader kvar efter jordbävningen 1953 så kan du ändå hitta spår av öns långa historia. Är du historiskt intresserad så finns det ett arkeologiskt museum i öns huvudstad Argostoli som är värt ett besök. Det kan även rekommenderas att gå en tur upp till ruinen av den venetianska borgen som ligger vackert på en liten halvö vid Assos.

Vill du inte bara slappa på stranden så har du på en resa till Kefalonia även goda möjligheter att idka olika former av vattensport. Det klara vattnet och den klippiga kusten har gjort ön till ett populärt resmål bland sportdykare. Det finns gott om dykcenter som arrangerar både undervisning för nybörjare och spännande turer för erfarna dykare. Vill du helst hålla dig ovanför vattenytan? Då finns det också flera ställen där du bland annat kan hyra vattencyklar och paddleboards.

Resor till Grekland

Kefalonia är bara en av många grekiska öar som du hittar billiga resor till här på Solfaktor. Se även vårt stora urval av destinationer på det grekiska fastlandet där det också finns massor av resmål för en upplevelserik badsemester.

Hitta din resa till Grekland här

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Resmål i Kefalonia

Populära hotell i Kefalonia

Grekland, Kefalonia, Spartia
10,0
Fantastiskt
57 omdömen
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kefalonia, Lixouri
8,9
Mycket bra
203 omdömen
  • Närmaste flygplats: 51 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kefalonia, Agia Effimia
10,0
Fantastiskt
35 omdömen
  • Närmaste flygplats: 40 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)