Resor till Milano

Milano är en fascinerande stad på många sätt. Här blandas det senaste modet med nyskapande design, gammal intressant historia och kultur, och naturligtvis fotboll på San Siro stadion.

Promenera i staden och njut av atmosfären och människorna.

Besök den magnifika Domkyrkan, La Scala teatern, eller se mästerverken av Leonardo da Vinci. Se det senaste modet från världens ledande modehus som Chanel, Versage, Hugo Boss och Fendi.
Nöjeslivet i Milano är enormt, här finns allt från små mysiga musikbarer till stora trendiga nattklubbar.

Det finns tre större flygplatser runt Milano. Linate (LIN) ligger ca 10 km utanför Milano. Malpensa (MXP) ligger ca 45 km utanför Milano(MXP)och Milan Orio Serio – Bergamo (BGY) ligger ca 48 km från Milano. Det går bussar till/från Milano från alla flygplatserna.

Italiens ekonomiska centrum. Upplev storstadens magiska dragningskraft på en resa till Milano, som har allt!

Nu kan du boka resor till Milano hos Solfaktor, inkl. flygbiljett, hyrbil på flygplatsen och det välkända urvalet av semesterbostäder - allt i ett paket. Sök nu och snart är du iväg!

Milano är på många vis Italiens huvudstad. Inte rent administrativt, men centrum rent ekonomiskt. Staden är känd för sina fotbollsklubbar AC Milan och Inter, men också för sina modehus och catwalks som är i samma klass som de man finner i Paris och New York. Staden erbjuder dessutom enastående shoppingmöjligheter, från mainstreambutikerna längs Corso Buenos Aires och via Torino till märkesvarornas "gyllene trekant" som skapas av vägarna Via Montepoleone, Via della Spiga och Via Manzoni.

Kultur och shopping

Vackra kulturella sevärdheter finner man i det världsberömda operahuset La Scala, i den monumentliknande domkyrkan il Duomo som förutom Peterskyrkan i Rom är störst i Italien samt den övertäckta handelsgatan vid domkyrkan, nämligen Galleria Vittorio Emanuele II där de mest exklusiva butiker håller till. Castello Sforzeco - stadens borgliknande slott från 1400-talet är också värd ett besök.

Centrum för affärer och mässor

Milano är utan tvekan först och främst en shoppingstad. Här finns dessutom ett av Italiens största mässcenter, Fiera Internazionale di Milano vilket medför att staden och hotellen ofta är fulla av mässgäster. Milano är som de flesta andra storstäder full av smogg och man ska lära känna staden för att kunna finna dess charm. Dock rymmer staden flera goda restauranger, barer och ett pulserande nattliv. De hippa konstnärskvarteren vid Naviglio, det trendiga Corso Como eller det historiska kvarteret Brera är alla platser där stadens studerande och arbetande träffas efter jobb för att njuta av en färgrik cocktail (aperitivi) som ofta kommer tillsammans med gratis snacks och plockmat i rikliga mängder.

Transport och utflyktsmöjligheter

Med sina två internationella flygplatser Malpensa och Linate samt den gigantiska Centralstationen - byggd av Mussolini är Milano också en mittpunkt för traffik i norra Italien. Staden har också ett välfungerande metro och bussnät som gör det lätt att komma runt i staden. Omkring Milano finns dessutom ett gigantiskt nätverk av motorvägar i alla riktningar. Men inte långt från Milanos stressade storstadsliv mot norr ligger en oas av exklusiva och natursköna områden vid sjöarna Maggioresjön, Comosjön och Iseosjön.

Nära Milano ligger också staden Bergamo som med sitt gamla upphöjda centrum (Bergamo Alta) är en av de vackraste i Norditalien. Bergamo har ett stort universitet och är den katolska kyrkans viktigaste städer efter Vatikanen. Det är härifrån som den berömda improvistationsteatern Commedia dell´arte med figurer som Harlekin och Columbine kommer ifrån. Staden Monza – känd för Formel 1 ligger också inom kort köravstånf från Milano. Priserna för hotell i Milano kan variera mycket pga de många mässor som arrangeras i staden.

När du reser till Milano, råder det inga tvivel om att du kommer fram till ett ekonomiskt och kulturellt kraftcenter. Milano är det dominerande centrumet på den stora Po-slätten, där merparten av norra Italiens industri och lantbruk hör hemma - och du möter en stad som är ganska annorlunda än de stora metropolerna i söder, som t.ex. Rom och Napoli.

Åk hit för shoppung, för att se den berömda rallybanan i Monza, för att uppleva störstadens nattliv och magiska restauranger - eller använd staden som utgångspunkt för upplevelser i norra Italien.

I Milano är fårhållande mer nordeuropeiska, ordnade och moderna, och utöver att vara Europas modecentrum, är staden också hemmastad för den italienska börsen, och därmed ekonomisk referenspunkt för de stora, italienska företagen. Som resenär blir man snabbt begeistrad för Milanos transportsystem, som hålls samman med en rad effektiva metrolinjer, spårvagnar och bussar. Och så kan du ta snabbtågen till andra storstäder i norra Italien, ja faktiskt hela vägen till södra Italien, på bara några timmar.

Många direkta flygförbindelser till Milano

Milano betjänas direkt av den stadsnära Milano Linate flygplatsen, som primärt tar emot små flyg (men även SAS flyger hit), samt den större Milano Malpensa flygplatsen, som ligger lite utanför staden. Även Bergamo flygplats benämns några gånger som Milano Bergamo, och tar emot många flygningar från framförallt lågprisbolagen.

Hos Solfaktor kan du boka en samlad paketresa till Milano, inkl. flygbiljett med reguljärflyg, semesterbostad och eventuell hyrbil på flygplatsen. Allt garanteras hos Resegarantifonden, så att du inte behöver oroa dig för något. Regulljärflygen ger optimal flexibilitet, så du kan resa på en långhelg till Milano, eller kanske en 10 dagars semester - allt efter dina önskningar och behov.

Mer information till din resa till Milano

Milano är regionshuvudstad i Lombardiet som ligger i den norra delen av Italien. Staden har cirka 1,350.000 invånare i den inre staden - och omkring 4,250.000 invånare i hela kommunen - vilket gör den till det största stadsområdet i Italien. Milano är Italiens finansiella och industriella centrum, har den största ekonomin bland de europeiska städer som inte är huvudstäder, och huserar Italiens börs, Borsa Italiana. Staden är dessutom ett internationellt centrum för mode, design, konst, medier, hälsa och utbildning.

Milano bjuder dock på mycket annat än ekonomisk stabilitet, design och shoppingmöjligheter, restauranger och caféer i massor: staden har också många spännande kulturella och historiska sevärdheter, t.ex. det världsberömda operahuset La Scala, som är den ledande operascenen i världen; den storslagna gotiska domkyrkan Il Duomo, som är den största kyrkan i Italien.

Besök också det imponerade slottet Castello Sforzesco från 1300-talet, som en gång utgjorde en av världens största fästningar; och det övertäckta shoppingparadiset vid domkyrkan, Galleria Vittorio Emanuele II, som är ett av världens äldsta inköpscentrum, byggt samma år som Italien enades, 1861, och är uppkallat efter Italiens första kung i Kungariket Italien.

Om du spenderar flera dagar i staden, och vill komma bort lite från det stressiga storstadslivet för att se andra delar av norra Italien, finns det många utflyktsmöjligheter runt Milano, som antingen kan nås med en hyrbil, eller med tåg från stadens enorma centralstation, som är en knutpunkt för trafik i hela norra Italien. Du skulle t.ex. kunna spendera en dag vid en eller flera av norra Italiens sjöar, t.ex. Maggioresjön, Comosjön eller Leccosjön, som alla ligger inom rimligt avstånd - eller ta en dagsutflykt till kulturstaden Bergamo, som endast ligger 40 km från Milano, och vars gamla stadskärna är en av de vackraste i norra Italien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Milano

Populära hotell i Milano

Italien, Lombardiet, Milano
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Italien, Lombardiet, Milano
8,7
Mycket bra
4052 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Lombardiet, Milano
8,4
Mycket bra
3176 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage