Resor till Medelhavet

En resa till Medelhavet är nog det som de flesta förknippar med sommarsemester och en resa söderut. Med soliga kustlinjer, vackra sandstränder, kristallklart vatten och ett överflöd av kultur och historia är en semester till Medelhavet ett äkta paradis för alla typer av resenärer. Hitta din drömsemester på en resa till Medelhavet med Solfaktor!

Medelhavets kust sträcker sig över tre kontinenter. Europa, Asien och Afrika och länderna och regionerna längs kusten har alla sin egen unika charm och kultur. Medelhavet är inte bara det perfekta resmålet för en sommarsemester men utan tvekan också en favorit under hösten och våren. Både en familjesemester på Mallorca, en resa till Malta eller en storstadssemester till Barcelona är alla populära val. Spanien är det mest besökta resmålet vid Medelhavet men även länder som ItalienGreklandCypernTurkietKroatien och Frankrike är också mycket omtyckta resmål. 

Populära resmål vid Medelhavet

Spanien 

Spanien är det mest populära och besökta resmålet på en resa till Medelhavet och landet erbjuder både storstadssemester och klassiska resor söderut. Städer som BarcelonaAlicante och Valencia är kända städer för en storstadssemester Spanien och erbjuder imponerande arkitektur och spännande kultur. Samtidigt erbjuder kustområden som Costa del SolCosta Blanca och de vackra stränderna på Costa Brava varmt badvatten. Och hur kan man glömma Mallorca med barnvänliga Alcudia eller Ibiza med livliga San Antonio? Till råga på allt kan du njuta av utsökt mat och vin på din semester i Spanien som klassikern "tapas" som är en viktig del av den spanska kulturen. Med en resa till Spanien och längs Medelhavet kan du hitta allt som en semester bör innehålla. 

>> Läs mer om din resa till Spanien

>> Läs mer om din resa till Costa del Sol

>> Läs mer om din resa till Mallorca

Italien 

Italien är ett av de mer populära resmålen vid Medelhavet och landet erbjuder en otrolig rik kultur och historia. Allt från de imponerande ruinerna i Rom på en storstadssemester, det klara vattnet i de pittoreska kuststäderna i Cinque Terre, de färgglada husen på ön Capri, den lantliga idyllen i Toscana, Medelhavets näst största ö - Sardinien och den robusta naturen på Sicilien har Medelhavet och Italien har något för alla smaker. Italienarna är dessutom kända för sin utsökta gastronomi och sina viner som man kan njuta av på de många mysiga kaféer, trattorior och restauranger som man kan hitta på sin semester runt om i landet. Kustlinjen vid Italien och längs Medelhavet är helt enkelt spektakulär.

>> Läs mer om din resa till Italien

>> Läs mer om din resa till Sicilien

>> Läs mer om din resa till Amalfikusten

Grekland 

Grekland är ett land med en rik historia och kultur och är känt för sina vackra öar i Egeiska havet omgivna av turkost vatten. Öar som KretaRhodosKorfu och Santorini är populära semesteröar i Grekland. Särskilt om din semester handlar om sol och bad. Om du vill ha en storstadssemester kan du resa till städer som Aten och Thessaloniki som båda erbjuder en mängd spännande sevärdheter som Grekland är världsberömt för. Dessutom är det grekiska köket känt för sin utsökta mat och sitt vin som grekiska "gyros" och det bittra vinet "retsina". Grekland är bara ytterligare en av de fantastiska möjligheter som en resa till Medelhavet erbjuder.

>> Läs mer om din resa till Grekland

>> Läs mer om resor till Rhodos

>> Läs mer om din resa till Korfu

Kreta 

Ön Kreta i Medelhavet som ligger i Grekland är nästan som ett eget litet land. Kreta bjuder på en fascinerande historia och en rad oemotståndligt vackra och barnvänliga stränder som bara Medelhavet kan erbjuda. Kreta ligger mitt emellan Europa och Afrika och du kan se fram emot en solig semester med vackert väder från tidig vår till sen höst. Om du redan älskar den grekiska kulturen och vill lägga till sol och bad till din semester är Kreta ön du ska besöka.

>> Läs mer om din resa till Kreta

>> Läs mer om resor till Chania

>> Läs mer om din resa till Agios Nikolaos

Kroatien

Kustlinjen i Kroatien är känd som en av de vackraste i Europa med mängder av idylliska öar, vackra stränder, kristallklara vikar och historiska städer som är idealiska för avkoppling, sightseeing och vattensporter. Man skulle kunna säga att Kroatien hör hemma vid Adriatiska havet men vi tillåter oss ändå att ta med landet i vår presentation av resor till Medelhavet. Städer som Dubrovnik och Split är några av de mest populära platserna för en storstadssemester som kombinerar historiska sevärdheter och en strandsemester. På halvön Istrien som ligger i norra Kroatien finns flera populära resmål för en barnvänlig bad och strandsemester. Här finns populära Pula med sina vackra stränder, Porec med sitt livliga uteliv och den idylliska kuststaden Rovinj. En resa till Kroatien erbjuder allt man kan önska sig av en semester.

>> Läs mer om din resa till Kroatien

>> Läs mer om din resa till Dalmatien

>> Läs mer om din resa till Istrien

Populära resmål vid Medelhavet  

Frankrike

Frankrike är ofta känt för sin gastronomi, vin, konst och kultur. Frankrike förknippas inte ofta med stränder och Medelhavet men landet kan skryta med sina vackra stränder längs den södra kusten på Franska rivieran. Städer som NiceCannes och Marseille erbjuder en spännande blandning av gammal och ny arkitektur. Den franska pärlön Korsika bjuder på en genuin atmosfär, härliga kuststäder och utmärkta förutsättningar för en avkopplande semester med stränder, mat, vin och upplevelser i Medelhavet.

>> Läs mer om din resa till Frankrike

>> Läs mer om din resa till Franska rivieran

>> Läs mer om din resa till Korsika

Turkiet 

Turkiet är ett populärt strandresmål vid Medelhavet och är känt för sina idylliska stränder och pittoreska landskap. Landet är hem för några av de mest populära semesterorterna som Medelhavet är känt för som Antalya,  Alanya och Bodrum. Historiska Istanbul som en gång var huvudstad är en vacker stad fylld med historiska monument som Hagia Sofia och Den blå moskén. Turkiet har också en rik kultur med traditionella danser, musik och hantverk som återspeglar dess unika blandning av influenser från både Europa och Mellanöstern. Turkiet är också känt för sin spännande mat och vänliga och gästfria människor som du kommer att möta på din semester.

>> Läs mer om din resa till Turkiet

>> Läs mer om din resa till Alanya

>> Läs mer om din resa till Side

Malta 

Malta är en önation i den sydligaste delen av Medelhavet och är belägen söder om Sicilien. Malta är känt för sin rika historia och kultur. Här finns arkeologiska fyndplatser och byggnader från flera olika tidsepoker. Huvudstaden Valletta finns med på UNESCO:s världsarvslista tack vare sina historiska monument och museer som är ett "must-see" på semestern. Malta är också känt för sina vackra stränder och härliga badvatten och med platser som St.Julians och Sliema är ön ett populärt resmål för både en strand och äventyrssemester i Medelhavet. Om du reser till Malta rekommenderar vi också en utflykt till den vackra "lillebrorsön" Gozo

>> Läs mer om din resa till Malta

>> Läs mer om din resa till Valletta

>> Läs mer om din resa till St.Julians

Cypern 

Cypern ligger i det sydöstligaste hörnet av Medelhavet, söder om Turkiet och erbjuder allt från sol och stränder till historia och kultur. Cypern är särskilt rikt på det sistnämnda med en blandning av grekiska, turkiska och romerska influenser. Historien på Cypern går faktiskt tillbaka till antiken och du kan hitta många historiska monument och arkeologiska platser som är välbevarade och imponerande att uppleva. Cypern har varit delat i en grekisk och en turkisk del sedan 1974 då Turkiet invaderade landet och trots detta blomstrar turismen fortfarande på ön och en resa till Cypern är än idag mycket populär för en semester i Medelhavet.

>> Läs mer om din resa till Cypern

>> Läs mer om din resa till Ayia Napa

>> Läs mer om din resa till Protaras

Oavsett om du är ute efter en avkopplande strandsemester eller en aktiv semester med sightseeing och kulturupplevelser så kommer en resa till Medelhavet aldrig att göra dig besviken. Hos Solfaktor hittar du en mängd olika destinationer för en resa till Medelhavet och du kan hitta en paketresa med flyg och hotell som passar just dig och dina önskemål!