Resor till Frankrike

Frankrike är ett av världens största turistländer och varje år åker miljontals semesterfirare från hela världen till Frankrike för att besöka Eiffeltornet i Paris, sola och bada på Franska rivieran, åka skidor i Alperna, besöka vackra slott i Loiredalen, gå på vinprovning i Provence, eller upptäcka pittoreska fiskebyar i Bretagne. För att bara nämna några besöksmål. Det är inte svårt att förstå varför Frankrike blivit så populärt och lockar så många.

Huvudstaden Paris ligger i regionen Ile de France, vilket direktöversatt betyder Frankrikes ö, och det är sant att mycket av Frankrike och dess struktur är centraliserat till Paris. Exempelvis utgår de flesta stora järnvägslinjerna från Paris. Förutom det stora utbudet av välkända besöksmål är Paris en bra utgångspunkt för att utforska resten av Frankrike.

Frankrike är idag indelat i 101 olika departement som ungefär kan jämföras med län i Sverige. Varje department har en tvåsiffrig kod som dessutom inleder alla postnummer i departementet, vilket är ganska praktiskt när man ska orientera sig.

Utöver departementen är Frankrike uppdelat i 18 regioner, de flesta med namn som du säkert känner igen. Bland dessa finns Bretagne, Bourgogne, Normandie, Pays de la Loire (Loiredalen), Côtes d’Azur (Franska rivieran) och Korsika.

Trots sitt stora utbud av besöksmål och trots att Frankrike varje år attraherar ett mycket stort antal skandinaver går det relativt få charterresor eller organiserade resor hit. Under sommarhalvåret finns charterresor till några av badorterna på Franska rivieran och det går även att hitta paketresor till några av de större städerna, men i övrigt innebär ett Frankrikebesök nästan alltid att man får sätta ihop resan själv.

Om du inte hittar en charterresa eller en paketresa som passar kan du på Sistaminuten.se få hjälp med en stor del av reseplaneringen. Du hittar flygbiljetter i flygsöket, hotell i hotellsöket och hyrbil i hyrbilssöket.

Vem passar detta resmål för?

Som ett av världens största turistländer finns det något för alla i Frankrike men landet är kanske framförallt känt för sin kultur och historia, sin matkultur, sin vintillverkning, samt sin mycket varierande natur. Det är stor skillnad i landskap beroende på vart i Frankrike man åker.

När är det bäst att åka hit?

Frankrike kan besökas under hela året men temperaturen skiljer sig stort beroende på tid på året och kan även skilja lite mellan norra och södra Frankrike. Juli och augusti är det största besöksmånaderna. Söker man sol och bad sträcker sig säsongen på Franska rivieran från maj till september.

Semester i Frankrike med Solfaktor

Det är ingen tillfällighet att det finns ett uttryck kallat "frankofil", många resenärer faller nämligen så pladask för Frankrike att de är tvungna att komma tillbaka om och om igen, speciellt till klassiska destinationer som Nice, Paris, Languedoc och många flera.

Frankrike blir, år efter år, korat som världens mest populära semesterdestination och det är inte förvånande. Miljoner besökare från hela världen kommer hit för att uppleva gastronomi av världsklass, ett vackert landskap med medeltidsslott och inte minst för att njuta av det soliga klimatet på stränderna vid den Franska Rivieran.

Semester i Frankrike bjuder på en lång rad aktiviteter med till exempel några av världens bästa skidspår i Alperna och Pyrenéerna som under sommaren på motsvarande sätt är populära destinationer för vandrare. Det är inte bara den vackra franska naturen som gjort landet till en semesterfavorit.

Det rika kulturarvet och det franska kökets många delikatesser samt landets berömda viner är minst lika avgörande när miljoner resenärer från hela världen väljer att semestra i Frankrike.

Huvudparten av Frankrikes besökare kommer från andra europeiska länder och bland dessa många svenskar som år efter år återvänder. Om du vill att din nästa semester i Frankrike ska vara en helt speciell upplevelse, då är våra charmerande små hotell ett bra val. Här får du nämligen en semester med äkta fransk atmosfär och personlig service som du säkert under många år kommer att tänka tillbaka på med glädje.

Så bokar du en semester i Frankrike

Använd dig av sökmotorn högst upp på sidan för att söka hotell i Frankrike. Kombinera hotellet med en billig flygbiljett med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn, komplettera eventuellt med en hyrbil och få det hela satt samman till en trygg och säker semester som är säkrad av Resegaranti. Enkelt och flexibelt - så fungerar en semester i Frankrike med Solfaktor.

>> Läs mer om resor till Paris här

Frankrike... Ja, var ska man egentligen börja? Är det de legendariska vinerna? Världens största cykellopp? Historiska slagfält? Städernas Stad? Rivieran? Frankrike är helt otroligt och det är inte konstigt att man har uppfunnit uttrycket "frankofil". För de flesta människor förälskar sig i Frankrike med en gång, och man kan ägna ett helt liv åt att resa runt i Frankrike och uppleva regioner som var och en har sin egen särprägel.

Det kan ju vara så att man tycker om bubblorna i Champagne, haute couture i Paris, eller tillbakalutat kustliv i Provence. Men man har lurat sig själv på mycket av det goda om man inte också har upplevt den sönderrivna kusten i Normandiet med historiska minnesmärken eller det frodiga Alsace med lokala råvaror i toppklass. 

Utöver att vara en solsäker destination med gyllene stränder och vackra städer så bjuder Frankrike även på några av Europas högsta berg i Alperna och Pyrenéerna där det finns möjlighet till både skidåkning och cykling i världsklass. Du kan även låta dig transporteras mellan storstäderna med blixtsnabba tåg (Marseille - Paris på 3 timmar), eller ta färjan till den eminenta semesterön Korsika, med dess sofistikerade blandning av allt det bästa vid Medelhavet.

Och då har vi inte ens använt några spaltkilometer på Paris. Det är något visst med Eiffeltornet, Triumfbågen, Champs-Elysées, Notre Dame, Louvren, Montmartre - och naturligtvis även själva staden i sig. Paris hör till en av de städer som bara ska upplevas. Snart kommer du kunna boka hotell i Paris och hela resten av Frankrike just här på escapeaway.se

Frankrike är långsträckt, både från öst till väst och från norr till söder - det är nästan över 150 mil från Bretagne till Alperna och över 100 mil från norra gränsen mot Belgien till Pyrenéerna. Landets klimat spänner därför över allt från de blåsiga förhållandena vid Atlanten till det milda vädret som präglar kusten längs Medelhavet.Inspiration och fakta

Frankrike är ett land som har en ganska speciell plats i skandinavernas hjärta. Det är inte så konstigt för vem kan motstå gastronomin, det behagliga klimatet, det varierande landskapet med höga bergstoppar, vinodlingar som avlöses av täta skogar, stämningsfulla städer och inte minst ett folk som tar emot oss med öppna armar för att visa oss det bästa de har att bjuda på.

Kultur

Frankrike har i många år varit en supermakt i Europa. Som det territorialt största landet i Europa har det även involverats i många krig genom tiderna och den franska historian är fylld av heroiska slag, såväl på egen mark som på främmande. Idag gör Frankrike sig mer gällande på kulturens område. Den franska kulturen är mycket utbredd i fjärran länder och vi har alla provat på att äta saker som flûte, creme brulee, sett franska filmer eller tagit meningen: ”Voulez -vous coucher avec moi, ce soir” i vår mun. Frankrike är ett land vi alla på ett eller annat sätt älskar. Om det är det kulinariska köket med alla dess fantastiska rätter som vi gärna kan tänka oss att laga till, eller om det är det sista skriket inom modevärlden och de fantastiska kjolarna, de fantastiska konstnärernas skapelser, eller är det kanske det halsbrytande cykelloppet Tour de France som fångar din uppmärksamhet. Under alla omständigheter så är det ett faktum att Frankrike är ett världsland och vi tar alla del i dess glädjeämnen i en eller annan form. Och när vi nu har fastslagit detta så kommer påståendet att det bara är i Frankrike man får det bästa av det bästa möjligtvis också vara sant. Ta påståendet till dig och besök det vackra landet Frankrike.

Religion

Frankrike är övervägande ett katolskt land, men det är samtidig ett land där man enligt författningen inte har rätt att fråga medborgarna om deras religiösa tillhörighet. Cirka 75 procent av fransmännen betecknar sig som katoliker, men bara 17 procent går regelbundet till mässan. Den katolska kyrkan är ingen statskyrka - kyrka och stat skildes officiellt från varandra 1905. Under loppet av de senaste 30-40 åren har kyrkans roll i vardagslivet minskat drastiskt. Religionen är inte längre den gemensamma referensramen. När påven till exempel uttalar sig mot skilsmässa, preventivmedel eller abort så slår tre fjärdedelar av de franska katolikerna dövörat till. Man räknar med att det finns fem miljoner muslimer i Frankrike. Landet har även nästan en miljon protestanter, cirka 700 000 judar och över en halv miljon buddhister.

Gastronomi - mat och vin

I Frankrike kan man njuta av mat och vin som vunnit rykte i hela världen för sitt raffinemang och utsökta kvalitet. Det finns kort och gott massor av goda skäl att göra en resa till Frankrike!

Aktiv semester

Frankrike har allt – nästan. Förutom ökenområden så finns det i stort sett inga gränser för vad den friluftsglade semesterfiraren kan ge sig i kast med. Europas högsta berg, stora skogsområden, enorma naturparker och vilda floder ger otaliga möjligheter.

Sommar som vinter det är bara fantasin som sätter gränser. Golf, ridning, bergsbestigning, vandring, cykling, segling, skidor och listan bara fortsätter…

Geografin i Frankrike

Frankrike är det mest besökta landet i världen och av goda skäl.: Frankrike har i Paris en av de mest charmerande och kosmopolitiska storstäderna i världen, en hel mängd sevärda monument, städer och landskap, konst i världsklass, en historia som har satt djupa spår i det europeiska medvetandet och en fantastisk natur med underbara stränder och dramatiska berg.

I väst, öst och nord

I den västra delen av Frankrike möter landet Atlanten vars vågor slår mot fantastiska kuststräckor som bara de är värda en semester. I den norra delen av Frankrike i Normandie och Bretagne stöter man på långa sandstränder och ett landskap som är dominerat av kullar och små fridfulla städer och fiskelägen som har bevarat sin egenart. Normandie och Bretagne bjuder dessutom på många neolitiska fynd, och dessa regioner bär fortfarande prägel av sitt keltiska ursprung som många av invånarna har.

I den östra delen av Frankrike kan man besöka de vackra regionerna Alsace, Lorraine, Franche-Comté och Bourgogne, som framför allt är kända för sina fantastiska viner och vackra landskap.

Det centrala och södra Frankrike

I de centrala delarna av Frankrike hittar man Loire-dalen med sina många vackra slott, fästningar och gamla städer, och i den södra delen av Frankrike stöter man på romanska ruiner, den vidunderliga franska Rivieran som lockar tusentals besökare varje år samt städer som Marseille, Toulon, Montpellier, Toulouse och Orange som absolut bör besökas när man befinner sig i dessa trakter. På gränsen mot Spanien i söder tornar Pyrenéernas väldiga berg upp sig, detta naturområde hör till de vackraste i hela Europa, med frodiga dalgångar, snöklädda bergstoppar och ett varierat och sällsynt djurliv som man inte kan se på många andra ställen på kontinenten.

Turistinformation

På turistbyråns hemsida hittar du bland annat beskrivningar av Frankrikes olika regioner. Det finns även en sektion med inspiration till aktiviteter på resan till Frankrike samt nyttig, praktisk information. Där finns dessutom möjlighet att ladda ner ett urval av elektroniska broschyrer. Du kan även kontakta turistbyrån på deras danska kontor som ligger i Köpenhamn.

Så hittar du din resa till Frankrike

Knappa in vilken resform du vill ha, reslängd och eventuell destination i Frankrike, där efter får du en översikt av alla lediga resor i databasen. I översikten kan du läsa mer om resan, och naturligtvis se priset på den valda resan. Hittar du en eller flera resor du vill boka eller läsa mer om behöver du bara klicka på knappen "fortsätt".

På Solfaktor kan du söka efter en semester som precis passar dina behov. Knappa in dina reseönskemål i sökmotorn och få den totala överblicken. Du kan söka på reslängd, resmål och resform. Du hittar bland annat följande resor till Frankrike: Charterresor, All inclusive, tema och rundresor, flygbiljetter, hotell, bilhyra, semesterbostäder och mycket mera.

Bilhyra 

Frankrike besöks bäst med bil framför allt om du vill se de mer orörda delarna (och därmed oframkomliga) delarna av landet på din resa, om du inte vill tillbringa såväl halva som hela dagar i kollektivtrafiken.

Det är som regel väldigt praktiskt att ha tillgång till bil under vistelsen i Frankrike, om man inte är på en storstadssemester vill säga. Kollektivtrafiken är i och för sig välutvecklad men på sina ställen går det inte att ta sig fram, eller så kör den så sällan att du får tillbringa mycket av din dyrbara semester med att vänta.

Kör-själv semester

Det är i våra dagar lätt att snabbt ta sig till Frankrike. Från södra Sverige gör "kör-själv resenärerna ofta resan i ett sträck genom att köra mot Alsace på natten och njuta av morgonsolen efter att ha passerat gränsen.  Kör man i egen bil kan man - med lite tur och uthållighet - ta sig ända till Provence på ett dygn. 

Villa

Här är något för de som gärna vill ha en swimmingpool som bara är för eget bruk. I det egna huset eller villan är det bara du som bestämmer hur länge du vill sitta på terrassen och njuta av det goda livet. Det finns ingen personal som stänger baren eller köket för att de ska gå hem. Här är privatliv och fullständig självständighet nyckelorden.

Denna semesterform är idealisk för att samla hela stora familjen till fest vid någon jämn födelsedag där alla kan vara tillsammans i rätt tempo och på en nivå man själv sätter. Om man reser med det antal personer som ska till för att fylla hela villan så skiljer sig inte priset väsentligt från ett traditionellt semestercenter eller hotell.

Resor för par

Se varandra djupt i ögonen och njut av den vackra utsikten med ett glas bubblor eller en blomma i handen. På Solfaktor har vi samlat de mest charmerande resmålen,  trevliga lägenheterna, pensionat, bed and breakfast och hotell med den bästa standarden inom service och inkvartering. De boenden du hittar här lämpar sig bäst för par. Läs mer under resetema "romantisk semester" och välj den destination i Frankrike som du vill resa till och se urvalet av hotell med hotell som har fått bra omdömen. 

Varför resa med Solfaktor till Frankrike?

Frankrike är ett stort och omväxlande land, detta avspeglar sig även i möjligheterna för din semester. Vill du bo på en charmerande, liten, autentisk vingård? Eller vill du hellre tillbringa semestern på ett komfortabelt semestercenter? Eller föredrar du kanske ett hotell i en stämningsfull stad? vi kan erbjuda det hela, på landet, vid kusten och i stan. Hitta själv det helt rätta för din semester i vår onlinekatalog, eller skicka os ett par rader eller ring till oss så hjälper vi dig gärna. Detta gör vi med glädje för vi sätter en ära i att hitta en bra semester åt dig.

Vi kan alla återvända till Frankrike gång på gång, och varje gång uppleva nya charmiga sidor av detta mångfasetterade land. Välj mellan våra flera hundra semesterlägenheter, villor och hotell i hela Frankrike. Har du behov av hjälp eller ytterligare information så står vi alltid redo. Det är ju viktigt att hitta det helt rätta stället för semestern, så varför inte prata med oss? Vi arbetar ju med Frankrike året runt!

Du har kanske redan besökt Frankrike och vill uppleva några mer autentiska ställen? Du har kanske aldrig varit i Frankrike och är nyfiken på att besöka de mest populära destinationerna? Vi hos Solfaktor är passionerade när det gäller Frankrike, och vi har rest runt i hela landet för att välja ut charmiga hotell och lägenheter åt dig. Ta emot våra gratisråd om de bästa destinationerna för dig. Kontakta oss för en skräddarsydd semester i Frankrike.

Upplev den franska gästfriheten och boka din semester på ett av våra noga utvalda hotell, lägenheter eller villor i de mest populära franska regionerna. Kontakta oss och upplev autentiska platser i Provence, Alsace, Normandie, Languedoc och Aquitaine. Besök städerna och de mest kända monumenten och museerna i landet. Smaka de franska vinerna på de mest välrenommerade franska vingårdarna!

Du vet kanske var du vill tillbringa din nästa semester i Frankrike och nu vill du förbeställa ditt hotell eller din lägenhet? Det är hög tid att göra det! De mest populära hotellen och lägenheterna bokas fort. 
Läs mer om dessa kända regioner: 

Provence
Alsace
Normandie
Paris
Languedoc
Aquitaine
Vingård i Bordeaux
Camargue
Gorges du Verdon
… läs mer: Vi har valt ut de mest populära områdena i Frankrike.

Resor till Frankrike med flyg

Hos Solfaktor hittar du ett stort urval av billiga resor till Frankrike. Du kan söka priser från alla flygbolag inklusive lågprisbolagen. Boka en resa med flyg och hotell samt hyrbil eller transfer med prisgaranti. När du bokar en paketresa är du naturligtvis täckt av Resegarantifonden.

Resmål i Frankrike

 • Gästrecensioner 8,5
  Île-de-France
  605 hotell
  Île-de-France är Frankrikes mest tätbefolkade region och ett av världens mest populära resmål. Båda delar beror naturligtvis på att denna region inkluderar städerna stad, Paris. Enbart den franska huvudstaden i sig bjuder på upplevelser nog ... för många resor, men regionen rymmer även många andra spännande sevärdheter. Läs mer
 • Gästrecensioner 8,5
  Paris
  594 hotell
  Få europeiska huvudstäder kan mäta sig med Paris när det gäller kultur och historia. Städernas stad svämmar fullkomligt över av upplevelser som även inkluderar shopping och restaurangliv i världsklass. Paris är perfekt för såväl weekendresor ... som längre semestrar. Läs mer
 • Gästrecensioner 9,4
  Förälska dig i Provence – Alpes Côte d' Azur, Den Franska Rivieran kommer hänföra dig med sin eleganta kust, vackra landskap och spännande städer. Här får du lyx och flärd, natur och historia samt ett kök i absoluta världsklass.
 • Nice
  78 hotell
  I Nice kan du slappna av vid rivieran och njuta av storstadens alla erbjudanden. Strosa runt på Promenade des Anglais nere vid vattnet, eller upptäck den gamla stadsdelens charmiga små gator med massor av restauranger, gallerior och delikatessbutiker.
 • Korsika
  74 hotell
  Korsika är en pärla i Medelhavet, som även om den är en del av Frankrike har sin helt egna atmosfär. Inte minst naturmässigt är ön helt i särklass med allt från outforskade skogar och höga berg till inbjudande sandstränder med klart vatten.
 • Cannes
  46 hotell
  Cannes är nog mest känd för sin årliga filmfestival, men den vackra kuststaden har mycket mer att bjuda på. Här hittar du en av de mest charmiga strandpromenaderna vid den Franska Rivieran, samt ett rikt restaurangliv med möjlighet att fördjupa ... dig i det bästa från Medelhavet. Läs mer

Populära hotell i Frankrike

Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Marseille
8,5
Mycket bra
2518 omdömen
 • Närmaste flygplats: 26 km
 • Närmaste strand: ca. 500 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Korsika, Calvi
9,5
Fantastiskt
218 omdömen
 • Närmaste flygplats: 7 km
 • Närmaste strand: ca. 1.5 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Frankrike, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Gassin
9,2
Fantastiskt
101 omdömen
 • Närmaste flygplats: 48 km
 • Närmaste strand: ca. 1.5 km
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Frankrike?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 23 recensioner