Resor till St. Pauls Bay

St. Pauls Bay är Maltas största och äldsta, och kanske mest populära resmål. Från början var detta liksom många andra av Maltas städer en fiskeby. Numera är det en väl fungerande turistort på den nordöstra delen av ön med allt du kan önska dig om resan ska bjuda både på avkoppling och spännande upplevelser.

Det finns ingen sandstrand utan man badar från klippor, vilket gör att det blir djupt med en gång. Vill du till en sandstrand så ligger det en del små sandstränder cirka 10-15 minuter bort med bil. Dessa stränder brukar dessvärre vara överfulla under högsäsongen. Vill du inte enbart solbada på de flata klipporna vid havet så finns det massor av vattensportsaktiviteter som du kan ge dig i kast med på en resa till St. Pauls Bay. På dagar när havet är lugnt är det som gjort för snorkling och dykning.

Det finns ett stort utbud av restauranger som serverar både lokala och internationella rätter. Många av ställena har utomhusservering där du kan njuta av utsikten över havet tillsammans med din mat. På en resa till St. Pauls Bay kan du dessutom utforska det behagliga kvälls- och nattlivet med många barer och nattklubbar att välja mellan.

St. Pauls Bay är en välfungerande semesterort med många olika faciliteter. Staden har med tiden kommit att växa samman med de båda orterna Bugibba och Qawra som ligger lite längre ut på halvön. Det finns en vacker promenad som du kan följa hela vägen om du känner för en promenad längs det azurblåa havet medan solen färga himlen röd.

Maltas största sevärdheter inom din räckvidd

St. Pauls Bay är en bra utgångspunkt för en hel rad utflykter. Vill du ha lite variation kan du till exempel lätt ta en taxi till St Julians och Sliema som båda ligger omkring 15 minuter från St. Pauls Bay. I området finns det också bra bussförbindelser som antingen kan ta dig till någon av de närliggande städerna eller till någon av öns flotta stränder.

Du hittar flera läckra stränder på Maltas nordvästra kust bland annat i Mellieha och Golden Bay. Huvudstaden Valletta är också alltid värd ett besök och sevärdheter som Blue Grotto, Dingli Cliffs eller Hagar Qim är också upplagda utflyktsmål på en resa till St. Paul’s Bay.

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i St. Paul's Bay

Populära hotell i St. Paul's Bay

Malta, St. Paul's Bay
9,1
Fantastiskt
1392 omdömen
  • Närmaste flygplats: 17 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Malta, St. Paul's Bay
6,4
Ganska bra
1024 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Malta, St. Paul's Bay
8,3
Mycket bra
1238 omdömen
  • Närmaste flygplats: 18 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i St. Paul's Bay?

7,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 14 recensioner