Resor till Sliema

Sliema är Maltas största stad men samtidigt en lugn stad som framför allt tilltalar en lite mer mogen publik. Det finns massor av restauranger och affärer i staden så här kan du verkligen få allt du kan önska. Boka en billig resa till Sliema med Solfaktor idag!

Ett par kilometer från Sliema ligger staden St Julians här är det full fart på nattlivet. Från hamnen i Sliemas kan du ta båt till den lilla grannön Comino där du hittar massor av vackra laguner och spännande grottor. Går du längs strandpromenaden kommer du till St. Julians vakttorn som bara är ett av många längs kusten och som genom historien har fungerat som försvarsvärn mot inkräktare.

I Sliema finns det många restauranger och butiker som utgör basen för öns absolut bästa shopping. Staden har en fin strand som utgör en del av en längre sträcka som går hela vägen från Sliema till huvudstaden Valetta.

I hamnen är det alltid liv och rörelse och härifrån går det som tidigare nämnt båtar till grannön Comino med sina blå laguner och öns berömda grottor. Längs hamnpromenaden ligger St. Julians Towe som är ett av fjorton vakttorn som på sin tid skulle varna invånarna längs kusten vid piratangrepp. I hela området i och omkring Sliema finns det minnesmärken från en lång och tidvis våldsam historia under vilken Maltas invånare har varit tvungna att försvara sig mot inkräktare.

Sliema, som ligger på Maltas östkust precis norr om huvudstaden Valletta, är ett idealiskt resmål för semesterfirare som gärna vill kombinera Vallettas fantastiska kulturella och historiska sevärdheter med en lugn och behaglig badsemester bland Sliemas klippor och det varma, klara medelhavsvatten.

Klimatet i Sliema är ett typiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar som mycket påminner om klimatet i södra Italien eller Grekland.

Åker du hit på sommaren (från juni till augusti) så ligger temperaturen på de höga 20-talen och solen lyser i genomsnitt 12 timmar om dagen. På grund av sitt läge på Maltas östkust och i Medelhavet så är temperaturerna relativt varma hela året runt, till och med under vintermånaderna då medeltemperaturerna i genomsnitt ligger på omkring 15 grader.

Sevärdheter i Sliema:

Strandpromenaden i Sliema är det perfekta stället för en romantisk promenad med din partner eller en joggingtur på morgonen, innan värmen sätter in. 

Det finns många kyrkor att besöka i Sliema, däribland:

 • Stella Maris Kyrkan
 • Sacro Cuor sockenkyrka
 • Gesu 'Nazzarenu sockenkyrka
 • San Girgor sockenkyrka

Fort Tigne, som är en av de äldsta polygonala fästningarna i världen står med på UNESCO: s världsarvslista och är helt klart värd att besöka om du vill lära dig lite mer om Sliemas historia.

Stränder

Sliema har inga sandstränder, men malteserna betraktar varje sträcka längs vattnet som har tillgång till havet som "strand". Trots avsaknaden av sandstränder så är Sliema en favoritdestination för många simmare, och stadens romerska bad utgörs av en rad rektangulära badbassänger i klipporna som ligger skyddade för det öppna havets strömmar.

Kultur

I juli och augusti förekommer det många olika religiösa evenemang och fester till ära av stadens hegeninder, som ger en perfekt möjlighet till att få en inblick i maltesisk kultur.

Den salesianska teatern som ligger ett par gator in i landet från strandpromenaden är den enda teatern i Sliema som är mer än 100 år gammal. Den återuppbyggdes och återöppnades med målet att bli en av landets kulturella referenspunkter med ett brett utbud av föreställningar, shower och konserter från olika genger som klassisk och rytmisk musik, drama samt utställningar av samtida konstnärer.

Matställen

Sliema är inte någon stor stad men här råder inte brist på bra och varierade matställen. Två restauranger som verkligen är värda att besöka är Mint Cafe, som drivs av ett par från Nya Zeeland och som serverar sund, lätt och lokalt producerad mat med vegetariska och veganska möjligheter.

Om du föredrar traditionella maltesiska och medelhavsrätter så kan vi rekommendera ett besök på Ta'Kris, som är en familjedriven restaurang inredd i ett traditionellt maltesiskt bageri och som är ett populärt ställe bland både de lokala och bland utländska besökare.

Underhållning

Malta har ett pulserande nattliv med massor av klubbar, barer och diskotek som dunkar ut den senaste musiken ur sina högtalare till de festglada semesterfirarna. Men om du inte tycker om en hektisk kväll på stan till dunkande hög musik så kan du prova på att besöka ett kasino eller en av de många stämningsfulla vinbarerna. Det finns kort och gott något för alla smaker i området omkring Sliema.

Aktiv semester

Staden är omgiven av hav, vind och vackert väder - och Malta som helhet bär på många möjligheter att tillfredsställa varje resenärs törst efter äventyr och adrenalinberusande aktiviteter. Du kan bland annat prova på:

 • Klättring
 • Flyboarding
 • Windsurfing
 • Zip-lining
 • Wakeboarding

Dagsturer

Den största fördelen med Maltas begränsade storlek är att restiderna runt omkring på ön blir korta. Malta erbjuder ett modernt, pålitligt och relativt billigt offentligt transportsystem bestående av bussar och taxibilar.

Det är också lätt att hyra cyklar på ön, vilket även är det mest ekonomiska och miljövänliga sättet att transportera sig. Om du vill ha största möjliga individuella frihet och inte vill trampa runt pedaler hela semestern kan det även rekommenderas att hyra en bil. Det ger dig möjlighet att förflytta dig runt på ön helt i din egen takt och efter dina egna behov.

Väder och klimat

Klimatet är ett typiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar som motsvarar det klimat som man har i södra Italien och Grekland. På grund av stadens läge vid kusten blir det sällan våldsamt varmt eftersom havsbrisen gör temperaturerna lägre på sommaren och mindre kalla på vintern.

Hotell och semesterbostäder i Sliema

Använd sökmotorn för att hitta din nästa resa till Sliema med möjlighet till avresa från bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn. Vi hittar automatiskt nätets bästa priser på flygbiljetter, både med lågprisflyg och reguljärflyg, och paketerar dem med våra hotell och semesterbostäder i Sliema. Du kan även välja att boka transfer till din semesterbostad, eller en hyrbil som står redo åt dig på flygplatsen, för bästa möjliga start på semestern.

Det hela sätts automatiskt samman till en paketresa med resegaranti, du är därmed täckt av paketreselagen, på så sätt får du det bästa av två världar. Trevlig resa!

Resor till Malta

Läs mer om Malta och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Malta här

Hotell i Sliema

Populära hotell i Sliema

Malta, Sliema
7,4
Bra
2654 omdömen
 • Närmaste flygplats: 10 km
 • Närmaste strand: ca. 200 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)
Malta, Sliema
9,0
Fantastiskt
1023 omdömen
 • Närmaste flygplats: 9 km
 • Internet/Wi-Fi
 • Restaurang
Malta, Sliema
8,8
Mycket bra
937 omdömen
 • Närmaste flygplats: 9 km
 • Närmaste strand: ca. 700 m
 • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Sliema?

7,5
Samlade gästomdömen
Baserat på 22 recensioner