Sista-Minuten till Kreta

Kreta är Greklands största ö och ett av Medelhavets mest populära resmål - även bland Solfaktors gäster. Så är också Kombinationen av historiska sevärdheter, spektakulär natur och underbara badstränder helt oemotståndlig. Varenda resebyrå med lite respekt för sig själv har med Kreta i sitt program och därför har du här på Solfaktor bra möjligheter att hitta billiga restresor till Kreta under det mesta av året.

Titta på det aktuella utbudet av restplatser här på Solfaktor om du plötsligt längtar efter Medelhavets givmilda sol. Kreta har något för alla oavsett om du vill slappa vid havet, fördjupa dig i antikens historia eller det grekiska kökets hemligheter. Efter bara några få timmars flygning kan du sitta på en mysig taverna och njuta av solnedgången över havet. Boka din sista-minuten resa nu!

Karta över Kreta

Populära hotell på Kreta

Grekland, Kreta, Hersonissos
9,9
Fantastiskt
420 omdömen
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Kreta, Agia Pelagia
9,7
Fantastiskt
443 omdömen
  • Närmaste flygplats: 28 km
  • Närmaste strand: ca. 2.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Stalos
8,9
Mycket bra
676 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Så bokar du en sista-minuten resa till Kreta

De grekiska öarna har alla sin egen charm och skönhet. Kreta skiljer sig dock från de andra öarna i kraft av sin storlek vilket gör att den är den mest mångsidiga ön du kan resa till. På Kreta hittar du både spektakulär natur och ett stort utbud av historiska sevärdheter. Detta faktum gör Kreta perfekt för en sista-minuten resa till vilken du egentligen inte har gjort upp så många planer i förväg. Det finns alltid massor att se och göra på Kreta oavsett vilken destination på ön det finns restplatser till.

Kreta har naturligtvis uppnått sin popularitet framför allt tack vare de många underbara badstränderna och de familjevänliga badorterna. Det är verkligen som gjort för att leta efter en billig sista-minuten resa till Kreta om du känner för en avkopplande badsemester vid det azurblåa Medelhavet. Sommaren är lång på denna vackra ö med massor av soltimmar och temperaturer som verkligen inbjuder till strandliv. Redan i april visar termometern över 20 grader och ända ut i oktober kan du njuta av härligt sommarväder.

I sökmotorn här på Solfaktor.se kan du lätt se det aktuella utbudet av sista-minuten restresor till Kreta från ett stort antal researrangörer. Framför allt i perioderna fram mot de populära semestrarna har du goda möjligheter att komma iväg riktigt billigt men du måste vara snabb. Du kan med fördel anmäla dig till vårt nyhetsbrev så att du inte går miste om de bästa erbjudandena.

De mest populära sista-minuten resmålen på Kreta

Under högsommaren när temperaturen som regel ligger omkring 30 grader väljer de flesta som bokar en sista-minuten resa till Kreta att tillbringa mesta möjliga tid av semestern nere längs vattnet. Platser längs vattnet finns det gott om på Kreta som både har familjevänliga badorter som Platanias och Agia Marina precis väster om Chania med alla tänkbara faciliteter och mer avsides ställen som den betagande Elafonissi-stranden där du kan koppla av vid det kristallklara havet.

Framför allt under våren och sensommaren är det också behagligt varmt men inte för varmt för sightseeing och mer aktiva upplevelser. Det kan därför rekommenderas att även titta efter billiga restresor i dessa "lågsäsonger" om du vill utforska Kretas många övriga attraktioner. Dessa attraktioner inkluderar bland annat den spektakulära Samariaklyftan och sömniga, traditionella byar där det inte är ovanligt att se åsnor som används för att transportera grönsaker till marknaden.

Förflyttar du dig en bit bort från kusten stöter du på massor av olivträd och vinodlingar i det orörda landskapet. Runt omkring i landskapet stöter du även på vackra bysantinska kyrkor och kloster av vilka många är öppna för besökare. På en avbudsresa där du prioriterar kulturella och historiska upplevelser högre än strandlivet är det också närmast ett måste att besöka det minoiska palatset i Knossos som ligger söder om Heraklion.

Resor till Kreta

Du kan hitta mycket mer inspiration till semesterupplevelser och de bästa destinationerna på Kreta här

>> Hitta fler billiga resor till Kreta här
>> Läs även om resor till Rhodos här