Resor till Malia

Malia och Stalis är känt för sitt hektiska nattliv, och här finns ett mycket stort utbud av uteställen. Malia har fina stränder, men det kan bli trångt under högsäsong.

Malia och Stalis är känt för sitt hektiska nattliv, och här finns ett mycket stort utbud av uteställen.

Malia har fina stränder, men det kan bli trångt under högsäsong.

Staden är vackert belägen längs den norra kusten av Kreta. Stränderna här är vackra och sträcker både öst och väst. Det finns ett antal restauranger, barer, nattklubbar och caféer. Under turistsäsongen kommer ungdomar från hela Europa hit och “party-faktorn” är hög.

Bara tre kilometer från Malia ligger den “minoiska staden”. Hela det arkeologiska området omfattar en kvadratkilometer av landskapet. De första utgrävningarna började omkring 1915 och pågår fortfarande. Mycket av de historiska ruinerna finns nu tillgängliga för allmänheten.

Malia är känd för sina stränder, som har något för alla. Här kan både stora och små njuta av Kretas soliga medelhavsklimat, oavsett om det är under ett parasoll på stranden eller ute i det ljumna havet. Utöver en handfull inbjudande badstränder, är Malia känd för att ha ett bra urval av restauranger, barer och butiker.

Kretas livligaste semesterort

Reser du till Malia med barn, kommer du nog föredra en av de lite lugnare stränderna lite på avstånd från stadskärnan, som t.ex. Potomas Beach. På den centrala huvudstranden är det under högsäsongen alltid mycket liv och rörelse, med många unga människor som njuter av musiken från alla strandbarer som ligger nere vid stranden. Malia är också känd för att ha ett av de livligaste nattliven på hela Krata, med tillräckligt med barer, diskotek och nattklubbar för att tillfredsställe de mest festglada resenärerna. Det är inte utan grund, som Malia därför kallas för Kretas svar på Ibiza, och likaså lockar kända DJs från hela Europa.

Medan den moderna semesterorten nere vid kusten har en hög puls, hittar du en mer tillbakalutad stämning cirka en kilometer därifrån, uppe i den ursprungliga landsorten. Här, på de snäva gatorna hittar du också flera intressanta butiker och bra restauranger, som är perfekta för en lugnare avslutning på dagen. Njut till exempel av en moussaka eller något annat gott från det traditionella grekiska köket. 

Stränderna, där du utöver uthyrning av liggstolar och parasoll också erbjuds ett brett urval av vattensportaktiviteter, men du kan också uppleva mycket mer än strandliv och nattliv i Malia. Det är t.ex. endast 35 kilometer till Kretas gamla huvudstad Heraklion, som dessutom ligger nära det minoiska palatset i Knossos. Är du intresserad av arkeologi bör du också ta vägen förbi det mindre kända Malia Palatset, precis öster om staden, som härstammar från samma period.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Malia

Populära hotell i Malia

Grekland, Kreta, Malia
  • Närmaste flygplats: 33 km
  • Närmaste strand: ca. 1.9 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Malia
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Kreta, Malia
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Avstånd till centrum: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)