Resor till Hersonissos

Hersonissos är för de som njuter av sol & bad och nöjesliv i överflöd.
Här i Hersonissos är det nära till allt, shopping, bad, och nöjen.

Hersonissos är för de som njuter av sol & bad och nöjesliv i överflöd.

Här i Hersonissos är det nära till allt, shopping, bad, och nöjen. Under sommaren är nöjelivet hektiskt, längs med den trevliga strandpromenaden ligger det mängder av barer och restauranger, med fin havsutsikt från de flesta. Mitt i staden ligger stranden, som består av en blandning av sten och sand. Åker man till Stalis som ligger ca 3 km utanför Hersonissos hittar man en fin bred sand- stenstrand, och längs med kusten finns det flera badvikar.

Till storstaden Heraklion är det ca 35 km, och vill man hyra bil, moped eller andra fordon så finns det bra möjligheter för detta.

Det är inte länge sedan, som semesterorten Hersonissos endast var en liten hamnstad, varifrån lantbruksvaror från den närliggande landsorten Ano Hersonissos (Övre Hersonissos) skickades ut. Under 1960-talet ändrades dock stadens roll markant, då turisterna började hitta hit, och de första hotellen byggdes.

Semesterort med rik historia

Det var minoerna, som ursprungligen grundade staden, under namnet Chersonesos, och genom historien blomstrade staden under olika makthavare. Både den minoiska kulturen och romarna har lämnat spår efter sig, som du än idag kan se i och runt omkring Hersonissos. Senare gjorde återkommande piratangrepp att större delen av stadens invånare tvingades fly in i inlandet där de anlade Ano Hersonissos på ett mer säkert avstånd från kusten. De efterföljande århundradena var det inte mycket liv i Hersonissos, som vid en folkräkning i början av 1900-talet endast hade 133 invånare.

Idag har Hersonissos, som officiellt heter Limenas Hersonissou, fortfarande endast 3000 invånare. Men detta tal växer betydligt under sommaren, då resenärer från hela Europa reser hit för att njuta av områdets soliga klimat och vackra stränder. Hersonissos tillhör en av de mest populära semesterorterna på Kreta, och har också allt du kan tänkas behöva för en härlig semester vid Medelhavet.

Restauranger och nöjen

Utöver ett brett urval hotell, bjuder denna moderna semesterort, som återuppstått runt den gamla hamnen, på massor av restauranger, caféer och tavernor där du kan smaka på allt från kretensiska delikatesser till internationell fastfood. Du kan t.ex. slå dig ner på en av restaurangerna nere på strandpromenaden, där du kan få ett bort nästan precis vid vattenbrynet. Hersonissos har också ett rikt nattliv, med en hög koncentration av barer och klubbar vid hamnen.

Hersonissos är ett mycket allsidigt resmål, som lockar både festglada ungdomar och barnfamiljer. När du inte slappnar av på en av stränderna vid staden, har du gott om andra nöjen att välja emellan. Reser du med barn, kan du t.ex. bsöka den lokala vattenparken för att prova på roliga vattenrutschbanor eller varför inte besöka go-cart-banan för en vänskaplig kamp?

Läget nära Kretas huvudstad Heraklion betyder att du på en resa till Hersonissos också kan besöka en av öns mest berömda historiska sevärdheter, det minoiska palatset i Knossos.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Hersonissos

Populära hotell i Hersonissos

Grekland, Kreta, Hersonissos
  • Närmaste flygplats: 26 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Hersonissos
8,6
Mycket bra
291 omdömen
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Hersonissos
8,9
Mycket bra
701 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Vad tycker gästerna om i Hersonissos?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 10 recensioner