Resor till Agios Nikolaos

Agios Nikolaos är en mycket mysig och tilltalande småstad för den som uppskattar det genuina Grekland. Här är det ett lugnt tempo som råder, där man gärna sitter på något café och bara tar det lugnt, eller strosar längs strandpromenaden.

Agios Nikolaos är en mycket mysig och tilltalande småstad för den som uppskattar det genuina Grekland.

Här är det ett lugnt tempo som råder, där man gärna sitter på något café och bara tar det lugnt, eller strosar längs strandpromenaden. Vid Agios Nikolaos fiskehamn ligger det många trevliga serveringar, och härifrån går det små gränder in till torget där det finns butiker, cafeér, och barer. Det är även kring fiskehamnen som nöjeslivet är koncentrerat. Området runt Agios Nikolaos är vackert och det är populärt att se solnedgången från någon av de kringliggande kullarna. Det finns både sand- och klapperstensstränder i Agios Nikolaos, och ca 2,5 km utanför ligger Almirostranden med fin sandstrand, och här är det även långgrunt.

Agios Nikolaos ligger på östra Kreta, ca 80 km från flygplatsen i Heraklion.

Agios Nikolaos ligger vid den vackra Mirabellobukten på nordöstra Kreta. Med cirka 26.000 fasta invånare, är Agios Nikolaos en mellanstor stad, som dessutom utgör buktens mest populära resmål. Men trots sin popularitet råder det en mycket avslappnad stämning i den mycket charmiga staden. Agios Nikolaos är inte heller större, än att du kan promenera till det mesta.

Allsidigt resmål på ett vackert läge

Även om staden ligger utspridd på tre backar, är ett av de största nöjena på en resa till Agios Nikolaos, att bara strosa runt längs kajerna, där turbåtar, yachter och fiskebåtar ligger och vaggar i det klara javet. Eller varför inte ta en tur på de labyrintiska gatorna där du kan stanna till i alla små butiker och caféer? Det är dock nere vid vattnet som du hittar det största utbudet restauranger, liksom det finns gott om platser att slå sig ner för en förfriskning runt den lilla sjön mitt i stan.

Du kan enkelt promenera till en av stadens två stränder, Ammos och Kitroplatia, om du vill ta ett uppfriskande dopp eller vill lapa sol. Bara några kilometer söder om centrum lockar den långa Almyros-sandstranden dessutom med sitt långgrunda, barnvänliga vatten. Har du hyrt en bil till semestern, finns det dessutom gott om andra vackra sandstränder inom kort räckvidd från Agios Nikolaos, där du och familjen enkelt kan spendera större delen av dagen under ett parasoll.

Agios Nikolaos kommer verkligen till liv när solen har gått ner i horisonten. Ävenom nattlivet inte är lika livligt som i t.ex. Hersonissos, Malia eller Platanias, har Agios Nikolaos också ett bra urval av trevliga barer som lockar både lokala och turister.

Utflykter

Har du hyrt en bil, kan du inte bara ta dig runt till områdets stränder, du har också en möjlighet att utforska östra Kreta där du inte behöver köra många kilometer in i inlandet för att uppleva en helt annan värld, där turismen fortfarande är frånvarande.

Även utan bil kan du ha Agios Nikolaos som utgångspunkt för att åka iväg på spännande utflykter. Du kan t.ex. hoppa ombord på en av turbåtarna, som seglar till ön Spinalonga i norr. Här kan du besöka den gamla fästningen som under första delen av 1900-talet användes som en koloni för patienter drabbade av spetälska.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Agios Nikolaos

Populära hotell i Agios Nikolaos

Grekland, Kreta, Agios Nikolaos
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Agios Nikolaos
  • Närmaste flygplats: 61 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage
Grekland, Kreta, Agios Nikolaos
  • Närmaste flygplats: 68 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)