Resor till Gouves

Gouves, som ligger cirka 18 kilometer öster om Heraklion, består egentligen av två städer - semesterorten Kato Gouves (nedre Gouves) nere vid kusten, och den charmiga gamla landsorten Pano Gouves (övre Gouves) som ligger med vackra utsikter vid foten av det lilla bergen Ederi ett par kilometer in i landet. Hotellen ligger inte överraskande nere i Kato Gouves, då de flesta som reser till Gouves gärna vill bo vid de attraktiva stränderna.

Sandstränder och fridfulla omgivningar

Det finns ett bra urval restauranger i Gouves, nere längs den cirka 3 kilometer långa strandpromenaden. Här hittar du allt från traditionella tavernor till små caféer, som alla serverar välsmakande lokal mat. Likaså finns det flera mini-marknader i området, där du kan hitta allt du kan tänkas behöva. Du kan också avsluta dagen med en drink på en lugn bar, men något egentligt nattliv är det inte att tala om i Gouves.

Längs kusten i Gouves hittar du flera fina stränder, som har något för var och ens smak. Vill du ha lugn och ro, är de lite avsides smala sträckorna ett bra val, medan du vid de mer populära sandsträndera i gengäld hittar flera faciliteter, solstolar, parasoll och vågbrytare som är bra om du är på semester med barnen.

Reser du till Gouves med barn, kan också rekommenderas att ni besöker CretAquarium, Kretas största akvarium, som är inrett i en före detta amerikansk militärbas i Kato Gouves. Här kan både barn och vuxna spendera flera timmar på att utforska alla exotiska arter från Medelhavet och fjärran länder. Barnen skulle säkert också uppskapa besök till de närliggande vattenparkerna i Anopolis eller Hersonissos, som båda ligger inom köravstånd.

När du inte solar eller njuter av Medelhavets klara vatten, kan du också ta en tur upp till Pano Gouves. Här råder en mer autentisk stämning med grekisk charm, och det är trevligt att promenera runt på de smala gatorna och titta på de rustika husen och de små kyrkorna. Fortsätt eventuellt upp till landsorten Skotino och Skotino-grottan, som är en av de största grottorna på Kreta. Gå dock inte för långt in i grottan, och kom ihåg att ta på dig sköna skor. Vill du shoppa, ligger Kretas huvudstad Heraklion mindre än en halvtimmes bilfärd från Gouves. Nära Heraklion hittar du också en av Kretas mest kända sevärdheter, det minoiska palatset i Knossos.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Gouves

Populära hotell i Gouves

Grekland, Kreta, Gouves
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 30 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Gouves
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 800 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Gouves
  • Närmaste flygplats: 16 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)