Resor till Agia Marina

Agia Marina är en liten by som mer eller mindre vuxit ihop med Kato Stalos på Kretas norra kust väster om Chania. I Agia Marina möts du av en lugn atmosfär med tavernor och restauranger. Längs kusten finns flera stränder och de flesta är långgrunda och barnvänliga. Det är drygt 10 kilometer till den lilla storstaden Chania och det finns bussförbindelse från tidig morgon till sen kväll.

Staden har en vacker långgrund sandstrand och är därför en passande semesterort för de flesta. Från stranden vid staden har man utsikt mot ön Theodorou som idag är ett reservat där getter lever vilt. Det finns några kyrkor att titta på samt en gammal stadsdel med en mysig atmosfär, men annars har Agia Marina i sig inte så mycket som är värt att nämna. Du åker hit för att njuta av de fina och barnvänliga stränderna, äta den goda maten och i övrigt bara slappna av.

Om du reser med barn, välj gärna den östliga delen av stranden, den är mest långgrund. Den västliga delen har fler aktiviteter. Inne i staden finns en lekpark för barn med gungor, en hoppborg och lite annat för de allra minsta. Överallt i Agia Marina hittar du typiska grekiska tavernor och restauranger. Nattlivet är begränsat men Platanias ligger bara 20 minuter iväg och erbjuder ett relativt stort utbud av kvällsaktiviteter

Vem passar detta resmål för?

Du bör välja Agia Marina om du vill ha lugn och ro på semestern med barnvänliga förhållanden men med storstadens (Chanias) möjligheter nära inpå. Välj inte Agia Marina om du söker fest, uteliv och shopping på semestern.

När är det bäst att åka hit?

Med sitt läge på Kretas nordliga kust kan du räkna med fint och torrt väder från tidig vår till sen höst. Från maj till september faller i stort sätt inget nederbörd. I juli och augusti är temperaturen som högst och det kan bli över 35 grader varmt.

Agia Marina är en härlig badort på Kretas nordvästra kust. Här tas du varmt emot av den vänliga lokalbefolkningen.

Agia Marina är idag ett populärt resmål på Kreta, men du kan fortfarande känna att det är en före detta liten fiskeort, som är rik på tradition och historia. Besök till exempel en eller alla stadens fyra kyrkor, som var och en har sin unika personlighet. Du kommer inte bli besviken över den mycket traditionella stämningen inne i kyrkorna. Vid de fanastiska stränderna väntar naturligtvis också många upplevelser. Varför inte testa på att åka jetski, ta en seglingstur, snorklar eller bara simma och njuta av solen.

Reser du till Agia Marina, bor du just vid den berömda, kilometerlånga, gyllene stranden på Kretas norra kust. Direkt väster om Agia Marina ligger Platanias, en annan populär badort. Faktiskt har de två grannstäderna efter hand vuxit ihop så pass mycket, att det är svårt att se var den ena slutar och den andra börjar. Du kommer därför inte ha svårt att hitta en plats där du kan slå dig ner i en liggstol, om du endast vill spendera dagen vid vattenbrynet, med en god bok i handen. Njut också av utsikten till Theodorou, en liten obebodd ö vid kusten.

Tack vare läget endast 9 kilometer från Chania, Kretas näst största stad, har du på en semester i denna trevliga badord dessutom alla storstadens faciliteter inom räcvidd. Du kan därför enkelt kombinera en avslappnande badsemester med sightseeing och shopping, liksom du också ha goda möjligheter att åka in till Chania på kvällen för att njuta av det stora urvalet stämningsfulla tavernor, caféer och restauranger. Därmed är det inte sagt att du måste lämna Agia Marina för att hitta allt du behöver i form av restauranger och inköpsmöjligheter - här finns många val till dig och din familj. Badorten har dessutom ett rikt urval barer, där det ofta är liv långt efter solnedgången.

 

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Agia Marina

Populära hotell i Agia Marina

Grekland, Kreta, Agia Marina
  • Närmaste flygplats: 30 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Agia Marina
  • Närmaste flygplats: 29 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Agia Marina
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)