Resor till Plakias

Plakias är en liten semesterort på sydkusten av Kreta omkring 35 kilometer söder om Rethymnon. Orten är ett bra val om du drömmer om en lugn och avkopplande semester vid Medelhavet. Fram till 1960-talet fanns det bara en pir och ett halvdussin hus här. Idag har Plakias utvecklats till en trevlig semesterort inte minst tack vare den långsträckta sandstranden. På grund av de säkra badförhållandena vid stranden har Plakias blivit ett populärt resmål bland familjer med barn.

Vid stranden kan både barn och vuxna prova på olika former av vattensport. Vill du vara aktiv under din semester kan du på din resa till Plakias lätt bege dig ut på vandringturer vid några av öns finaste raviner, Kotsifou och Kourtaliotiko, eller eventuellt delta på någon arrangerad cykeltur i området. Det kan även rekommenderas att hyra bil eftersom det ligger otaliga små pittoreska byar norr om Plakias var och en med sin egen spännande historia. När du förflyttar dig runt i området så måste du absolut ta dig tid att andas in doften av anis, oregano, rosmarin och andra kryddväxter.

Fridfull semester på Kretas sydkust

Staden har inte någon genomfartstrafik eftersom det bara går två vägar över bergen ner till staden. Plakias är därför en lugnare semesterort än många andra destinationer på ön. Europas sydligaste vandrarhem ligger dessutom i en olivlund innanför staden.

Plakias har trots sin förhållandevis beskedliga storlek ett ganska stort utbud av tavernor och caféer. Varje år i september hålls det en festival för internationell turism i staden. Då serverar man gratis mat på stadens torg och det är underhållning med traditionell sång och dans.

Om du vill kan du helt klart tillbringa hela semestern på Kreta utan att lämna Plakias. Byen har utöver alla matställen även åtskilliga mini-markets och kiosker där du kan köpa dina dagliga förnödenheter. Utöver dessa finns det även en del souvenirbutiker, bagerier och andra små butiker.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Plakias

Populära hotell i Plakias

Grekland, Det Egeiska havet, Kreta, Plakias
9,2
Fantastiskt
145 omdömen
  • Närmaste flygplats: 97 km
  • Närmaste strand: ca. 10 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Det Egeiska havet, Kreta, Plakias
8,5
Mycket bra
255 omdömen
  • Närmaste flygplats: 98 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Det Egeiska havet, Kreta, Plakias
8,7
Mycket bra
288 omdömen
  • Närmaste flygplats: 94 km
  • Närmaste strand: ca. 2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)