Resor till Anissaras

Anissaras är en liten by med en lugn och stillsam grekisk atmosfär. Hit åker man för att koppla av och njuta av det lugna tempot. Det är gångavstånd till grannbyn Analipsi som även det är en liten lugn by som passar för avkoppling med familjen eller som par.

Hit åker man för att koppla av och njuta av det lugna tempot. Det är gångavstånd till grannbyn Analipsi som även det är en liten lugn by som passar för avkoppling med familjen eller som par. I båda byarna finns det små trevliga tavernor, restauranger och små dagligvarubutiker. Den grovkorniga sand/stenstranden sträcker sig längs hela området och det är långgrundt så den passar för barn.
Vill man ha ett större utbud så kan man ta bussen till Hersonissos.

Billiga hotell i Anissaras

Är du på jakt efter helt rätt resmål till en avslappnande semester på Kreta? Då är Anissaras, som ligger norr om Hersonissos helt rätt val. Med en vacker strand och spektakulära omgivningar, är idylliska Anissaras den ideala tillflyktsstället från vardagens stress och måsten. Här kan du ladda batterierna och koppla av. Det är inte på tal om en riktig stad, men här finns ändå massor av äkta grekisk charm, med små kyrkor och pittoreska landsorter i närheten, som är värda att utforskas. Du har helt enkelt den perfekta basen här, för att utforska andra delar av Kreta, där bland annat mer livliga städer som Malis ligger inom din räckvidd, om du vill ha lite omväxling från lugna Anissaras.

Välkommen till Grekland med Solfaktor, vi är specialister på resor till Anissaras och andre resmål på Kreta där du bor på utvalda hotell under din semester. Du kan boka din resa till Kreta som en komplett paketresa inkl. flyg, hotellvistelse och hyrbil eller transfer. Skulle du själv vilja arrangera din resa till Anissaras kan du naturligtvis nöja dig med att boka ditt hotell genom Solfaktor.

Hotell i Anissaras

Populära hotell i Anissaras

Grekland, Kreta, Anissaras
  • Närmaste flygplats: 23 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Anissaras
  • Närmaste flygplats: 20 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Kreta, Anissaras
  • Närmaste flygplats: 22 km
  • Närmaste strand: ca. 350 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)

Information och fakta

En semester i Anissaras är perfekt för dig som föredrar lugna destinationer. Du kommer samtidigt ha nära till tavernor och nattliv, om du har lust till det. Det är ett idealt semesterområde för familjer med större barn, och för dig som önskar bo på större hotell.

Du som tycker om att vandra, har också mycket att göra i Anissaras, så semesterområdet sträcker sig ut över ett stort och till tider rätt kuperad terräng, som är perfekta att utforska på vandringar. Du kan dessutom lätt ta dig in till livliga Hersonissos från Anissaras, då det endast är en 20 minuters promenad bort (5 minuter i bil).

Den steniga klippstranden är full av 4- och 5-stjärniga hotell och massor av trevliga tavernor och den närliggande semesterstaden Analipsi ligger nere vid stranden, där det också finns ett överflöd av butiker.

Sevärdheter

Du kan åka på en avslappnande tur till Sarandaris-området, och den lila kyrkan på spetsen av halvön, varifrån du kan njuta av imponerande utsikter. Vi rekommenderar också att besöka de närliggande landsorterna, som t.ex. Gouves, för att känna av stämningen på deras pittoreska torg, och testa det fina urvalet av tavernor.

Du hittar inte något nattliv i Anissaras, men i gengäld finns det åtskilliga klubbar, restauranger och barer i Hersonissos. Dessutom är närliggande malia känd för sitt spännande nattliv, som glöm inte att packa ner dansskorna!

Stränder

Även om kusten vid Anissaras präglas av klippor, kan du hitta några bra konstgjorda stränder. Dessa utgör små oaser bland de branta klipporna, där du kan njuta av lång avslappnade stunder i stranden, eller sätta dig på en av strandbarerna med en kall drink och njuta av utsikten. Om du hellre vill kasta dig ut i vågorna, finns det många vattensportsaktiviteter att utöva. Du kan t.ex. prova på dykning eller nöjas med att sticka huvudet under vattnet på en snorklingtur för att få en glimt av det marina liv som finns här. Uppe på land väntar många vackra vandringsturer och om du har aptit på mer strandliv, kan du besöka stränderna i närliggande Gouves i öst och Hersonissos i söder, både cirka 10 miuter bort.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här