Resor till Dodekaneserna 

En resa till den grekiska ögruppen Dodekaneserna längst ut i sydöstra delen av Egeiska havet! Här hittar du kända resmål som Rhodos och Kos med fantastiska stränder, spännande aktiviteter och mysiga städer. Boka en billig semester till Grekland och Dodekaneserna med Solfaktor!

Dodekaneserna som resmål 

Dodekaneserna är en grekisk ögrupp som ligger längst ut i sydöstra delen av Egeiska havet, nära den turkiska rivieran. Namnet betyder "tolv öar" vilket syftar på de 12 huvudöarna i ögruppen men även cirka 40 små öar och rev. 

Det finns särskilt 7 öar som är populära destinationer i ögruppen. Den största och mest kända är Rhodos som anses vara huvudstaden på Dodekaneserna. Norr om Rhodos ligger Kos, precis utanför Turkiets sydvästra kust och Astypalaia ligger längst västerut i ögruppen. Kalymnos ligger norr om Kos och sydväst om Rhodos ligger Karpathos som man lätt kan nå genom att ta en färga. Symi och Tilos ligger mellan Rhodos och Kos

Egeiska havet har öarna delats upp i separata ögrupper, som om Dodekaneserna du läser om nu, KykladernaJoniska öarnaSporaderna, norra Egeiska öarna och Saroniska öarna. Ön Kreta ingår inte i någon ögrupp. 

Populära öar i Dodekaneserna 

Dodekaneserna är kända för sina vackra stränder, mysiga städer och byar samt för sin historia och sina arkeologiska fyndplatser. Rhodos och Kos är kanske de mest populära semesterresmålen i hela Grekland men Karpathos är också mycket populär. Alla öar lockar turister från hela världen och särskilt under sommarmånaderna. 

Rhodos har en imponerande medeltida stad, fantastiska stränder som Tsambika och Faliraki och massor av historiska sevärdheter att utforska. Kos är känd för sina Asklepion-ruiner och vackra stränder som Mastichari och Tigaki och även om Karpathos inte har lika många klassiska sevärdheter är den gamla staden Olympia värd ett besök.

Upplev Rhodos

Rhodos är den största ön i Dodekaneserna och har mycket att erbjuda turister. Rhodos är ett perfekt semesterresmål för den som vill ha en varierad och spännande resa med vackra stränder som inbjuder till avkoppling i solen och på stranden. 

Många som reser till Grekland reser också till Rhodos för en aktiv semester. Några populära aktiviteter är vattensporter som vattenskidor, vindsurfing och kitesurfing samt vandring och cykling i bergen. Du kan hyra en bil för att utforska Rhodos många dolda skatter eller göra det till ett äventyr genom att hyra en skoter eller ATV. 

Ön har många fantastiska sevärdheter som den vackra gamla staden, Palace of the Grand Master of the Knights of Rhodos och den imponerande Akropolis i Lindos. En semester på Rhodos passar både barnfamiljer, par, vänner och seniorer. 

Upplev Kos 

Kos är också en favorit i Dodekaneserna. Ön bjuder på vacker natur och här kan du njuta av sol och bad på stränder med finkornig sand och kristallklart vatten. Det är en favoritdestination för både par, familjer och vänner. 

Det finns gott om spännande attraktioner på Kos för dem som vill utforska ön under en aktiv semester. Cykling och vandring är populärt särskilt tack vare öns spektakulära natur som erbjuder vandringar med en magnifik utsikt. Om du vill utforska öns historia är en av de mest populära sevärdheterna det antika Asklepion - en av de viktigaste arkeologiska platserna i Grekland

I öns centrum finns bra shoppingmöjligheter och många trevliga restauranger och kaféer. Kos är känt för sitt livliga nattliv med många barer och klubbar som lockar turister från hela världen.

 

Hotell på Dodekaneserna