Resor till Mykonos

Mykonos ligger mitt i det Egeiska havet och tillhör ö-gruppen Kykladerna. Mykonos är en vacker ö med små vitkalkade hus med blåa snickerier, blommor och väderkvarnar - kort sagt utgör ön själva begreppet för idyllisk grekisk ö-atmosfär. På Mykonos finns det massor av mysiga restauranger och caféer där du kan sitta och njuta av öns skönhet. Det är lätt att ta sig runt på ön eftersom det finns bra bussförbindelser, det är även lätt att hyra bil eller en moped. Väljer du att låta semesterresan gå till Mykonos så kan du också lätt besöka de andra öarna i ögruppen som till exempel Paros och Antiparos.

Den största staden på Mykonos är Mykonos stad eller Chora som den kallas lokalt. Mykonos är en partyö som har massor av klubbar och barer så under högsäsongen är det verkligen fart på nattlivet. Det är många jet-setare som åker hit för att festa vilket tydligt kan märkas på priserna på ön.

Många av Mykonos större stränder är välbesökta, så vill du inte ligga på en strand som är packad av besökare är det väl värt att utforska omgivningarna för att hitta en strand med mindre antal besökare. På de större stränderna finns det gott om vattensportsaktiviteter och dykmöjligheter.

Öns historia och kultur sträcker sig tillbaka till före antiken och Mykonos har även en viktig plats i den grekiska mytologin.

 

De 33 bebodda öarna i det Egeiska havet som utgör den grekiska ö-gruppen Kykladerna har något för alla. Här hittar du natursköna öar som inbjuder till vandring och cykling, öar med fantastiska stränder som är perfekta för en avslappnande badsemester med familjen, öar med ett livligt nattliv om du vill festa till gryningen. Mykonos tillhör de sistnämnda, med ögruppen största urval av barer och nattklubbar, även om detta är långt ifrån den enda anledningen att besöka denna vackra ö.

Vackra stränder, trevliga tavernor och pulserande nattklubbar

I Paradise och Super Paradise råder minst lika mycket liv på barerna som på stränderna. Föredrar du lite lugnare omgivningar är stränderna Psarou och Elia att föredra, där parasoll och liggstolar kanske kostar lite mer än på andra ställen men här har du å andra sidan möjlighet att spana på kändisar och andra jetsettare som gärna besöker alla restauranger i närheten. Reser du till Mykonos med familjen är den lilla landsorten Plati Yialos, som ligger några få kilometer från huvudstaden, ett perfekt val. Här hittar du utöver en härlig badstrand massor av vattensportsmöjligheter och alla de familjevänliga restauranger och inköpsmöjligheter som ska till för en lyckad semester.

Åker du i stället till Mykonos stad (Chora) hittar du en stad som är rik på klubbar och caféer, med massor av liv större delen av dygnet. Men du kan också spendera lång tid här i huvudstaden på att utforska de charmiga, labyrintiska gatorna som är fulla med butiker, gallerior, restauranger och stiliga barer. Man har lyckats bevara den ursprungliga atmosfären tack vare små kyrkor, väderkvarnar och idylliska vitkalkade hus med blå tak och blomstrade bougainvillea.

Åk på utflykt med båt eller i bil

Mykonos är en av de minsta öarna i Kykladerna så öns alla attraktioner och sevärdheter ligger inom räckvidd om du vill upptäcka något nytt och inte enbart ligga på stranden och lapa sol. En rolig upplevelse är att följa med en av alla turbåtar till någon av de andra populära stränderna. Vill du också utforska några av de mer avsides, orörda stränderna på nordkusten är det enklast om du hyr en bil. Om du är intresserad av historia rekommenderar vi också att du åker till den närliggande lilla ön Delos, som är känd för sina ruiner från antiken.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Resmål på Mykonos

Populära hotell på Mykonos

Grekland, Mykonos, Platys Gialos
9,6
Fantastiskt
426 omdömen
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Mykonos, Tourlos
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 700 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Mykonos, Platys Gialos
9,2
Fantastiskt
523 omdömen
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)