Resor till Platys Gialos

Platys Gialos ligger vid en bukt på södra Mykonos. Här kan du njuta av din semester på en av öns längsta sandstränder och av de många övriga erbjudandena vittnar om att detta är en av de mest väletablerade och populära badorterna på denna lilla grekiska ö i ögruppen Kykladerna.

Flera av hotellen i Platys Gialos ligger ända nere vid stranden så att gästerna bokstavligt talat bor bara några få steg från sanden och det kristallklara vattnet. Nere på den barnvänliga stranden är det mycket människor under högsäsong men när du väl har funnit dig till rätta på en liggstol och låter blicken vandra ut över bukten så är det inget du tänker på. Här finns gott om plats att bada eller kanske spela lite strandtennis medan barnen leker i strandkanten.

Det finns åtskilliga restauranger och caféer nere längs stranden så skulle du få behov av en svalkande förfriskning eller en bit mat under dagens lopp så behöver du inte förflytta dig särskilt långt. En del ställen erbjuder gratis liggstolar om du beställer en drink på samma ställe. Men undersök alltid priset i förväg då det kan vara omotiverat högt på sina ställen.

Det ligger några enstaka minimarkets i Platys Gialos som kan täcka de flesta av dina dagliga behov. Något egentligt affärskvarter finns det dock inte men vill du shoppa så finns det ändå rikliga möjligheter för det på din resa.

Ta en taxibåt till någon av grannstränderna

Framför allt sydkusten på Mykonos är känd för sina bra badstränder. När du reser till Platys Gialos så kan du lätt utforska ett helt pärlband av dessa stränder. Från Paltys Gialos går det nämligen regelbundet taxibåtar till de närliggande stränderna Paranga, Agrari, Elia, Paradise och Super Paradise. Även om stranden vid Platys Gialos är helt underbar kan det ändå vara värt att prova någon av dessa härliga grannstränder.

Känner du för ett litet avbrott från strandlivet så har du på en resa till Platys Gialos också goda möjligheter att utforska andra delar av ön. Det finns till exempel bra bussförbindelser med flera avgångar per dag till Mykonos stad. I Mykonos stad kan du lätt tillbringa ett antal timmar med att flanera runt på de smala gränderna mellan charmiga, vitkalkade hus med spännande affärer och restauranger. Ta även vägen förbi de ikoniska väderkvarnarna från 1500-talet.

Är du historiskt intresserad kan du se fram emot att på din resa ta båten till den närliggande ön Delos. Denna lilla ö var under antiken känd som guden Apollons födelseö och hade en av de största Apollonhelgedomarna. Än idag kan du se intressanta tempelruiner här och hela ön är närmast ett utomhusmuseum.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Platys Gialos

Populära hotell i Platys Gialos

Grekland, Mykonos, Platys Gialos
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Mykonos, Platys Gialos
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Mykonos, Platys Gialos
  • Närmaste flygplats: 5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi