Resor till Mykonos Stad

Mykonos stad är en fantastiskt bildskön kykladisk stad med en labyrint av små gator och gränder med vitkalkade hus och kyrkor som ligger samlade runt hamnen längs in i den breda bukten. Mykonos stad är samtidigt troligen öns mest kosmopolitiska stad som med sin charm lockar resenärer från stora delar av världen. Här hittar du ett obegränsat urval av restauranger, barer, klubbar och diskotek där det under högsäsongen är massor av liv.

Vill du tillbringa din semester på en plats där det nästan dygnet runt erbjuds underhållningsmöjligheter och inte minst ett rikt nattliv? Då kan mycket väl Mykonos stad vara helt rätt resmål för dig. Söker du däremot den traditionella, grekiska ö-stämningen i stillsamma byar där de flesta fortfarande lever av fisket så rekommenderar vi att du väljer en av öns mindre städer.

Även om gatorna i Mykonos stad numera är fulla av butiker, konstgallerier, caféer, eleganta barer och restauranger så har staden ändå lyckats bevara mycket av sin ursprungliga karaktär. Trots öns snabba tillväxt och utveckling som resmål så har den traditionella, kykladiska, arkitektoniska stilen förblivit intakt tack vare stränga byggregler. Nattlivet är dessutom inte enbart till för dem som vill dansa natten lång. Du hittar även ställen med en mer tillbakalutad atmosfär där du kan avnjuta en cocktail vid solnedgången.

Under större delen av dagen tillåts inga bilar i centrum vilket är perfekt när du vill utforska utbudet av butiker och matställen till fots. Här finns allt från souvenirbutiker till exklusiva boutiquer. Vill du uppleva de stämningsfulla gatorna från deras bästa sida så rekommenderar vi att du går upp tidigt och flanerar runt i staden innan resten av staden riktigt har vaknat. De flesta besökare söker sig mot stranden eller sover länge efter nattens utsvävningar.

Bästa stränderna nära Mykonos stad

Mykonos stad som lokalt även kallas Chora har sin egen lilla strand, Paralia Choras Mikonou. Här kan du ta dig ett morgondopp men den är inte områdets bästa strand om du vill ha en avkopplande dag vid vattnet. Då är det bättre att hoppa på en buss ut ur staden och ner till en av de flotta stränderna på öns sydkust. Här ligger till exempel Ornos, Platys Gialos och Super Paradise Beach. Här hittar du både familjevänliga stränder och ställen där det är mer liv och rörelse med strandbarer och vattensport.

Utflykter

Stränderna kommer utöva en naturlig dragningskraft på de flesta som bokar en billig resa till Mykonos stad här på Solfaktor. Det finns emellertid även annat att göra än att bara slappa på stranden. Det finns till exempel rikliga möjligheter till utflykter på ön.

Behöver du komma lite bort från stadens liv så är en tur till den närliggande ön Rinia ett perfekt val. Båtturen ut till denna obebodda ö tar inte lång tid och i jämförelse med de livliga gatorna i Mykonos stad så är detta en helt annan värld. Här finns varken butiker eller restauranger men i gengäld kan du bada på helt orörda stränder i ett kristallklart långgrunt vatten som även inbjuder till snorkling.

Är du historiskt intresserad är det även väl värt att följa med på en tur till den lilla ön Delos med sina fascinerande antika tempel och statyer. Enligt den grekiska mytologin var det här som Apollon och Artemis föddes. Ön står naturligtvis upptagen på UNESCO: s världsarvslista.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Mykonos stad

Populära hotell i Mykonos stad

Grekland, Mykonos, Mykonos stad
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Mykonos, Mykonos stad
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 2.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Mykonos, Mykonos stad
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)