Resor till Paros

Paros tillhör ögruppen Kykladerna och är en charmig genuin ö med fina stränder. Tempot på Paros är relativt lugnt. Paros är den näst största av öarna i den populära ögruppen och har en underbart lång kustlinje. Traditionellt sett är Paros en ö man besöker när man ö-hoppar i det Egeiska havet eftersom ön har bra färjeförbindelser med fastlandet och vidare till andra berömda öar så som Mykonos, Naxos och Santorini men du kan absolut välja att stanna här hela semestern.

I Paprikia är det fart på nattlivet och hit kommer många unga. Huvudstaden har dock varit centralpunkten på ön långt innan turisterna började hitta hit. Här har du därför flera sevärdheter som till exempel Katapoliani-kyrkan (Panagia Ekatontapiliani) från 500-talet som är ett av de äldsta och bäst bevarade kristna monumenten i landet, samt ruinerna av en venetiansk borg.

På resten av ön går dagarna sin gilla gång. Här och på öns många stränder inbjuder det azurblåa havet till en skön och avkopplande badsemester. Skulle du känna för att vara lite mer aktiv kan du ta med dig snorkel och mask ut i det kristallklara vattnet. Paros är även känt för vind- och kitesurfing något du framför allt kan syssla med vid stränderna omkring Dryos på östkusten.

Marmorön

Paros har sedan antiken varit känt för sin fina, vita Parian-marmor som på grund av sin semitransparenta kvalitet bland annat användes till några av antikens finaste skulpturer som Venus från Milo, byggnadsverk som Poseidon-templet på Sounion och till Napoleons grav i Paris. När produktionen i öns marmorbrott stod på sin höjdpunkt under romarrikets storhetstid arbetade tusentals slavar här. Under dina turer runt på ön kan du se hur man använt marmor på flera ställen.

På Paros ligger flera pittoreska och måleriska byar och huvudstaden Parikia har ett stämningsfullt centrum. Här kan du flanera runt och beskåda byggnaderna, shoppa i intressanta butiker eller äta en läcker måltid på någon av de trevliga tavernorna. Generellt sett är ön känd för att vara populär bland ungdomar och för ett pulserande nattliv framför allt centrerat omkring Parikia. Tempot på resten av ön är emellertid ganska lugnt om du söker lite mer fred och ro.

Hitta billiga resor till Paros i sökmotorn här på Solfaktor. Du kan lätt hitta både flygbiljetter och hotell som sätts samman till en paketresa, på så sätt är du täckt av resegaranti. Lättare och tryggare kan det inte bli!

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Resmål i Paros

Populära hotell i Paros

Grekland, Paros, Paros
  • Närmaste flygplats: 6 km
  • Närmaste strand: ca. 2.1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Paros, Parikia
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Paros, Naoussa
  • Närmaste flygplats: 21 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)