Resor till Zakynthos

Ön Zakynthos har långsträckta stränder och är den tredje största och den sydligaste av de grekiska öpärlorna i det joniska havet. Det är en barnvänlig ö med fantastiska stränder som passar bra för alla som reser med barn.

På Zakynthos finns det många fina stränder med ljus och fin sand. Några är långa och smala i formen medan andra ligger i en bukt med vackra klippformationer som bakgrund. Skipwreck Beach, som har fått sin namn efter det skeppsvrak som finns på platsen, är en av de många vackra stränder som endast kan nås med båt. Några av stränderna är avstängda då Caretta Caretta sköldpaddorna lägger ägg här. Denna art var nästan utdöd för några år sedan men tack vare aktivt naturskydd har arten återhämtat sig något.

Städerna på Zakynthos

Zakynthos stad är den största staden på ön och har ett modernt stadsliv. På dagtid är det full fart på stadens shoppinggator men samtidigt kan man känna av den trevliga grekiska atmosfären, präglad av ett lugnt tempo. Det är lätt att ta sig runt och du kan enkelt hyra bil eller motorcykel och ta en dagstur runt ön.

Det finns störst nöjesutbud i Laganas, som har ett stort utbud av barer och restauranger. Tsilivi är också en livlig badort, medan det i Argassi är något lugnare. I Kalamaki finns det ett mer begränsat nöjesliv.

Det lokala köket

Det zakyntiska köket innehåller många av råvarorna som vanligtvis finns i Grekland, baserat på färska grönsaker, fisk, kött, fågel, yoghurt, ost och olivolja. Maten kombineras gärna med ett gott grekiskt vin. Råvarorna produceras för det mesta på ön och menyn varierar lite med årstiderna.

Utforska ön

Som i Grekland i övrigt har ön en rik historia och fynd från utgrävningar visar bosättningar tillbaka till neandertalarna. Några av sevärdheterna du inte bör missa inkluderar Solomos och Kalvos museum, De blå grottorna samt St Georg-slottet i Gremma. Då solen ofta skiner, i kombination med höga temperatur, har ön blivit ett väldigt populärt semestermål.

Under sommarhalvåret går det vanligtvis charterflyg till Zakynthos. Från flygplatsen till de olika städerna och badorterna på ön tar det mellan 15 och 30 minuter med bil, buss eller taxi, lite beroende på var man ska.

Vem passar Zakynthos för?

Zakynthos är barnvänligt och passar för barnfamiljer men även för par och unga vuxna. Här kan man både hitta lugna omgivningar och lite livligare områden med kaféer, barer och uteliv.

När är det bäst att åka till Zakynthos?

Högsäsongen på Zakynthos är från maj till september. I juli och augusti kan det vara väldigt varmt, men annars är det behagliga temperaturer. Det går också fint att resa hit i april och oktober.

Det tar cirka tre timmar att flyga till Zakynthos. Från öns flygplats till de olika destinationerna på ön tar du dig med buss på under en timme. Boka eventuellt en hyrbil redan hemifrån för avhämtning på flygplatsen så blir du helt oberoende av offentlig transport.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Resmål i Zakynthos

Populära hotell i Zakynthos

Grekland, Zakynthos, Laganas
7,6
Bra
60 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Zakynthos, Vassilikos
8,3
Mycket bra
306 omdömen
  • Närmaste flygplats: 13 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Zakynthos, Zakynthos stad
7,9
Bra
683 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Närmaste strand: ca. 20 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)