Resor till Laganas

Laganas ligger vid bukten med samma namn på Zakynthos, den sydligaste av de Joniska öarna. Laganas är den största semesterorten på denna vackra ö. Det är framför allt ungdomar som reser hit och staden är därför känd för att ha ett pulserande nattliv med fartfyllda fester under hela högsäsongen. Det är även mycket liv på på stadens flotta sandstrand under dagen. Vattnet är behagligt långgrunt och inbjuder till massor av badande. Längs stranden ligger det gott om barer och restauranger vilka även har öppet långt ut på natten.

Även om tempot tidvis är högt så är Laganas samtidigt känt för sin välkomnande atmosfär något du inte enbart upplever på de många barerna och diskoteken utan även på de trevliga tavernorna som serverar god mat från både det traditionella grekiska köket och mer internationella favoriter. Söker du dig lite mot utkanten av staden hittar du dessutom trevliga och mer fridfulla ställen att avnjuta kvällen.

Väljer du att boka en av de billigare resorna till Laganas i början av sommaren eller på sensommaren då det också är varmt nog för att njuta av strandlivet så kommer du uppleva en mer stillsam semesterort. Denna tid kan vara perfekt om du inte reser hit för att festa utan för att njuta av en avslappnad, grekisk ö-idyll.

Laganas är även en bra utgångspunkt om din dröm är att uppleva öns vackra natur. Du kan ha turen att i området få uppleva den utrotningshotade havssköldpaddan som söker sig till öns stränder för att lägga sina ägg. För att skydda sköldpaddorna är det begränsningar på vattensporter i bukten. Har du lust till en mer aktiv dag vid stranden är det lätt att ta en buss exempelvis till Vassilikos där stränderna inte har sådana begränsningar.

Utflykter

Skulle du få lust att utforska närområdet så är naturen här mycket vacker och inbjuder till vandringsturer. Under högsäsongen är det dessutom många lokala företag som erbjuder guidade turer runt till öns sevärdheter. Några av de mest kända ställena kan enbart nås med båt så som de blå grottorna och Navagio Beach, även känd som Shipwreck Beach på grund av det fartygsvrak som ligger där. Själva stranden där vraket ligger halvt begravt är i och för sig stängd för besökare men vraket kan ses från vattnet eller uppe från klippkanten.

Vill du utforska ön på egen hand så kan du hyra en bil. Även om du bara hyr under några dagar av din semester så bör du boka hyrbilen redan hemifrån samtidigt som du bokar din resa till Laganas. Med hyrbil kan du till exempel besöka små, ofördärvade byar och avsides belägna stränder.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Laganas

Populära hotell i Laganas

Grekland, Zakynthos, Laganas
6,7
Ganska bra
117 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 2.5 km
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Zakynthos, Laganas
9,2
Fantastiskt
716 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 300 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Zakynthos, Laganas
7,4
Bra
23 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)