Resor till Tsilivi

Tsilivi ligger på den idylliska ön Zakynthos nordöstra kust. På en resa till Tsilivi får du allt du kan önska dig på en semester i Grekland. Staden är kanske inte så stor till ytan men den är stor i den bemärkelsen att den har allt det en semester ska bjuda på.

I Tsilivi kan du med andra ord både njuta av det avkopplande eller om du så vill aktiva strandlivet och utnyttja stadens fina möjligheter till shopping, restauranger. tavernor och musikbarer. Nattlivet är dock lite dämpat i jämförelse med det som erbjuds till exempel i Laganas som ligger 12 kilometer längre söderut.

Barnvänlig strand

Tsilivi ligger omgiven av olivlundar och har en flera kilometer lång och barnvänlig sandstrand. Tsilivi är ett älskat resmål som passar alla åldersgrupper. Stadens långgrunda sandstrand är 4 kilometer lång och mycket barnvänlig. Kommer du till stranden för mer än att sola och bada så kan du på en billig resa till Tsilivi bland annat prova på att åka vattenskoter eller vindsurfa.

Tsilivi ligger i ett vackert område med citronodlingar, vinodlingar och olivlundar. De betagande omgivningarna inbjuder till härliga promenader. Får du lust till lite mer underhållning så kan du till exempel ta bussen till Zakynthos stad där du kan gå på marknad eller bara gå omkring och uppleva livet i denna charmiga stad. En jordbävning 1953 gick hårt åt staden men den ursprungliga atmosfären är ändå i stort sett intakt.

Utflykter

Om du så vill kan du lätt tillbringa hela semestern på den härliga stranden vid Tsilivi och med att utforska de närmsta omgivningarna. Du kommer dock ha fina förutsättningar för att göra lite längre utflykter. Det är till exempel här på Zakynthos som du hittar en av Greklands mest fotograferade stränder, Navagio-stranden med sitt berömda skeppsvrak. Denna strand eller de Blå Grottorna är upplagda mål för en båtutflykt.

Utöver de vackra stränderna så finns det även gott om stämningsfulla byar och naturområden på ön vilka du kan uppleva genom att hyra en cykel. Framför allt den norra delen av ön är emellertid ganska backig och det kan därför vara en fördel att boka en hyrbil samtidigt som du bokar din resa till Tsilivi.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Tsilivi

Populära hotell i Tsilivi

Grekland, Zakynthos, Tsilivi
  • Närmaste flygplats: 11 km
  • Närmaste strand: ca. 750 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Zakynthos, Tsilivi
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Grekland, Zakynthos, Tsilivi
  • Närmaste flygplats: 10 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi