Resor till Lefkas

Lefkas tillhör de Joniska öarna och ligger på Greklands västkust, norr om Zakynthos och söder om Korfu. Det finns en bro som förbinder ön med fastlandet så det är lätt att ta sig till Lefkas. Det går dessutom färjeförbindelser till grannöarna. Trots sin popularitet som resmål har Lefkas, som även kallas Lefkada, lyckats bevara sin ursprungliga charm med familjedrivna tavernor och stämningsfulla bergsbyar. Nere vid det turkosblåa havet kan du koppla av på någon av öns många stränder vilka mest består av sand och småsten.

Den långa Porto Katsiki som ligger spektakulärt vid foten av branta, vita kalkstensklippor framhävs till exempel ofta som en av Greklands bästa stränder. Detta är emellertid bara en av många flotta stränder som väntar dig på en resa till Lefkas. Det är inte utan anledning som Lefkas ofta kallas för "Greklands Karibien".

Stränderna på östkusten är mer besökta än de på västkusten. Vid de större stränderna ligger det tavernor inom nära räckhåll och där finns även ett stort utbud av vattensportsaktiviteter. Reser du till Lefkas kan du med andra ord mäta krafterna med windsurfing, kitesurfing, dykning och nästan alla andra strandrelaterade aktiviteter. Framför allt Vasiliki, som ligger i en bukt på sydkusten, är ett populärt resmål bland surfare. Som ett alternativ kan du chartra en båt och segla ut till de små öarna runt omkring Lefkas så som den legendariska ön Skorpios.

Stränder och mycket annat

Lefkas har fått sitt namn efter de vita klipporna som reser sig brant ur havet vid öns södra spets. De underbara stränderna är utan tvekan det som får de flesta att resa till Lefkas. Detta är dock en relativt stor ö där det finns mycket annat att hitta på. Du kan bland annat se fram emot att njuta av stämningen i charmerande kuststäder som Nidri och Agios Nikitas. Den största staden är staden Lefkas (Lefkada) som ligger på öns norra spets. Här erbjuds rikliga möjligheter att fördjupa sig i öns kultur. På de smala gränderna i staden döljer sig mysiga tavernor. Många av dessa tavernor är familjeägda och serverar traditionella rätter med det bästa från det grekiska köket.

Vill du utforska Lefkas på egen hand kan du hyra en bil eller en skoter men du kan även lätt ta dig runt med hjälp av lokalbussar. Får du lust på en tur till grannöarna så finns det båtförbindelser från Lefkas. Från flygplatsen Preveza som ligger på fastlandet bör du beräkna ungefär en timme för att ta dig till Lefkas.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Resmål i Lefkas

Populära hotell i Lefkas

Grekland, Lefkas, Nidri
  • Närmaste flygplats: 36 km
  • Närmaste strand: ca. 0 m
  • Parkering / Garage
Grekland, Lefkas, Nikiana
9,1
Fantastiskt
52 omdömen
  • Närmaste flygplats: 32 km
  • Närmaste strand: ca. 150 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Lefkas, Nikiana
9,0
Fantastiskt
129 omdömen
  • Närmaste flygplats: 31 km
  • Närmaste strand: ca. 250 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)