Resor till Halkidiki

Halkidiki är en halvö i norra Grekland bestående av tre "fingrar" Kassandra, Sithonia, och Athos. Omgivningarna här är frodiga och gröna med ett landskap som består av stämningsfulla vingårdar och underbara stränder med azurblått vatten. Halkidiki är ett stort område och med närhet till många intressanta sevärdheter. Det finns mängder att göra och många platser att besöka. Nära halvön ligger även Greklands näst största stad Thessaloniki som är väl värd ett besök.

Många av oss ser per automatik en idyllisk ö framför oss när vi tänker på en semester med sol och bad i Grekland. Halkidiki är emellertid ett bra exempel på att även det grekiska fastlandet kan vara som gjort för en avkopplande badsemester. Det är faktiskt ingen överdrift att kalla Halkidiki för ett av de vackraste resmålen i Grekland. De långa sandstränderna, det gröna landskapet och de charmiga kuststäderna lockar också till sig många besökare.

Med en kustlinje på över 550 kilometer och över 300 soldagar om året får du på en billig resa till Halkidiki massor av möjligheter till avkoppling vid det azurblåa havet. Här finns långa gyllene sandstränder som till exempel den vid Sani med allt som du och familjen kan önska er av faciliteter inom nära räckhåll men även små klippvikar utan något som helst men där det i gengäld är sagolikt fridfullt.

Vem kan uppskatta Halkidiki?

Halkidiki-halvön är en destination med något för alla - både familjer och vuxna som reser utan barn. Oavsett vilken av de tre "fingrarna" som är målet för din resa till Halkidiki så kan du helt klart tillbringa semestern i strandkanten. Detta är emellertid även en region med många sevärdheter att utforska med allt från antika ruiner och bysantinska torn till kloster och grottor.

Tycker du om en aktiv semester så finns här även dykcenter som erbjuder både undervisning och guidade dykturer på de mest populära orterna såsom Nikiti, Ouranoupolis, Pefkohori, Sani och Neos Marmaras. Utanför kusten erbjuder havet både spännande rev och vrak. För dig som föredrar att stanna kvar ovanför vattenytan finns det rikliga möjligheter att syssla med olika former av vattensporter med allt från jetski till att paddla kajak.

Särskilt om du reser till Halkidiki utanför de varmaste sommarmånaderna då det inte bara är billigare utan även mer upplagt för att utforska inlandet. I inlandet finns det massor av stigar och leder att utforska till fots eller på mountainbike.

Närmsta flygplats ligger vid Thessaloniki (flygplatskod SKG) varifrån du antingen kan resa vidare till din slutdestination med buss eller taxi. Vill du däremot ha friheten att utforska halvön i ditt eget tempo kan du med fördel boka en hyrbil för avhämtning på flygplatsen.

Resor till Grekland

Läs mer om Grekland och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Grekland här

Hotell i Halkidiki

Populära hotell i Halkidiki

Grekland, Mellersta Makedonien, Cap Sani
9,6
Fantastiskt
270 omdömen
  • Närmaste flygplats: 73 km
  • Avstånd till havet: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Mellersta Makedonien, Metamorfosis
9,3
Fantastiskt
914 omdömen
  • Närmaste flygplats: 81 km
  • Närmaste strand: ca. 200 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Grekland, Mellersta Makedonien, Polichrono
  • Närmaste flygplats: 86 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Halkidiki?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner