Resor till Francavilla di Sicilia

Den lilla charmiga staden Francavilla di Sicilia, som bara har omkring 3 900 invånare, ligger i Alcantaradalen på vulkanen Etnas norra sluttningar på den nordöstra delen av Sicilien, enbart cirka 35 kilometer från Medelhavets kust och den kända staden Taormina, ca. 80 kilometer från staden Messina och bara ca. 70 kilometer från flygplatsen i Catania. 

Lugn och ro samt oförglömliga naturupplevelser

Staden bjuder på de perfekta förutsättningarna för en semester med lugn och ro, massor av avkoppling i autentiska sicilianska omgivningar, läcker siciliansk gastronomi, ett varmt klimat det mesta av året, stora kulturella och historiska sevärdheter inom överskådligt köravstånd och oförglömliga naturupplevelser så som den spektakulära klyftan Gole di Alcantara. 

Skulle du känna för lite omväxling från dina avkopplande stunder i den lilla staden så finns inte bara de större städerna Messina och Catania med sina marknader, inköpsmöjligheter, restauranger och stora kulturella och historiska sevärdheter inom överskådligt avstånd, utan även Siciliens mest kända attraktioner som, vulkanen Etna som ligger bara omkring 65 kilometer från staden, och Taormina med dess berömda grekiska teater som bara ligger omkring 35 kilometer från staden.

Sevärdheter och upplevelser

Med sin beskedliga storlek är det naturligtvis begränsat hur många sevärdheter Francavilla di Sicilia i sig själv har att erbjuda, men det finns ett par anmärkningsvärda ställen att besöka, däribland framför allt klostret San Salvatore di Placa, som spelat en viktig roll i stadens historia, och de karakteristiska djupa klyftorna Gole di Alcantara, som bara ligger omkring 13 kilometer från staden.

Klyftorna som är upp mot tjugofem meter djupa och fyra till 5 meter breda, utgörs av gamla lavaströmmar från vulkanen Etna, som under de senaste 8 000 åren har förstenats runt floden Alcantara, som också har gett namn åt klyftorna. Det fantastiska geologiska landskapet rymmer även grottor, småsjöar och vattenfall.

Utflyktsmöjligheter 

Francavilla di Sicilia lämpar sig perfekt som utgångspunkt för dagsutflykter till den östra delen av Sicilien. Gör till exempel en dagsutflykt till Taormina och upplev den antika grekiska teatern, som är känd i hela världen för sin spännande historia och sitt spektakulära läge (med en fantastisk utsikt), och som idag används för olika konserter och föreställningar under sommarhalvåret.

Du kan också göra en tur till storstäderna Messina och Catania, Siciliens tredje- och näststörsta stad och där få uppleva stora kulturella och historiska sevärdheter, massor av restauranger och butiker, färgsprakande marknader varje vecka och det sicilianska storstadslivet när det är som bäst. Eller vad sägs om att göra en utflykt till den högsta, aktiva vulkanen i Europa, Etna?!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Francavilla di Sicilia