Resor till Castellammare del Golfo

Den nordsicilianska pärlan Castellammare del Golfo, som har beskrivits som att ligga på den kanske vackraste halvön på Sicilien. Staden är samtidigt avkopplande och lämpar sig perfekt för en semester på den syditalienska semesterön. 

Den lilla måleriska staden med sina enbart 15 000 invånare väller över av bra restauranger med den rika nordsicilianska gastronomin, och på huvudgatan Corso Garibaldi ligger en lång rad caféer, pubar, restauranger och butiker, detta gör att du troligtvis inte kommer att sakna något under din semester. Skulle du mot förmodan sakna något så ligger ö- och regionhuvudstaden Palermo inte mer än ca en timmes körning bort i östlig riktning (omkring 67 kilometer).

Välkommen till Sicilien med Solfaktor, vi är specialister på resor till Castellammare del Golfo och andra resmål på ön. Boka din semester till Italien som en komplett paketresa inklusive hotellvistelse, flygresa och transfer tur/retur från flygplatsen eller en hyrbil. Vill du hellre själv arrangera din resa till Sicilien så kan du naturligtvis nöja dig med att enbart boka ditt hotell i Castellammare del Golfo genom Solfaktor.

Marinan

Centralt i staden ligger hamnen/marinan kallad "Cala Marina" och som sjuder av liv och glada dagar med båtar som ligger till kaj, lokala fiskare som gör sig klara att gå till havs och turister som äter på marinans många restauranger och barer. Från marinan går staden längs trappsteg och slingrande gator upp till torget Piazza Petrolo i ena riktningen, eller mot stadens centrala trädgårdar i stadens centrum där stadens många butiker, caféer och restauranger ligger placerade. 

Populär filmkuliss

Tycker du att staden ser bekant ut när du ser den för första gången? Det kan i så fall bero på att den flitigt används vid diverse filminspelningar så som bland annat For the Love of Mariastella, Ocean's Twelve, Avenging Angelo, My name is Tanino och tv-serierna Cefalonia och Montalbano.

Sevärdheter och utflyktsmöjligheter

Castellammare del Golfo är inte i sig själv särskilt rik på sevärdheter och attraktioner, om man bortser från stadens stora etno-antropologiska museum, men det finns en rad stora, historiska sevärdheter inte långt från stan och då inte minst den antika och sagoomspunna staden Segesta, belägen i Trapani-provinsen, och som rymmer en berömd grekisk teater (vilken fortfarande används för uppförande av grekiska dramer) och ett osedvanligt välbevarat doriskt tempel precis utanför stan.

Området erbjuder även fantastiska möjligheter för utflykter till havs. I Castellammare del Golfo kan du göra en båttur från Cala Marina till Egadi-öarna vilka ligger utanför Trapani.

Mot öster har Castellammare-bukten en sträcka på 30 kilometer med vita sandstränder, och i väster ligger det avskilda Riserva naturale dello Zingaro med sina bukter och stränder, vilka enbart kan nås till fots eller med båt.

Får du behov av lite storstadsliv så ligger regions- och ö huvudstaden Palermo med sina mer än 500 000 invånare bara en timmes körning i östlig riktning. I Palermo hittar du många butiker, torg, restauranger, caféer och marknader och inte minst stadens stora, historiska sevärdheter av vilka åtta har utnämnts till världsarv av UNESCO, vilket bidrar till att göra Sicilien till den region i Italien som har flest av UNESCOs världsarv.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Castellammare del Golfo

Populära hotell i Castellammare del Golfo

Italien, Sicilien, Castellammare del Golfo
9,1
Fantastiskt
493 omdömen
  • Närmaste flygplats: 54 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Sicilien, Castellammare del Golfo
9,0
Fantastiskt
387 omdömen
  • Närmaste flygplats: 47 km
  • Närmaste strand: ca. 400 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Sicilien, Castellammare del Golfo
9,5
Fantastiskt
162 omdömen
  • Närmaste flygplats: 46 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Internet/Wi-Fi