Resor till Tropea

På Kalabriens västkust ligger Tropea som är en av italienarnas mest älskade badorter. Det kommer därför mycket turister under sommaren som dels njuter av den härliga sandstranden med också det fina utbudet av goda restauranger och den härliga atmosfären på torgen och på stadens många gågator på kvällen.

Syditaliensk stämning och enastående stränder

Tropea har idag ca. 8.000 invånare och ligger på en klippa ca. 70 meter över havet. Kusten omkring staden präglas av små bukter och fina stränder med inslag av klippor. Vattnet är fantastiskt klart och visar alla de vackra färgerna från kristallklar blå till smaragdgrön. Därför är också Tropea ett paradis för de som är intresserade av att dyka och snorkla och som vill uppleva Tropea och södra Italien under havsytan. Det kommer därför mycket turister hit under sommaren, som dels njuter av den härliga sandstranden men också det fina utbudet av goda restauranger och den härliga atmosfären på torgen och på stadens många gågator på kvällen.

Historia

Efter 2:a Världskriget började stadens invånare att satsa på turismen vilket har satt sin prägel på livet i staden. Andra viktiga aktiviteter är lantbruket (Tropeas rödlök är en känd produkt som är värdesatt i hela Italien). En annan produkt som är grunden i välsmakad men mycket stark mat är den röda chillin. Om du vill veta exakt hur stark och välsmakande den är så ska du ha i ett par droppar av den röda bomb-såsen (den kallas la bomba av lokalborna) på en tallrik pasta eller smöra den goda 'nduja( en slags korv med chilli) på brödet.

Om du gillar stämningsfulla Medeltidsstäder, så är Tropea en dröm att gå runt i. Den nomadiska Domkyrkan är endast en av de vackra sevärdigheter som präglar stadens centrum. Du finner här smala gator med palats från 1700-1800- talet och den fina huvudgatan som slutar på en höjd över havet med utsikt över den vackra halvön och är vädret fint kan man se Stromboli vulkanen i horisonten.

Festligheter med lokalbefolkningen

Stadens många lokala byfester hålls oftast på våren och sommaren fram till i Spetember.
- Långfredagen, vid solnedgången går en procession genom staden som symboliserar Jesus korsfästelse.
- 3:e Maj hålls en annan religiös fest kallad I tri da Croci. En gång låg här ett litet tempel vid via Umbero I med tre kors på. Efter mycket festande avslutas aftonen med fyrverkerier tillsammans med en dansande figur utklädd till kamel.
- i Juni håller man en litterär festival som lockar författare hit från hela Italien. Ett pris delas ut av borgmästare från hela Calabrien.
- i Juli hålls en kulinarisk byfest med medelhavsfisk och rödlök från Tropea.
- I Augusti hålls Tropea Filmfestival vid hamnen var Raf Vallone´s pris delas ut. Den berömda skådespelaren kom nämligen från denna satd och återkom ofta under sitt liv.
- i September kan man glädja sig åt Tropea Blues Festival som hålls i stadens historiska centrum. Blues musik spelas av mer eller mindre kända band från hela världen.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tropea

Populära hotell i Tropea

Italien, Kalabrien, Tropea
8,6
Mycket bra
56 omdömen
  • Närmaste flygplats: 59 km
  • Närmaste strand: ca. 1 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Kalabrien, Tropea
8,4
Mycket bra
888 omdömen
  • Närmaste flygplats: 56 km
  • Närmaste strand: ca. 1.4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Kalabrien, Tropea
  • Närmaste flygplats: 64 km
  • Internet/Wi-Fi
  • I stad eller by