Resor till Catania

Catania ligger på Siciliens östkust och är en livlig historisk stad med sprudlande gator och torg, och många minnesmärken från romartiden.

Catania i skuggan av Etna

Siluetten av vulkanen Etna tonar upp sig bakom staden, och vill man ta sig runt på egen hand så är Catania en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka Sicilien.

Catania har Italiens tredje största flygplats, Fontanarossa Airport (CTA) som ligger ca. 6 km sydväst om staden. Det går bussar till/från flygplatsen, det finns även taxi.

Går man en tur i centrum kan staden verka mycket kaotisk med livliga aktiviteter. Centrum sträcker sig från den gamla hamnen genom stadens hjärta på Via Etnea som går från Villa Pacini till Villa Bellini. Centrum har blivit kraftigt renoverat de senaste åren så monument och de stora palatsen framstår som välskötta och inbjudande. Under en kort utflykt är det värt att besöka domkyrkan, rådhuset och elefantfontänen (elefanten är Catanias symbol) som står på torget. Villa Bellini och den tillhörande trädgården är ett skönt ställe för avkoppling efter man varit runt i de många butikerna på Via Etnea.

Väljer man att semestra i staden rekomenderar vi att man upplever stadens gator och provar många små matställen. etnas svarta lavasten präglar många av de gamla husen där man inte byggt mer eleganta fasader som annars präglar palatsen. I Catania ligger dessutom Teatro Massimo Bellini som byggdes till minne av stadens mest kända komponist. Här kan man ofta se operaföreställningar och då inte minst Bellinis "Norma" vars premiär i staden gav anledning till skapelsen av den berömda pastarätten "Penne alla Norma" (bestående av auberginer, tomatsås och rökt ricotta ost) som man kan äta på nästan alla matställe i staden.

Paketresor till Catania med resegaranti

Catania är Siciliens näst största stad, med ett formidabelt läge på kusten och i "skuggan" av den enorma vulkanen Etna. Hos Solfaktor är det nu möjligt att boka din resa till Catania från Skandinavien, inklusive flygbiljett, semesterbostad och en hyrbil som väntar på dig på flygplatsen. Allt är omfattat av resegarantin, och du får både nätets lägsta oriser - och den bästa säkerheten och rådgivningen till din resa till Catania. 

Flyg till Catania från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

I Solfaktors sökmotor kan du hitta flygbiljetter från alla större flygplatser i Skandinavien till Catania, antingen direkt, eller med en mellanlandning. Flygplatsen i Catania ligger i de södra förorterna, och du är därmed nära stadskärnan, redan när du landar. Resor till Catania är därför mycket enkla och avslappnande, för du slipper en lång transfer efter ankomsten. Vi rekommenderar dock, att du hyr en bil som en del av resan, så att du har friheten att ta dig runt i detta vackra Sicilianska landskap.

Andra destinationer när du reser till Catania

Catania är den perfekta utgångspunkten för att besöka andra städer och sevärdheter på Sicilien. När du reser till Catania har du nämligen en motorväg som går i tre olika riktningar: upp längs kusten, ner längs kusten, och tvärs över ön i riktning mot huvudstaden Palermo (2,5 timmar i bil). När du har vat din semesterbostad och dina flygbiljetter till Catania, har du möjligt att boka en hyrbil med avhämtning direkt på flygplatsen. Vår sökmotor jämför priser på hyrbilar från alla biluthyrningsbolag, så att du kan vara säker på att alltid få den billigaste bilen. Bokar du bilen hos oss, är den också omfattad av resegarantin, då den blir en del av paketresan.

Mer information till din resa till Catania

Catania, belägen vid foten av vulkanen Etna på den östra delen av ön, är den näst största staden på den härliga semesterön Sicilien. Staden är huvudstad i provinsen Catania och har drygt 300.000 invånare - och med är 1 miljon om vi inte bara räknar med tätorten - vilket gör den till en av de sju största städerna i Italien. Staden grundades redan på 900-talet f.Kr. och hade sin höjdpunkt på 1300-talet, och en bit in i renässansperioden, då den var en av Italiens kulturella, politiska och konstnäriska centrum. Idag är staden - tillsammans med huvudstaden på Sicilien, Palermo - en av Siciliens två största ekonomiska och kulturella centrum, och har bland annat Italiens tredje största flygplats.

Staden är både välsignad och belastad av sin närhet till vulkanen Etna. Vulkanens aska har bidragit till att göra jorden runt staden mycket fruktbar, vilket bland annat har gynnat områdets vinproducenter, fruktbönder och lantbrukar, men samtidigt har våldsamma vulkanutbrott genom historien flera gånger ödelagt stora delar av staden. För resenärer som flyger till Catanias flygplats, är det en fantastisk uppleveler att få se denna imponerande vulkan från ovan - som också är Europas högsta aktiva vulkan.

Bland stadens största sevärdheter finns stadskärnan i barockstil, som har utnämnts till världsarv av UNESCO. Här kan du bland annat uppleva stdens vackra katedral som är byggd i persioden 1078-1093, på order från den normandiska kungen Roger I av Sicilien, vars förfädare hade nordiska rötter.

Andra sevärdheter, som kan rekommenderas, är stadens grekisk-romerska teater från det andra århundradet, beläget bakom St. Fransiscus av Assisi-kyrkan; Palazzo degli Elefanti (Elefant-palatset), som byggdes 1696 och som idag rymmer stadens rådhus; Castello Ursino, som är ett välhållet slott byggt på 1200-talet till den kungliga familjen och som idag är ett offentligt museum; och Teatro Massimo Bellini, som är tillägnat stadens mest kända komponist, operakomponisten Vincenzo Bellini, som döptes till "Catanias Svan" på grund av hans verks långa, melodiska strukturer. Här sätter man ofta upp operor, inte minst Bellinis kända verk, "Norma".

Beställ resor till Catania med flygbiljett och semesterbostad

Nu har du möjlighet att köpa hela paketresan till Sicilien med Solfaktor. Boka en resa till Catania inkl. flygresa från Sverige eller Danmark, bilhyra på flygplatsen och övernattning i en eller flera av våra semesterbostäder.

Catania är Siciliens andra största stad och ligger söder om Etna. Vulkanen kallas för "den vänliga vulkanen" och syns från hela staden. Catania är en gammal handelsstad som ligger långt ifrån den palermitanska formaliteten. På stadens marknad som hålls varje förmiddag förutom på helgdagarna möts bönder från den frodiga inlandet med entusiastiska besökare.

Stora delar av staden blev ödelagt i slutet av 1600-talet så stadens byggnader präglas av återuppbyggnaden på 1700-talet. Staden som idag har ca. 350.000 invånare har också Italiens tredje största flygplats och ett stort handelsområde med enorma shoppingcenter söder om centrum vid Misterbianco.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Catania

Populära hotell i Catania

Italien, Sicilien, Catania
9,3
Fantastiskt
2527 omdömen
  • Närmaste flygplats: 8 km
  • Avstånd till havet: ca. 3 km
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Catania
7,8
Bra
1187 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Närmaste strand: ca. 5.5 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Sicilien, Catania
9,4
Fantastiskt
805 omdömen
  • Närmaste flygplats: 7 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Internet/Wi-Fi

Vad tycker gästerna om i Catania?

6,9
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner