Resor till Modica

Den syd sicilianska pärlan Modica bjuder på en enastående barock arkitektur i vackra omgivningar och ett klimat som lämpar sig för semester året runt, fantastisk siciliansk mat och en perfekt utgångspunkt för turer runt till andra av Siciliens stora sevärdheter.

Modica är en av de åtta barockstäder i trakterna av Val di Noto, som UNESCO har utnämnt till världsarv. Staden består av två delar: Modica Alta, som är den äldsta och högst belägna delen och som ligger på toppen av en bergssluttning och i dalen nedanför. 

Modica blev liksom de andra städerna i området ödelagd av en stor jordbävning 1693 och byggdes därefter upp i barock stil, vilket ironiskt nog har säkrat stadens berömmelse. I den nedre delen av staden, Modica Bassa, är det som idag utgör stadsdelens bredaste gata ursprungligen stadens flod som efter en katastrofal översvämning 1902 fick sitt flöde omlagt och har idag förvandlats till en vacker boulevard.

Upplev Italien med Solfaktor, vi är specialister på resor till området omkring Modica samt andra resmål på Sicilien. Boka en komplett paketresa som inkluderar flygresa, hotellvistelse och transfer eller hyrbil, eller boka "bara" ditt hotell genom Solfaktor om du själv vill arrangera din resa till Modica.

Del av bergskedjan Monti Iblei

Modica ligger i bergskedjan Monti Iblei i Ragusa-provinsen på den sydöstra delen av Sicilien. Staden har omkring 55 000 invånare.

Monti Iblei bergskedjan karakteriseras av mjukt böljande berg och djupa dalar. Där finns även många skogar som inramas av de stengärdsgårdar som är så typiska för sydöstra Sicilien. De mer befolkade kustområdena präglas av terrasserade kullar där det odlas olika medelhavsväxter samt platåer med olivträd, vinstockar, citrusfrukter och mandlar.

Sevärdheter

Till stadens största sevärdheter hör den stora barockkatedralen, Duomo di San Giorgio, belägen i den övre stadsdelen, Modica Alta. Katedralen har sina rötter tillbaka i Medeltiden men återuppbyggdes efter jordbävningen 1693 och tillägnades helgonet St. George.

Till andra av stadens stora sevärdheter räknas Castello dei Conti, som en gång i tiden hyste Modicas grevar, det eleganta barockpalatset Palazzo Napolino-Tommasi Rosso, och Palazzo San Domenico, som idag rymmer stadens rådhus, men som tidigare var ett dominikaner kloster och ett säte för den spanska inkvisitionen på Sicilien.

Utflyktsmöjligheter

Den historiska pärlan Ragusa, som även den har utsetts till världsarv av UNESCO är ett självklart utflyktsmål när du är på semester i Modica. Ett annat upplagt utflyktsmål är Syrakusa som är känd för sin enastående grekiska och romerska förtid vilken man fortfarande kan se spår av i stan, bland annat i form av stadens världsberömda grekiska amfiteater. Syrakusa är för övrigt, precis som Ragusa och Modica, upptaget på UNESCOs världsarvslista.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Modica

Populära hotell i Modica

Italien, Sicilien, Modica
9,7
Fantastiskt
237 omdömen
  • Närmaste flygplats: 113 km
  • Avstånd till havet: ca. 4 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Sicilien, Modica
9,2
Fantastiskt
653 omdömen
  • Närmaste flygplats: 122 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Modica
8,7
Mycket bra
268 omdömen
  • Närmaste flygplats: 123 km
  • Avstånd till centrum: ca. 700 m
  • Internet/Wi-Fi