Resor till La Palma

La Palma är den nordvästligaste ön i ögruppen Kanarieöarna. Ön har mindre än 100 000 fasta invånare fördelade på en rad trevliga städer längs kusten. Huvudattraktionen är emellertid det spektakulära vulkaniska landskapet med skyhöga bergstoppar. Ön som är känd som La isla bonita (den vackra ön) är samtidigt den frodigaste i ögruppen med tättväxande laurisilva- och barrskogar i dalgångarna som inbjuder till vackra vandringsturer.

För naturälskare är en tur till den nordliga delen av La Palma nästan ett måste. Här ligger den 9 kilometer breda och 1,5 kilometer djupa vulkankratern Caldera de Taburiente. Det är bara genom att vandra in genom den djupa klyftan Barranco de las Angustias (Rädslans klyfta) som man når de inre delarna av calderan som sedan 1954 har varit utpekad som nationalpark. Calderan är emellertid enbart ett av alla vackra vandringsområden du kan utforska på din resa till La Palma.

I huvudstaden Santa Cruz de La Palma kan du också gå på upptäcktsfärd men här är det stenbelagda gator det handlar om. På gatorna hittar du spännande affärer och små mysiga torg med uteserveringar och trottoarcaféer och en liten marknad med öns specialiteter.

Stjärnskådning på ostörd natthimmel

På nordsidan av Caldera de Taburiente ligger öns högsta berg Roque de los Muchachos (2 426 meter). Nära toppen ligger ett observatorium, La Palma, som är certifierat av UNESCO som "Stjärnljusreservat" det är även känt som en av de bästa platserna i världen att observera en ostörd natthimmel.

Här finns inga förorenande industrier som kan fördärva den klara luften. Dessutom har man på La Palma antagit en lag, den så kallade "Ley del Cielo" (Himmellagen), som innehåller stränga restriktioner när det gäller användande av ljusskyltar på kvällen och natten. De enastående förhållandena gör att astronomiskt intresserade turister reser till La Palma från hela världen för att uppleva den spektakulära stjärnhimmeln och titta på avlägsna planeter i teleskopen.

Vill du få ut det mesta möjliga av din stjärnskådning kan det rekommenderas att följa med på en guidad tur. Möjligheten att utforska vintergatan och stjärnbilder som du nog aldrig har sett så klart förut är emellertid inte den enda anledningen till att resa till La Palma.

Badsemester på La Palma

Det milda subtropiska klimatet och det frodiga, bergiga vulkanlandskapet på La Palma inbjuder till en aktiv semester med vandringsturer och sightseeing. Ön är emellertid även känd för sina mörka sandstränder som med all rätt räknas bland de bästa på Kanarieöarna. Framför allt stränderna på den södra delen av ön är underbara att bada vid.

Du kan mycket väl resa till La Palma för att bara koppla av på de vackra svarta sandstränderna och njuta av utsikten över det azurblåa havet. Det är dock även många som reser hit för att utöva olika former av vattensporter på det kristallklara havet. Här kan du både surfa och dyka ner till den vulkaniska havsbottnen.

Se det aktuella utbudet av resor till La Palma i sökmotorn här på sidan. När du bokar en paketresa hos Solfaktor är du självklart täckt av både paketreselagen och resegarantin.

Resor till Spanien

Läs mer om Spanien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Spanien här

Hotell på La Palma

Populära hotell på La Palma

Spanien, Kanarieöarna, La Palma, Los Cancajos
8,0
Mycket bra
1302 omdömen
  • Närmaste flygplats: 3 km
  • Närmaste strand: ca. 500 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, La Palma, Breña Baja
8,2
Mycket bra
902 omdömen
  • Närmaste flygplats: 2 km
  • Närmaste strand: ca. 600 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Spanien, Kanarieöarna, La Palma, Los Llanos de Aridane
8,0
Mycket bra
206 omdömen
  • Närmaste flygplats: 27 km
  • Närmaste strand: ca. 4 km
  • Internet/Wi-Fi